Oğlum kardeşine alışamadı

leyladybird

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
36
Merhaba , 20 günlük bebeğim ve 4,5 yaşında oğlum var. Oğlumla çok yakın bir ilişkimiz var bana çok bağlıdır. Kardeşi olduğuna da çok sevindi ama tuhaf yaramazlıklar ve inatçı hareketler yapıyor kızmak istemiyorum h ancak sınırlarımı çok zorluyor. Ayrıca kardeşini kucağına almaya çalışıyor biz arkamızı döner dönmez. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten şimdiden çok yorucu olmaya başladı. Önerileiz var mı

Merhaba , 20 günlük bebeğim ve 4,5 yaşında oğlum var. Oğlumla çok yakın bir ilişkimiz var bana çok bağlıdır. Kardeşi olduğuna da çok sevindi ama tuhaf yaramazlıklar ve inatçı hareketler yapıyor kızmak istemiyorum h ancak sınırlarımı çok zorluyor. Ayrıca kardeşini kucağına almaya çalışıyor biz arkamızı döner dönmez. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten şimdiden çok yorucu olmaya başladı. Önerileiz var mı

Hayırlı olsun bebeğiniz. 🥹🩷 🧿

4.5 yaş bebeğin bebek olduğunu anlamıyordur. Sonuçta eve yeni gelen bir anda annesinin tüm ilgisini alan küçük bir bebek var evde. Zorlanması normal. O da bebek sayılır ya, daha küçük.

Böyle kardeşi üç dört aylık olsun, oturmaya başlasın, anlaşıp, ufak ufak oyun oynarlar.

Sağlıkla buyusun evladınız Allah yardımcınız olsun zorunuzu kolaylaştırsın ınşallah 🤲
Benimde 4 yaş oğlum var 3 hafta sonra kardeşi olacak bakalım bizi neler bekliyor Allah hepımızın yardımcısı olsun🤲

Benimkiler arası da tam 4.5 yaş. İkisi de erkek. Büyük oğlum bana aşık bir çocuk.
Şu an bebiş 8 aylık.
İnanın çok zorlanıyoruz gerçekten sınır zorluyor.
Şu an yapacağınız çok bir şey yok daha bebek çok küçük. Bebek size yapışık. Bu ilk dönemler bebeğin bu kadar anneye bağımlı onları iyice irite ediyor.
Asla yalnız bırakamıyoruz hala mutlaka bir şey yapıyor ama kardeşi alıştı artık 🥲 komando olarak yetişiyor. Mümkün olan her anda büyükle vakit geçirmek büyük çocukla başbaşa zaman ayarlamak gerekiyor. Ama bunlar için çok erken daha size 40 günlük falan olsanız. Babayla bırakıp siz abiyle başbaşa tiyatro park bahçe bir şeyler yaparsınız.
Desteğe ihtiyacınız olacak ev işleri vs yardım alabilirseniz rahat edersiniz.
Bu süreçte büyük oğlum beni çok zorladı çok yordu bebek hiç diyebilirim :)
Psikolog desteği alıyoruz. Kreşten çok ısrar ettikleri için. Ama bir faydasını görmedik. 🫠 belki uzun vadede görürüm.
Arkadaşlarıyla anneli planlar yapmak kardeşi getirmeden çok hoşuna gidiyor bizimkinin eski günlerdeki gibi diyor 😂 dondurmacıya gitmeyi çok seviyor baş başa tabi yine. Biraz büyüse kardeş sosyalleşebilseler alışacaklar ama😂

Hayırlı olsun bebeğiniz. 🥹🩷 🧿

4.5 yaş bebeğin bebek olduğunu anlamıyordur. Sonuçta eve yeni gelen bir anda annesinin tüm ilgisini alan küçük bir bebek var evde. Zorlanması normal. O da bebek sayılır ya, daha küçük.

Böyle kardeşi üç dört aylık olsun, oturmaya başlasın, anlaşıp, ufak ufak oyun oynarlar.
Teşekkür ederim güzel mesajınız için 🙏🏻

Sağlıkla buyusun evladınız Allah yardımcınız olsun zorunuzu kolaylaştırsın ınşallah 🤲
Benimde 4 yaş oğlum var 3 hafta sonra kardeşi olacak bakalım bizi neler bekliyor Allah hepımızın yardımcısı olsun🤲
Amin 🙏🏻 inşallah kolay bir süreç geçirirsizniz

Benimkiler arası da tam 4.5 yaş. İkisi de erkek. Büyük oğlum bana aşık bir çocuk.
Şu an bebiş 8 aylık.
İnanın çok zorlanıyoruz gerçekten sınır zorluyor.
Şu an yapacağınız çok bir şey yok daha bebek çok küçük. Bebek size yapışık. Bu ilk dönemler bebeğin bu kadar anneye bağımlı onları iyice irite ediyor.
Asla yalnız bırakamıyoruz hala mutlaka bir şey yapıyor ama kardeşi alıştı artık 🥲 komando olarak yetişiyor. Mümkün olan her anda büyükle vakit geçirmek büyük çocukla başbaşa zaman ayarlamak gerekiyor. Ama bunlar için çok erken daha size 40 günlük falan olsanız. Babayla bırakıp siz abiyle başbaşa tiyatro park bahçe bir şeyler yaparsınız.
Desteğe ihtiyacınız olacak ev işleri vs yardım alabilirseniz rahat edersiniz.
Bu süreçte büyük oğlum beni çok zorladı çok yordu bebek hiç diyebilirim :)
Psikolog desteği alıyoruz. Kreşten çok ısrar ettikleri için. Ama bir faydasını görmedik. 🫠 belki uzun vadede görürüm.
Arkadaşlarıyla anneli planlar yapmak kardeşi getirmeden çok hoşuna gidiyor bizimkinin eski günlerdeki gibi diyor 😂 dondurmacıya gitmeyi çok seviyor baş başa tabi yine. Biraz büyüse kardeş sosyalleşebilseler alışacaklar ama😂
Biz de bebeğin büyümesini dört gözle bekliyoruz 😅 oynayacak duruma gelince daha kolay alışır diye düşünüyorum. Bir de kreş mevzusu var tabi bu tavırları okula da yansıyor orda da sorunlar yaşanıyor maalesef

. Ayrıca kardeşini kucağına almaya çalışıyor biz arkamızı döner dönmez.
sizin kontrolunuzde almasina izin veriyor musunuz? Ben bebegi kucugun kucagina koyardim otururken, ya da buyugu yatirir, kucugu de onun gogsune yatirirdim. Zaten 15 saniye sonra sikilip kaldittirirdi ama hevesini alirdi.

Her ailenin dinamigi farkli tabi ki ama sanirim her cocukta oluyordur boyle ilk etapta kiskancliklar. Ben buyuge 13 farkli emzik almistim bebekken emsin diye. Hic birini emmemisti. Kardesi olunca 5 yasinda onun emzigini emdi. Yapma kizim demedim. Cok tatli oldun, gel fotografini cekeyim dedim. O yaptiginin abes bisi oldugunu bildigi icin fotograf cektirmedi, utandi. 1-2 aldi emzigi, baska almadi. Kucuk dogunca, buyugu de battaniye ile kundak yaptim, onun bebekken kundakli fotograflarini gosterdim. Onu ne kadar sevdigimizi, bu donemlerinde onun icin ne kadar hepimizin ozendigini anlattim. Sen de en az bu kadar seviliyirdun, kiskanacak bir sey yok duygusu uyandirmak istedim.

Biz de bebeğin büyümesini dört gözle bekliyoruz 😅 oynayacak duruma gelince daha kolay alışır diye düşünüyorum. Bir de kreş mevzusu var tabi bu tavırları okula da yansıyor orda da sorunlar yaşanıyor maalesef

Evet kreşten çok şikayet geldi bize hamileliğimi öğrenmesi itibariyle.
bebekçilik oyunu kurma ve onu sürekli abi rolüne koyma işe yarıyor dedi öğretmenleri. Bu tip oyunlarda çok sakinleştiğini bilinçli olarak rolüne girerek oynayabildiğini söylediler 😂
Ocak ayında doğmuştu bizim bebiş. Bu Eylülde okula başlayınca öğretmenleri bizimkini geçen sezona göre daha iyi gördü. Küçüklere karşı çok şefkatli tam abi gibi davrandığını özgüvenli gördüklerini söylediler şimdilik daha iyi diyorlar bakalım umarım gittikçe kolaylaşır 🥲

Back
X