oğlum olursa bi gün...

tipitip26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
1.173
1.390
133
39
1.Oğluma dünyanın onun etrafında dönmediğini hissettireceğim
2.Haksızken bile sen hep haklısın demeyeceğim
3.Küfrettiğinde hoş bişeymiş gibi gülmeyeceğim
4.Bi kadını dövmenin güç değil acizlik olduğunu öğreteceğim
5.Hiçbir kızın gezip tozup bırakılmayı hak etmediğini öğreteceğim
6.Ayakları üstünde durabilmesi için imkanlar sağlayacağım
7.Kv olursam o kızın da bi ananın babanın evladı olduğunu unutmayıp kızım gibi kabul edeceğim
8.Oğlumun 18 inden itibaren bi yetişkin olduğunu kabul edip kendi hayatını istediği gibi yaşamasını sağlayacağım
9.Evlendiğinde artık onun da kendine ait bi ailesi olduğunu bilip arkalarında istedikleri zaman dayanabilecekleri bi dağ olacağım ama asla üstlerine düşen onları rahatsız eden bi gölge olmayacağım
10.Paşam,yiğidim,kurban olurum sana ... gibi onu şımartacak kelimeleri kullanmayacağım,sadece ismiyle hitap edebileceiğim
11.Kibarlığın kılıbıklık olmadığını,bi erkeğe ne kadar yakıştığını öğreteceğim
12.Duygularını söylemenin utanılacak bişey olmadığını öğreteceğim
Okuduğum bazı şeyleri görünce bunlar geçti içimden...Eminim bunları uygulayan anneler var ve iyi ki varlar...

10.Paşam,yiğidim,kurban olurum sana ... gibi onu şımartacak kelimeleri kullanmayacağım,sadece ismiyle hitap edebileceiğim

Hepsine eyvallahta bu maddeyi oğlunu geçtim evladın olursa birgün tekrar görüşürüz.

Kızada prensesim meleğim kurban olurum sana deniyor.

13-ü ben ekliyim. Göster oğlum amcalara teyzelere pipini demiyeceğimm onun gösterilmesi değil gizlenmesi gereken bir organ olduğunu öğreteceğime....

İnşallah uygulamada da sıkıntı yaşamazsanız.. böyle konuşup oğlu olduktan sonra söylediğinin tersini yapanları da gördüm :))
Ben de bu fikirdeyim.. oğlum 4 yaşında şu an gayet iyi gidiyoruz nasip olur da evlendiğini görürsem o zaman da aynı istikrarla giderim inşallah diyorum hep kendime.. tabi yakın düşüncelerle yetiştirilmiş bi insanla hayatını birleştirir inşallah.. şımarık saygısız yetiştirilen kızlar da var.. velhasılı kelam kız olsun erkek olsun bahsettiğiniz şekilde olmalı diyorum..

7.Kv olursam o kızın da bi ananın babanın evladı olduğunu unutmayıp kızım gibi kabul edeceğim
8.Oğlumun 18 inden itibaren bi yetişkin olduğunu kabul edip kendi hayatını istediği gibi yaşamasını sağlayacağım
9.Evlendiğinde artık onun da kendine ait bi ailesi olduğunu bilip arkalarında istedikleri zaman dayanabilecekleri bi dağ olacağım ama asla üstlerine düşen onları rahatsız eden bi gölge olmayacağım
Okuduğum bazı şeyleri görünce bunlar geçti içimden...Eminim bunları uygulayan anneler var ve iyi ki varlar...

:KK9::KK9::KK9:

Oğlum var paşam yigidim diye hiç sevmedim, balımm, kalbimmm , evladımmm bitanecik oglum diye seviyorum. oldu olacak oglan cocuklarını dıslayalım :kahve: Çocugun karakterıstık ozellıklerı arastırmama gore koklerden degıl cevreden geldıgıne gore sadece sızın bunları soylemenız degıl onu nasıl bır hayatın ıcıne dahıl edıyorsunuz bunlarda cok onemlı , yanı sadece anne baba yetmez yedı duvel sulale , ve konu komsu aklınıza gelecek en ufak bır kısının davranıslarına sahıtlık etmesı bıle tugla uzerıne tugla koyacak.

Oğluma bahsettiğiniz gibi 'paşam, yiğidim, aslanım, kaplanım' vb, cinsiyetine yönelik yüceltici hitaplar yasaktır.
Her söyleyeni uyarırım, eşim dahil.
Paşalar, aslanlar gibi yetiştirip sokaklara salıyoruz, sonra gerçekten kendilerini paşa zannedip 'bu çay niye soğuk' diye birilerine kızma, kükreme hakkını kendinde görüyorlar...

İşte buna bazı mallar chp zihniyeti diyor , çok haklısın kuzum arkandayım , hele o paşam diyolar ya deliriyorum ben ya

Valla o bende önceden böyleydim. Ama uykusuz geceler geçirip o kadar dikkat etmeme rağmen fazla fazla fedakarlık yapmak zorunda kalınca beni 18 yaşından sonra yok bireymis yok istediğim hayatı yaşarım ayağına iplememesine asla izin veremem. O üniversite bitecek! O yuva kurulacak! O torun dizime verilecek!:deli:
Sonradan böyle oldum ben:halay: bir de oglumdan ayrilamam altli üstü oturacaaam adeta bir gölge gibi:skandal::cool::cool:

İşte buna bazı mallar chp zihniyeti diyor , çok haklısın kuzum arkandayım , hele o paşam diyolar ya deliriyorum ben ya
Ne alakası var şimdi ?
İyice saçmaladınız.
Chp ile alakası nedir durumun ?
Her şeye siyaseti sokmaktan vazgeçin artık.

İkini oglum yolda geliyor Allahim saglikla kavustursun insallah. Ben de bu dengeyi kurabilmeyi cok istiyorum insallah başarabilirim ve adam gibi adam yetistirebilirim. Kv olunca(nasip olursa) kendimi dizginleyebilirim. :dua:
Ama ben yigidim paşam diye seviyorum cunku cok tatli bebegim kizim olsa da prensesim diye severdim ufacik cocuk sonucta. Annem seni cok seviyom dediginde nasil dayanirim.:anne:

Back
X