Çocuk Hastalıkları Oglum kabiz oldu yardim edermisiniz

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ayln35

Kalbimin tek sahibi...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
293
77
38
:KK61:Hanimlar merhaba 17 aylik oglum var.gecen ay yaklasik 1 hafta boyunca kabiz oldu ama sonra gecti.dunden beri tekrar basladi.az once aglaya aglaya tuvaletini yaparken baktim hafif kanli geldi.her tuvaletini yapisinda aglama krizleri geciriyor. Basindan gecen anneler varsa yardim edebilirmi bana ne yedirip icireyimde oglusum rahatlasin.cok uzuluyorum

canım öncelikle bol su içirmelisin kayısı yiyosa kaynatıp yedirebilirsin yada suyunu içirebilirsin inşallah hemen düzelir oğluşun

mercimek çorbası rahatlatır bağırsaklarını azıcık gaz yapar ama bağırsakları yumuşatır.
içine patates, pirinç falan ekleme ama..

arkadaşın dediği gibi kayısı yumuşatır..

patates, pirinç, muz, şeftali verme bu aralar.. onlar kabız yapar..

Muhtemelen zorlandığı için makatı kanamıştır, anestol ve bebanthene i karıştırıp sürebilirsin. Bize doktor vermişti...

Kabız yapacak şeyler yedirme, bol su ver...

bir tatlı kaşığı zeytinyağ içirirseniz daha rahat yapar.yemeklerine zeytinyağ ekleyin sonuçta zararsız bir yağ.
salatalık,kabak,pırasa,kayısı gibi yiyecekler rahatlatır.
sürekli bir kabızlık yaşıyorsa doktora danışın.çok küçük yaşı ama basur vs rahatsızlık olmasın.
ayrıca bir iki defa kaka yaparken ağrı çeken çocuklar yapmamak için kakasını tutar.bu sebeple kabızlık olur ve yaparken ağrı çekerler.

kayısı
mercimek çorbası
havuç
pırasa
tabiki bol sıvı...
hatta yengem kayısı suyunu biraz ısıtıp içirirdi tuvalete koşardı kızlar 15 dk sonra...
çok zor durumdaysa bi kerelik bi fitil koyabilirsin bence...

Demir ilacı içiyormu? Muz,pirinç,patates çok mu yiyor? Öncelikle kabızlığın sebebini araştırmalısınız, belki doktora götürmek gerekebilir. Sıvı ağırlıklı,sebze ağırlıklı beslenmeli.

bir arkadaşımın kızının başına gelmişti bu kabızlık.. doktoru bağırsak eğitimi verdirmişti.. her gün aynı saatte yapsa da yapmasa da 15 dakika oturacak tuvalete.. mesela sabah 8 de, öğlen 1 de bir de akşam saatinde.. sonra kabızlık yaşamadı bağırsaklar düzene girince.. ama sizin miniğiniz çok küçük daha, o yüzden muhtemelen çok zor olur.. 1 çay kaşığı zeytinyağı da bağırsakları yumuşatır aklınızda bulunsun, çok çok çok geçmiş olsun miniğe..

:KK61:Hanimlar merhaba 17 aylik oglum var.gecen ay yaklasik 1 hafta boyunca kabiz oldu ama sonra gecti.dunden beri tekrar basladi.az once aglaya aglaya tuvaletini yaparken baktim hafif kanli geldi.her tuvaletini yapisinda aglama krizleri geciriyor. Basindan gecen anneler varsa yardim edebilirmi bana ne yedirip icireyimde oglusum rahatlasin.cok uzuluyorum
Tam incir zamanı, yedir bikaç tane üstüne de su içir. Bi saate hallolur.

Canım ben de arkadaşlara katılıyorum ama burdakilerden bir tanesini seç midesi bozulmasın sonra...

bu konudan bende okdr dertlıyımkı anlekmedıgım kalmadı dogdu dogalı vardı atamam oglum ıkı yasına gırecek ama su zaman kdr cekmedıgım kalmadıı gecen ay dokora goturduk bagırsak tembellıgı dedı kesınlıkle sut vermeyın dedı onun yerıne kefır var ondan ıcırın dedı ıcım kefır prebıyotıklı sut sındırım sıstemı duzenlıyor arkadaslarda yazmıs ıncır kayıısı suyu bu gıbı seylerı ver ıns bıran once gecer

kayısı... kayısı suyu, kendisi, bol bol yedirin içirin.

9
Kayisi hosafi,balli su,armut,taze incir kabizliga iyi gelir.poposu da catlak olmustur o yuzden kanamistir.onun icin de o bolgeye anestol bepanten pomad surersen hem agrisi hafifler hem de cabuk iyilesir.bi de ılık suya oturma banyosu iyi gelir catlak icin

merhaba ben burda arkadasların yazdıklarının cogunu yaptımm en son bagırsaklarda temmbellık varmıss doktor süt veya mama verme dedıı bende gunzuzlerı vermıyorum kefır süt var o prebıyotıklı sut hemde bagısıklıgı desteklıyor guclendırıyo duzenlı olarak ondan ıcırr ayrıca liflibesınler ver mesela sımdı tedı markasında bı içeçekvar enı cıktı galıba lıflı ıcecek ıcınde elma havuc armutlu var ogluma ondan ıcırıyorum yada kayısı suyu ıcırr benımkı eskıye gore daha da duzene gırdı

Back
X