Konuşma Problemleri Oğlum hala konuşmaya başlamadı

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

KendiHalindeBayan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2019
145
38
48
Merhaba bayanlar size çok üzgün olduğum bi konuda danışmak istiyorum oğlum 4yaşına girdi 26ocakta. Ama hala konuşmuyor anne baba dede nannanne vs söylüyor cümle kurmuyor ne yapmam lazım dr. Gittik sorun yok dedi ama çok takıyorum ben

merhabalar benim oğlumla aynı yaştalar,vücut dilini kullanmaya alışmış olabilirmi,bende oğlumu çok hareketli olduğu için farklı farklı doktorlara getirdim,kreşteki öğretmenin tavsiyesiyle,sizinle iletişimi nasıl oda çok önemli.ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorsunuz,benim oğlum hala ağlayarak yaptırır istediklerini,

benım yiğenımde çok geç konuştu ,
hatta cümle kuracagı zaman ananı ananı derdi çok gülerdik ,
şimdi sınavlarda TC birinciliği falan var maşallahhhh

sağlık olarak bir şeyi yoksa sıkınt yapmayın
illa birilerine çekmiştir amca dayı baba

merhabalar benim oğlumla aynı yaştalar,vücut dilini kullanmaya alışmış olabilirmi,bende oğlumu çok hareketli olduğu için farklı farklı doktorlara getirdim,kreşteki öğretmenin tavsiyesiyle,sizinle iletişimi nasıl oda çok önemli.ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorsunuz,benim oğlum hala ağlayarak yaptırır istediklerini,

Mimiklerle olsun el kol hareketleriyle çok iyi anlatır ama konuşmaya gelince yok kolayına gidiyor sanırım bide tek büyüyor benimde çevrem yok arkadaşı filan yok onunda etkisi olur mu diyorum ama bu şekilde olup konuşanlar da var:KK43:

benım yiğenımde çok geç konuştu ,
hatta cümle kuracagı zaman ananı ananı derdi çok gülerdik ,
şimdi sınavlarda TC birinciliği falan var maşallahhhh

sağlık olarak bir şeyi yoksa sıkınt yapmayın
illa birilerine çekmiştir amca dayı baba

Eşimde bende erken konuşmuşuz ailelerimzde var geç konuşan ama nebiliym annelik zor insan takmadan edemiyor konuşan çocukları gördükçe

Eşimde bende erken konuşmuşuz ailelerimzde var geç konuşan ama nebiliym annelik zor insan takmadan edemiyor konuşan çocukları gördükçe

haklınız ablamda bizde çok telaş yapmıştık ama benım dayım çok geç konuşmuş ,
birde babası dr gerekli kontrolleri yaptıgı için o çok rahattı , konuşur merak etmeyin derdi ,

tek büyüdüğü için olabilir çoçuklar birbirinden öğreniyorlar konuşmayı hatta davranmayı,kreşe gönderseniz yarım günde olsa,benim oğlum çok hırçın mesala

merhaba. anne değilim ama teyzeyim :KK76:yeğenim aynı şekildeydi kaç doktora gidildi neler yapıldı yok. bi sorun da görünmüyordu.erkek çocuklar geç konuşur derler hep sevgili büyükler.öyledir belki dedik. kreşe başladı 2-3 ayda söküldü şimdi susmak bilmiyor ablam çığlık atıyor yeteeeerrr diye:KK70:

Merhaba bayanlar size çok üzgün olduğum bi konuda danışmak istiyorum oğlum 4yaşına girdi 26ocakta. Ama hala konuşmuyor anne baba dede nannanne vs söylüyor cümle kurmuyor ne yapmam lazım dr. Gittik sorun yok dedi ama çok takıyorum ben
Benim eşimin kardeşi de konuşmamış doktor sorun yok tembellikten konusmuyo demiş . Bi dil ve konuşma terapistinden destek alabilirsiniz

merhaba cnm benm oğlum da 32. ayını bitirdi. bizde de konuşma problemi var. 3 ayrı doktora ne nörolojiye gittik. hepsi vücut dilini çok iyi kullanıyor. beyin konuşmaya kapatıyor bu durumlarda kendini dediler. 9,5 aylık oğlık yürüyordu. erken yürümesinin de etkisi bir nebze olsun var dedi nöroloji. kreşe gidiyor 4 aydır ve büyük farklar var. en azından kelime dağarcığı arttı ama iki kelimelik cümle kuramıyor. istediğini yaptırmak için ağlıyor. vücut diliyle, özellikle de elleriyle resmen bir dilsiz gibi konuşuyor. doktorlar çok erken dil terapistine gitmek için 4 yaşı bekleyin dediler. şuanda 3 yaşına bile daha girmedi. yapacağınız tek şey vardı o da okula gitmesi dediler ve gidiyor. ya gece susuyor ve kalkıp mutfaktan biz pompa sesine uyanıyoruz. mutfağı kitliyoruz bizden su istesin diye. arada çişi geliyor ortadan kaybolmuş. gitmiş karanlıkta donlarını indirmeden lazımlığa çiş yaparken buluyoruz. bize haber vermiyo. her işini kendisi görüyo bunlar dez avantaj. doktor şöyle yorumlamıştı. ben nasılsa çok erken yürüdüm her işimi kendim yaparım kimseye ihtiyacım yok. ellerimle anlattıklarımı anne baba anlıyor neden konuşayım :(

Back
X