Oğlum İçin Hazırladığım *Diş Buğdayı Kurabiyeleri*

lacheen

kötü söz sahi kimindir?
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
408
10
26
İstanbul
Öncelikle kurabiyelerin süslemesi için Haribo Marshmallow' dan şeker hamuru elde ettim.Yapılışını anlatayım: Bir paket Marshmallow şekerlerinden alıyorsunuz.Cam kase içerisinde orta ateşte arada sırada karıştırarak, şekerleri benmari usulü erittim.Şekerler sakız kıvamında eriyene kadar bekliyoruz.Daha sonra bir tutam tuz 1,5 yemek kaşığı tuz ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Çok meşakkatli bir işlem olduğunu söylemeliyim.Hatta iki elimide yapış yapış hamuru daldırınca, imdatt biri gelip şu ellerimi yıkasın!:9: diye bağırasım bile geldi ama... Sabırla pudra şekeri ekleyip yoğurmaya devam ettim.Ve sonuç $kkdizen.webp
Hamuru bir streçe sarıp dinlendirilmek üzere 1 gün bekletiyoruz.:56:

Kurabiye Tarifim:
Tarifi:1 yumurta, yarım su bardağı pudra şekeri, 1 paket oda sıcaklığında margarin, 1 paket vanilya.(kurabiyenin kabarmaması gerektiği için kabartma tozu kullanmıyoruz.) yarım çay bardağı iyice çekilmiş fındık,1 çay kaşığı tarçın, Aldığı kadar un.
Ve kurabiyelerim :56::) $KKDÜZEN.webp

çok gzeller ve büyük bi emek elinize sağlık ... gecen hafta kardeşim sözledi ablamda ona yaptı söz için 60 tane :(( öldüm dio 8 saatte falan btmiş:(( ama çok gzldi kalpli yaptı oda bde çubuk taktı uzun snra böle poşetledik kurdale falan taktık :)

çok gzeller ve büyük bi emek elinize sağlık ... gecen hafta kardeşim sözledi ablamda ona yaptı söz için 60 tane :(( öldüm dio 8 saatte falan btmiş:(( ama çok gzldi kalpli yaptı oda bde çubuk taktı uzun snra böle poşetledik kurdale falan taktık :)
Teşekkür ederim.Gerçekten çok zor insanın mutlaka bir yerleri tutuluyor :) Ama sonuca da değiyor.

ay mukemmell ellerıne saglıkkk .... ustune o beyaz hamuru nasıl eklıoruz peki ay bende eşime yapcam kalp seklını .:16: bide cam kase çatlamadımı borcammı ? ve son olarak o mavış dudakları nasıl yaptın ben kırmızı yada pembe yapmak ıstıorum nasıl yapcam :26:

ay mukemmell ellerıne saglıkkk .... ustune o beyaz hamuru nasıl eklıoruz peki ay bende eşime yapcam kalp seklını .:16: bide cam kase çatlamadımı borcammı ? ve son olarak o mavış dudakları nasıl yaptın ben kırmızı yada pembe yapmak ıstıorum nasıl yapcam :26:
teşekkürler:) aslında o mavişler papyon:) resmi büyütürseniz belli olur tam şekli.Ben de farkettim uzaktan dudak gibi durmuş.Renkli hamuru hazır aldım.Pastacılık malzemeleri satan online bir siteden.Kalıpları ve diğer malzemeleri de ordan aldım.Şeker hamuru yapmak çok zor bence hiç denemeyin,hazır renkli hamurlar alabilirsiniz.Cam kase buharla ısındığı için çatlamıyor, tencereye çok az su doldurup cam kaseyi suya değmeyecek şekilde üzerine oturtuyoruz.Çok çok zahmetli bir iş gerçekten.Hatta keşke beyaz hamuru da hazır alsaydım diye düşündüm.

$20121019_031212.webp $2013_438478239521632_1366325436_n.webp
Daha net bir kare. Not: Bebeğine diş buğdayı günü yapmayı düşünen olursa sipariş alabilirim. :emir_bebek:

Son düzenleme:
Back
X