oglum kafasini tasa vuruyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi e3a1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

e3a1

24 nisanda 55.9kilo
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2012
1.669
36
68
- Yurtdışı
arkadaslar bilenlerden yardim istiyorum oglum 15 aylik son bikac aydir devamli kafasini biyerlere vuruyor kucagimiza alincada bize kafa atiyor sinirlenince Boyle bi hal aliyor daha tam olarak yuruyemiyor acaba onlanmi oluyor diyorum sitres yapiyor
nezaman istemedigi bisey olsun kendini yere atip kafasini yere vuruyor anli morariyor bazen okadar sert vuruyor Odum kopuyor bisey olucak diye devamli oglum yapma diyorum ama yine yapiyor
ne yapmaliyim zamanla gecermi budur hangi bolum doktoruna goturmem lazim yada goturmem lazimmi git gide fazlalastiriyor cunku

Maalesef ki öğrendiğim ve bildiğim kadarıyla bazı çocuklarda bu şiddet eğilimli davranışlar oluyormuş. Bir doktorun tavsiyesi" şiddet eğilimi gösterdiği zaman üzerine gitmeyin ve bunu yapmamasını soylemeyin, o zaman nasıl ilgi çekeceğini bilir ve hep aynı şeye devam eder"
bence o kafasını vurdukça ilgilenmeyin, eminim ileri ki zamanda dikkat cekemedigini anlayınca vazgeçecektir.. Çünkü çocukların çoğu benzer yöntemler ile aynı şeyi yapmakta. ..

Yapma dediğin için yapıyor olabilir mi? Ne bileyim ilgi çekmek için. Umursamaz davranabilirsen bir süre dene istersen. İlgilenme, kendi kendine bırakacaktır diye düşünüyorum.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

insaallah ilerki zamanlarda durur cok siddetli vuruyor cunku Allah korusun zarar vericek kendine diye korkuyorum

okadar siddetli vuruyorki yapma dememek mumkun degil sanki halidada vurmuyor gidiyor tasi bulup orda vuruyor okadar siddetli vuruyorki korkuyorum bisey olucak diye ablasinin saclarini cekiyor nasil sakinlesicek onu bulamiyorum

Benim kardeşim yürüme zamanları yapardı böyle. Sinirlenince kafasını duvarlara vururdu. Üstüne gitmedik fazla zamanla geçti. Ama şuan 24 yaşında, genel olarak sakin biri çok mülayim bir huyu var. Ama çok nadir de olsa, oldu ki sinirlensin, yumruğunu duvara vurur, bir kere abisine vurmamak için kapının camını kırmıştı yumrukla. O zamanlardan kalma birşeymi bilmiyorum.

benm oglumda 17 aylık ve babasına kafa atıyordu bende eşim ögrettti sanıyordm ama ögretmemiş babayı gördümü direk kafa atıyo tokat vuruyo ama bana yapmıyo ne zaman geçer acaba bu arada hiç durmuyo hep düşüyo

hahah babayi gordumu direkt kafa atiyor demek yerim onu aferim biliyor kime kafa atilacak annemi uzme diye ayar veriyor simdiden.

Benim oglumda yapiyordu korkmayin zamanla geciyor yapma derseniz ilgilenirseniz daha cok yapıyorlar. Vurdugu zaman dikkatini dagitin baska seylere dikkatini çekin Yapma demeyin engel olmayin Gormemezlikten gelin. Simdi oglum 18 aylik ve birakti. Ama az kafa atmadi bana duvarlara yere biberona bile kafa attigi olmustu.birde ekranlarda cok siddet iceren dizileri gostermeyin.kacak dizisini izlerken ordaki siddet sahnesinden snra biberonunu kafa atmisti. Ilginizi cekmek icin yapiyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benim oğlum değilde kızım yapıyordu, duvar, taş, hiç fark etmiyordu onun için...

ilk başlarda yapma etme diyodum baktım ben yapma dedikçe yapıyor, sonrasında görmemezlikten geldim, hiç karışmadım, anne acıyo başım diye çok geldi yanıma ilgilenmedim sonrasında bıraktı çok şükür...

bence ilgilenmeyin siz üstüne düştükçe yapıyor bilerek...

Kesinlikle yapma demeyin alip.kucaklamayin sert vuruyor diyorsunuz ama kendi cani aciyacak kadar devam ettiremez çocuk dahi olsa caninin acimasini istemez vurmaya basladiginda sizin yarida kesip onu alacaginizi engelleyeceginizi biliyor..

Kafasini vurmaya mi basladi hemen o.odadan cikin hepiniz... Hic bakmayin o yone farketmemis gibi davranin..
Disarda yaparsa kafanizi başka yöne çevirin.. Bu durumda bos yere devam etmeyecektir ama davranisini biraktiginda yanina gidip ilgilenin hic bir şey olmamis gibi..

Çocuklar çok.uyaniklar sizi ne şekilde ikna edeceğini bulmuş oyununu Bozun derim

kalıcı olduğunu düşünmüyorum. daha o kadar çok farklı huyları olacak ki seni tedirgin edecek ya da mutlu edecek. Merak etme çok kısa süre sonra geçer. Tabi kendine zarar vermesini engellemek için böyle bir durumda sevdiği bir şeyle dikkat dağıtmaya çalışın. Ama "asla yapma, aa bak yine yapıyor, off ne yapacağız" gibi şeyler söylemeyin yanında. Çocuklar ailelerin ruh durumunu çok iyi kullanıyor.

benim büyük oğlum yapıyordu onu o yaşlarda.. ne zaman sinirlense ya da istemediği bir şey olsa kafasını duvara-yere vururdu.. çözüm olarak dikkatini dağıtmayı bulmuştuk biz, yani vurmaya başlayınca "gel buzdolabına bakalım, gel oyuncaklarımızı toplayalım" diye dikkat çekecek başka bir yere yönlenirdik.. bir kaç ay sonra unuttu.. şimdi 8 yaşında o kadar sakin bir çocuk ki.. küçük oğlum yapmazdı ama 5 yaşında olmasına rağmen çok sinirli.. yani endişelenmeyin, kalıcı bir sinir durumu yok oğlunuzda

Son düzenleme:
ikizlerim 13 aylık.biri sinirlendiğinde eliyle yüzüne ve kafasına vurmaya başladı.bizde o vurdukça baş baş diye dikkatini çekmeye çalışıyoruz.hemen gülüp o da söylemeye çalışıyo.ayrıca kendini yere atma davranışı ikisinde de var.bu durum benide üzüyo.hatta bu sabah parkeye öyle bir vurduki biri içim gitsede görmezden geldim.bişey olmadığından emindim önüne oyuncak koydum ve çıktım odadan.

yaptığım doğrumu bilmiyorum,içim rahat mı hayır,sorun ne onuda bilmiyorum ama bende oldukça çaresizim bu konuda.

öncelikle merhabalar,
uzman değilim ama göründüğü kadarıyla, birşeyi istemediğinde onu elde etmek için geliştirmiş davranışı. sizin en çok kafasını vurmasına tepki gösterdiğini fark etmiş olmalı.
kafasını vurdugu zamanlarda vurma falan demeyin tüm aileye de tembihleyin. aksine sakin bir sesle "bu şekilde istediğini elde edemezsin boşuna uğraşma" gibi kışkırtıcı laflar edin ve vurdugu zaman umursamayın. çok zarar verecek kadar yaparsa birşey demeden sadece elinizle müdahale edin.
yani vurmasına tepki vermediğinizi umursamadıgınızı görürse vurmayı kesip başka bir yol bulacaktır ilgi çekmek için.
ama tabii başka sebepleri de olabilir o yuzden bi pedagog a gidip durumu anlatın, sizi gerekli branşa yönlendirir zaten.
ha bir de anason ve papatya çayı verin sinirlendiği zamanlarda.

Aynı şeyi kardeşimde yaşadık. Küçücüktü ve istemediği ne olsa kafasını çarpmaya başlardı. Doktoruyla konuştuğumuzda ilgilenmeyin demişti. Çünkü neye kafasını çarpıyorsa annem hemen yapardı o istediği şeyi. Ama aynı şekilde bi şey istemiyorken de bir şeye kızdıysa da çarpardı oraya buraya kafasını. Şimdi lise öğrencisi bi problemi yok rahat olun bence. Ama yine de düzenli gittiğiniz, kontrollerini yapan doktoruna bir danışın derim

Benim oglumda 15 aylik henüz kendi basina yuruyemiyo ve aynen sizin gibi cok sinirli bizimde yere duvara değil de direk bize kafa atiyo yada tirmaliyo son gunlerde cogaldi ben anlamiyo gibi yapip dikkatini dağıtmaya çalışıyorum demek ki bu aylarda normal tepki vermemeye calisin ben öyle yapiyorm ama gerçekten çok sinir bozucu. .

cevaplar icin cok tesekkur ediyorum bugun sizin verdiginiz oneriyi denedim ayni sizin dediginiz gibi disarda istedigi olmadi kafasini market arabasina vurdu tabi her zamanki gibi benden once kvde atladi birak anne dedim ilgilenme baktiki kimse bisey yapmiyor kisa bir sure sonra birakti aglamadida fazla kesinlikle ilgi cekmek icin yapiyor bugun net olarak anlamis oldum

benim kardesimde senin oglun yaslarindayken sinirlendiginde kafasini yerlere duvarlara vurardi , sinirlendigi zaman annem alir haliya koyardi yaramazi ama kendi emekleye emekleye gider sert yere vururdu kafayi. sonra birakti cok sükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…