merhaba,
forumda gezerken sorunuza rastladım ve cevap vermek istedim. aradan 1 ay geçmiş ama olsun
ben önce bu konuya bir soru ile cevap vermek isterim : " Kucağa alışmak ne demek ?" veya şöyle devam edelim. bir bebek için kucak ne anlam ifade ediyor. bende kızım ilk doğduğundan beri kucaktaydı. her ağladığında uyumadan önce ,yani her zaman. şimdi 20 aylık ve kucak istemiyor. çok normal bir durum bence. kendinizi onun yerine bir koyun. miniciksiniz,konuşamıyorsunuz ve kendinizi iyi,huzurlu,mutlu ve sevilmiş hissedeceğiniz yer neresi ? elbette kucak olacak. bu çok normal.evet eskiler kucağa alıştı derlerdi çünkü gelin -kaynana bir evde olurlardı. kaynana, gelini evin uşağı olarak gördüğü için böyle bir yalan uydurmuş olmalı .çünkü anne çocuğunu kucağa alırsa evin işleri kalacaktı... bu yüzden çocuğun kucağa alınması onlar için hoş bir durum değildi. ama şimdi bu durumda değişti. evet tüm gün kucakta zor oluyor olabilir,ama o da sizin bebeğiniz,çok şey mi istiyor.
eğer gerçekten zorlanıyorsanız bence bebeğinizi kanguru ile taşıyın. çünkü bebeğinizin sizinle ten temasına ihtiyacı var. kendinizi yeniden düşünün,ağladınız ve yanınızda birisi var,bu kişi eşiniz annenizi veya başka bir yakınınız olabilir. ağladıktan sonra size destek amaçlı sarılsa ne hissedersiniz,kendinizi iyi mi kötü mü hissedersiniz. bence iyi hissedersiniz. bebeğiniz de aynı şeyi ister. sonra da mutlu ,sakin bir bebek olur. dokunulmayan,kucağa alınmayan bebek yerine kendinizi bir koyun ve düşünün ...
konuyla ilgili benim düşüncelerim bunlar.
iyi günler dilerim