Oğlum geceleri hiç deliksiz uyumuyor. ne yapabilirim????

Biri30

Guru
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
28
3
288
Azerbaycan
arkadaşlar 22 aylık oğlum var. bugune kadar geceleri hiç deliksiz uyumadı. uykusunda durmadan ıhhh lıyor. bazen uykudan uyanıp dakikalarca hatta bazen 1 saati aşkın kendinden gecercesine aglıyor. bir kere doktora goturdum nir kaç ay önce bu aylarda ruya goruyor bebekler normaldir gecer dedi. ama bir turlü gecmedi. böyle bir durum yaşayan oldu mu aranızda ve nasıl baş ettiniz. lütfen paylaşırmısınız.

Bir agrisi sizisi olmadigindan emin misiniz
agrısı olana benzemiyor. gunduzleri çok aktif ve aglamaz. gece agladığı zaman da cizgi filmi acarsak telefonda hemen gul eye başlıyor ve çizgi film seyr ediyor. bir agrı sızısı olsa cizgi filmi gorunce unutmaz zann ediyorum ama yine de insan emin olamıyor. kulak burun bogazgıca bile goturdum kulağı agrıyodur dediler, ama bişey cıkmadı yine.

susadığı için ağlıyor olabilir.. öyle olmasa bile her zaman su bulunsun yanınızda, ağladığında hemen sakin bir sesle "su iç annecim" deyip su verin.. bu dikkatini dağıtarak onu sakinleştirir.. ağlamaya devam ederse yine sakin bir sesle "tamam yavrum, tamam geçti" gibi cümlelerle tekrar uyutmaya çalışın..

son çare yanınızda yatırın, uyandığında "burdayım annecim, hadi uyu" deyip sarılın

Gece teroru diye bir durum var.eger aglama esnasinda sizi gormuyor duymuyor sekilde davraniyorsa arastirmanizi tavsiye ederim

hepsini denedim canım, bir fayda etmiyor. o sadece cizgi filmiyle suduyor. bu zaman da saatlerce uyumuyor ve onu izliyor. elinden alınca bu sefer sinirlenip aglıyor

Benim oğlunda ilk uç ay oyleydi sonra geceleri ışık hic acmadim geceyi gündüzü öğrendi simdi duzenli uyuyo. Geceleri olduğunca sessiz tutmaya çalış bence canim..

Fazla çizgi film îzliyorsa ondan etkileniyor olabilir canım. Benim oğlumda 3,5 yaşında aynılarını yaşadım bazen hala oluyor. Yatmadan çnce çizgi film izletme. Fazla uyarılmasın beyni. Kitap falan okumayı dene. İlk zamanlar zorlanırsın ama sonra alışır. Bunlar pedagog tavsiyesidir ben oğlum için görüşmüştüm. Ha bir de okuduğum kitaplarda hayali şeyler olmasın Alaattinin sihirli kambası gibi mesela.
Kitabı sevmezse oyun hamurunu dene. Faydasını göreceksin mutlaka. Biz öyle atlattık.

Benim oğlunda ilk uç ay oyleydi sonra geceleri ışık hic acmadim geceyi gündüzü öğrendi simdi duzenli uyuyo. Geceleri olduğunca sessiz tutmaya çalış bence canim..
geceleri hiç ışık açmıyoruz. gece gunduz ayırımını biliyor. anlamadım sorununu gitti arkadaşım. çok üzülüyorummm

bunu hiç düşünmemiştim. biz fazla çizgi filmi izletniyoruz ama çalıştığım için dadısı bakıyor ve tüm gün çizgi filmi izliyor onunlayken. benim şimdi 10 gunluk bir bebeğim var. onun için annelik iznine ayrıldığımda fark ettim çok çizgi filmi izletdiğini dadısının. bir süre izletmeyelim, bakalım nasıl olacak. teşekkür ederim tavsiyen için canım

Biz bu durumu yaşadık. Bazı çocuklarda bu yaş döneminde gece ağlamaları oluyor. Bu bir dönem. Benim oğlum gece uyanır hiç kesintisiz 50-55 dk ağlardı. Ne yaparsak yapalım susmazdı hatta biz susturmaya çalışırsak daha da bağırarak ağlardı. Doktorumuz hiç üzerine gitmememiz gerektiğini, o ağlarken yanında beklememiz gerektiğini, yumuşacık bir ses tonuyla konuşmamızı, kesinlikle ağlamamaya ikna etmeye çalışmamızı söylemişti. 6 ay kadar sürdü, 2 yaşını geçince bitti. Bazı çocuklarda 3,5 hatta 4 yaşına kadar da sürebiliyormuş.
Yalnız doktor şöyle bir uyarı yapmıştı. Bu dönemsel gece ağlamaları, sıcak sebebiyle olan ağlamalarla çok sık karıştırılabiliyormuş.
Çok sıcak ortamda uyutulan özellikle erkek çocuklar gece uyanıp ağlayabilirlermiş. Aynı dönemsel gece ağlamaları gibi. Ta ki siz onun dikkatini dağıtacak birşey bulup veya doktora mı götürsek deyip arabaya indirene kadar. Çünkü o sırada biraz serinleyip susarlarmış.
Eğer çocuğunuzu üşümesin diye uyurken çok sıcak tutmaya çalışıyorsanız önce bunu ortadan kaldırıp deneyin.
Yok ısı normalse o zaman bir süre bu ağlamalara dayanmak zorunda kalabilirsiniz, dua edin çabuk bitsin :)

İnşallah cabuk geçer bu durum, arkadaşım. Yoksa kafayı yemem yakındır. Evet hiç kesintisiz aglıyor. Neredeyse 1 yaşından sonra başladı ve 22 aylık gecmedi hala. haftada 1-2 kez oluyor böyle. Hiç üstünü otren bir cocuk değil, ortsen bile hemen açıyor. evi de hiç sıcak yapmıyoruz, çünki ben de daralıyorum sıcakta. Ağlamaya başlayınca ne söylesek, ne yapsak nafile. hatta daha da bağırmaya ve şiddetli bir şekilde ağlamaya başlıyor. 30 dk 1 saat sürüyor. İnternetde gece terörü ve s araştırdım. Onu araştırarken epilepsi falan ola bilirmiş diye yazılar da buldum. daha da korkmaya başladım. Vallahi ne yapacağımı şaşırdım. Moralim sıfır

Yok yok hiç moralinizi bozmayın.
Bizim de çok moralimiz bozulurdu.Ne yapacağımızı bilemezdik. Sizinki haftada 1-2 oluyor, bizimki bir dönem her gece oluyordu. Bazı geceler oturur ben de ağlardım.
Oğlunuz ağlamadan hemen önce veya ağlarken bir şey bahane ediyor mu? Küçücük veya saçma bile olsa?

Öyle bahane etme durumu olmuyor. Ama hemen hemen her gece uykusunda ıhhh ıhh diye sesler çıkarıyor ve anne anne diyor. Eğer cevap vermezsem ve yanına gitmezsem o zaman da ağlamaya başlıyor. Ama ağlasa da ağlamasa da hiç deliksiz uyumuyor hep bir ıhlama anne diye sızlama var. Üstünü biz örtüyoruz o durmadan açıyor. Babası rüya görüyor diyor ama ben çıkamadım bir türlü bu işin içinden. Ne yapacağımı da bilmiyorum artık.

Hah, almak istediğim cevabı aldım :)
Başta sizi korkutmak istemediğim için yazmak istememiştim. Ama tahmin ediyorum sizin durum öyle değil.
Doktor demişti ki eğer kötü bir psikolojik hastalık vs olduğu için ağlıyor ise bir anda ağlamaya başlar, hiç iletişimde olmaz.
Ama sizinki anne diyor, rüya gördüğüne dair belirtiler gösteriyor. TV açınca tepki veriyor vs
Bence kesinlikle bazı çocuklarda görülen gece ağlamaları bunlar. Tabi içiniz rahat etmiyorsa bir daha doktora gidin ama bence kesin geçecek, kesin dönemsel.

Hah, almak istediğim cevabı aldım :)
Başta sizi korkutmak istemediğim için yazmak istememiştim. Ama tahmin ediyorum sizin durum öyle değil.
Doktor demişti ki eğer kötü bir psikolojik hastalık vs olduğu için ağlıyor ise bir anda ağlamaya başlar, hiç iletişimde olmaz.
Ama sizinki anne diyor, rüya gördüğüne dair belirtiler gösteriyor. TV açınca tepki veriyor vs
Bence kesinlikle bazı çocuklarda görülen gece ağlamaları bunlar. Tabi içiniz rahat etmiyorsa bir daha doktora gidin ama bence kesin geçecek, kesin dönemsel.
ayyy Allah razi olsun canim. icimi rahatlatdin. tepki veriyor, cunki cizgi film acinca susuyor ve ya annem burdayim diyince tepki veriyor. doktora goturecegim tabi. ama biz yurtdisinda yadiyoruz ve burda guvendigim bir tek doktor var, ona da malesef 20 aralik icin randevu ala bildik. gercekten beni cok rahatlatdi yazdiklarin canim. yoksa doktora gidinceye kadar kurup duracaktim kafamda, tesekkur ederim

Benim kızım da 2 yaşında böyle geceleri ağlayarak uyanıyor ne süt ne su hiçbir şey istemiyor. Dün doktora götürdüğümde sordum gözleri açık mı ağlıyor yoksa gözleri kapalı mı ağlıyor diye sordu , benim kızım gözleri kapalı şekilde ağlıyor, doktor bu gece terörü denen döneme geçiş olabilir gözleri kapalı şekilde ağlıyorsa yanına gitseniz de ışığı açmayın, kendinizi göstermeyin kucağınıza alıp sakinleştirmyin kendi kendine uykuya dalmasını bekleyin dedi bir de hani küçük bebeklere verdiğimiz çügece çayları var ya onlardan içsin dedi bakalım ben de böyle deneyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…