Oğlum para fobisi.

Benimde war mesela karaböcükler ama öyle böyle değil :110:
Ama cansız olan bişeye fobide tuhaf geldi warmış demekki

Ona anlatmayı denediniz mi her metal para o bahçede bulduğu gibi elini kokutmaz o çok eski bi paraydı ve ondan elin koktu bizde olanlar kokutmaz bak ben elliyorum öyle kokmuyo. Hem koktuğunu hissedersen yıkayabilirz gibi şeyler söylediniz mi.

Ona anlatmayı denediniz mi her metal para o bahçede bulduğu gibi elini kokutmaz o çok eski bi paraydı ve ondan elin koktu bizde olanlar kokutmaz bak ben elliyorum öyle kokmuyo. Hem koktuğunu hissedersen yıkayabilirz gibi şeyler söylediniz mi.
Evet denedim parayi yikadim anlattim esimde simdi paylasimimi gordu bugun ben verdim aldi gerei cebime koydu diyor :) şaşkınım şuan

Evet denedim parayi yikadim anlattim esimde simdi paylasimimi gordu bugun ben verdim aldi gerei cebime koydu diyor :) şaşkınım şuan
Zamanla geçicektir üstüne fazla gitmeyin bu konuda. İkna etmeye çalışmayın anlattıysanız irdelemeyin fazla doğal davranın illa ki paraya dokunmasını sağlamaya çalışmayın unutucak ve alışıcaktır. Çocuk gelişimi okumuş bir ana okulu öğretmeni ve 5 yaşıda bir erkek çocuğu sahibi olarak söylüyorum rahat olun :))

Pedagoga değil çocuk psikoloğuna sorun, pedagog eğitim uzmanıdır. Geçer diyorsunuz da bu takıntısı, ya geçmezse? Niye içinizde kalsın, gidin danışın. Sonra elinde bozuk para tutamaz olur. Dolmuşa binince ne yapacak ileride?
Kendiliğinden de geçer, ama yine de sormakta sakınca yok. Bazen geçmiyor çünkü.

1 sene gibi koskoca bir zaman dilimi geçmiş siz bunu doktorla görüşmek yerine gelip burada konu açıyorsunuz.

Hayret doğrusu.

Sadece absürt bir korku iken simdi takıntı haline gelmiştir.
Neden önlemini almıyorsunuz.

Bir de pedagoga sormak aklıma gelmedi diyorsunuz e doğru çünkü burası pedagog kaynıyor!

Ya hanımlar bir çocuk büyütüyorsunuz yaşadıkları olaylar ve algıladıkları mesajlar ileride onların hayatini zora sokabiliyor. Bunu düşünerek 1 senede hiçbir sey yapmamış olmak bana göre sorumsuzluk.

Haftaiçi acilen götürün doktora ve çaresine baksınlar.
Sorumsuz mu? Pardonda emin olun cogu anneden daha sorumlu bir anneyim oglumun daha ciddi saglik sorunlarindan buna sira gelmedi! Biz tam 3 senedir febril konfsyonla ugrasiyoruz kullandigi ilaclar dhep e yol aciyor bir yandanda onunla ugraşiyoruz ve bir kac saglik problemi daha her zaman hamd ve şükür eden bi insanim elimden gelen herseyi yaptim Rabbim omur verdigi surece yaparim kimse bana sorumsuz ilgisiz diyemez!

Pedagoga değil çocuk psikoloğuna sorun, pedagog eğitim uzmanıdır. Geçer diyorsunuz da bu takıntısı, ya geçmezse? Niye içinizde kalsın, gidin danışın. Sonra elinde bozuk para tutamaz olur. Dolmuşa binince ne yapacak ileride?
Kendiliğinden de geçer, ama yine de sormakta sakınca yok. Bazen geçmiyor çünkü.
En kisa zamanda götürücem insallah tesekkurler

Sorumsuz mu? Pardonda emin olun cogu anneden daha sorumlu bir anneyim oglumun daha ciddi saglik sorunlarindan buna sira gelmedi! Biz tam 3 senedir febril konfsyonla ugrasiyoruz kullandigi ilaclar dhep e yol aciyor bir yandanda onunla ugraşiyoruz ve bir kac saglik problemi daha her zaman hamd ederim ama kimse bana sorumsuz ilgisiz diyemez!

Öncelikle geçmiş olsun.
1 sene bana göre uzun bir süre. Sonuçta para ister istemez hayatımızın etken maddesi, bu olay ilk yaşandığında anlayamamış olmanız ya da geçer nasıl olsa diye umursamamış olmanız normal fakat ara ara eline para alınca böyle tepkiler vermesi ve bunun uzun süreye yayılması takıntı haline getirmiş olabilir.

Siz buraya konu açma gereği duyduğunuz için diyorum. Önce doktorluk olan konuyu buraya açıyorsunuz ve bu bana göre sorumsuzluk.

Ufak tefek şeyler göze batmasa da ileride insanların hayatını etkiliyor.

İlk 2-3 ayda önlem alınsa şuan bu durum aşılmış olabilirdi fakat 1 sene ayni şeyler tekrarlanarak takıntıya doğru ilerlemiş.

Tabi en iyisini siz bilirsiniz yine de.
Bu olay karşısında bir sey yapmamaniz bana göre sorumsuzluk. Yoksa genel olarak size sorumsuz demiyorum.

Cok teşekkurler evet oğlum konusunda biraz takıntılıyım geçmişte yaşadığı saglık sorunlarının etkisinde kaldım sanırım afedersiniz kabız olsa ne yapsam ne icirsem diye saatlerce düşünürüm sanırım benim birilerine görünmem lazım :KK70:
Bence sizde sorun fazla kaygılısiniz zaten depresyon anne karnında bile çocuğa geçermis çocukta sizin bi tepkiniz sonrası para fobisi oluşmuş olabilir

Öncelikle geçmiş olsun.
1 sene bana göre uzun bir süre. Sonuçta para ister istemez hayatımızın etken maddesi, bu olay ilk yaşandığında anlayamamış olmanız ya da geçer nasıl olsa diye umursamamış olmanız normal fakat ara ara eline para alınca böyle tepkiler vermesi ve bunun uzun süreye yayılması takıntı haline getirmiş olabilir.

Siz buraya konu açma gereği duyduğunuz için diyorum. Önce doktorluk olan konuyu buraya açıyorsunuz ve bu bana göre sorumsuzluk.

Ufak tefek şeyler göze batmasa da ileride insanların hayatını etkiliyor.

İlk 2-3 ayda önlem alınsa şuan bu durum aşılmış olabilirdi fakat 1 sene ayni şeyler tekrarlanarak takıntıya doğru ilerlemiş.

Tabi en iyisini siz bilirsiniz yine de.
Bu olay karşısında bir sey yapmamaniz bana göre sorumsuzluk. Yoksa genel olarak size sorumsuz demiyorum.
Soğalun Allah kimseye yasatmasin febril ateşi havale ve cok tehlikeli Dedigim gibi o kadar seyle ugrasrik ki gercekten bu gozume basitte gorunmuş olabilir bilemiyorum ama bununda ustesinden Allahin izniyle gelicem kalbinizi kirdiysam kusura bakmayin biraz hassasim

Soğalun Allah kimseye yasatmasin febril ateşi havale ve cok tehlikeli Dedigim gibi o kadar seyle ugrasrik ki gercekten bu gozume basitte gorunmuş olabilir bilemiyorum ama bununda ustesinden Allahin izniyle gelicem kalbinizi kirdiysam kusura bakmayin biraz hassasim

Est. Anlıyorum sizi :)
Umarım rabbim şifasını verir.
Basit fakat hayatını önemli derecede etkileyecek olan bir takıntı olursa çok zorlanır.
Bir de para yani nerdeyse günlük haşır neşir olduğumuz bir madde :)

Est. Anlıyorum sizi :)
Umarım rabbim şifasını verir.
Basit fakat hayatını önemli derecede etkileyecek olan bir takıntı olursa çok zorlanır.
Bir de para yani nerdeyse günlük haşır neşir olduğumuz bir madde :)
Haklisiniz en kisa surede randevu alicam :)

Back
X