Oğlum pipisinden korkuyor :(

Olympea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
1.384
2.191
83
Merhaba arkadaşlar. Evet 15 aylik oglum yaklaşık bir haftadır pipisinden korkuyor. 3 haftadır babannesi ve dedesi burdalar. 1 hafta önce babannesiyle banyo yaptırırken saka olsun diye aa çiş yapiyo benim oglum dedim babanneside yok o su dedi oglum pipisine bakti ve aglamaya basladi. Banyosunu zor tamamladik. O gunun ertesi babannesi altını değiştirirken pipisine bakmış yine kıyameti koparmış ağlamış. Altını değiştirirken inanılmaz agliyor hizlica apar topar degistiriyorum. Dün akşam babasıyla banyo yaptirdik yine kızılca kıyamet koptu pipisine bakıp ağlıyor zor tamamladik banyosunu. Banyodan sonra bez takicaktim bana sarılıp iç çeke çeke ağladı bana sığındı. Ayakta guc bela bezledik giydirdik. Napicagimi sasirdim. Başına böyle bisey gelen var mi?

Bu arada bu korkma olayından önce her altını açtığımızda pipisiyle oynamaya çalışır kikir kikir gulerdi.bazen oynamasına izin de verirdim

Ay kıyamam kuzuma ya.
Canım benim.
Tepkinizi oğlunuz da demek ki o anın psikolojisiyle bir de banyodayken çok büyük görmüş.
Artık çocuk ne olarak algıladıysa.
Hiç bilmiyorum bu kadar minikken pedagoglar bakabiliyor mu ama bakıyorsa bi gösterin.
Konuşamıyordur da derdini tam anlatamıyordur kuzum ya.

Oynamasına izin verin diyecektim ona da müsaade etmiddiniz dokununca belki geçer korkusu :/

Daha once gordu ve korkmadiysa bir sey olmus. Burada bir uye yazmisti cocuk posetle yatmak istiyor. Babasi sanirim, oglum onu birak gece ses cikarir korkarsin diyor.Cocuk aglamis posetten korkmus. Uzun uzadiya anlatmislar ses cikarmanin dogal bir sey oldugu korkulacak bir sey olmadigini. Sonuc alamamislar. 15 aylik cocuk soyut dusunemez acaba bir benzetme yapildi ya da korkutucu bir ses tonuyla uslupla mi soylendi

Merhaba arkadaşlar. Evet 15 aylik oglum yaklaşık bir haftadır pipisinden korkuyor. 3 haftadır babannesi ve dedesi burdalar. 1 hafta önce babannesiyle banyo yaptırırken saka olsun diye aa çiş yapiyo benim oglum dedim babanneside yok o su dedi oglum pipisine bakti ve aglamaya basladi. Banyosunu zor tamamladik. O gunun ertesi babannesi altını değiştirirken pipisine bakmış yine kıyameti koparmış ağlamış. Altını değiştirirken inanılmaz agliyor hizlica apar topar degistiriyorum. Dün akşam babasıyla banyo yaptirdik yine kızılca kıyamet koptu pipisine bakıp ağlıyor zor tamamladik banyosunu. Banyodan sonra bez takicaktim bana sarılıp iç çeke çeke ağladı bana sığındı. Ayakta guc bela bezledik giydirdik. Napicagimi sasirdim. Başına böyle bisey gelen var mi?

Bu arada bu korkma olayından önce her altını açtığımızda pipisiyle oynamaya çalışır kikir kikir gulerdi.bazen oynamasına izin de verirdim
Babannesi de bir şey demeseymis. Bir haftadır korkuyor,3 haftadır da sizdeler

Ay kıyamam kuzuma ya.
Canım benim.
Tepkinizi oğlunuz da demek ki o anın psikolojisiyle bir de banyodayken çok büyük görmüş.
Artık çocuk ne olarak algıladıysa.
Hiç bilmiyorum bu kadar minikken pedagoglar bakabiliyor mu ama bakıyorsa bi gösterin.
Konuşamıyordur da derdini tam anlatamıyordur kuzum ya.
Büyük bir tepki değildi aaa bak oglum çiş yapiyo dedim normal bir ses tonuyla. Babannesi de yok annesi o su dedi. Sonra oglum döndü pipisine bakti ve aglamaya basladi o günden beri de pisini görünce agliyo :KK43:

Büyük bir tepki değildi aaa bak oglum çiş yapiyo dedim normal bir ses tonuyla. Babannesi de yok annesi o su dedi. Sonra oglum döndü pipisine bakti ve aglamaya basladi o günden beri de polisini görünce agliyo :KK43:
Belki de utandı. Babaannesi de çiş değil su deyince neden su yapıyorum diye korkmuş da olabilir.

Demek ki bazen pozitifte olsa tepki vermek çocukları korkutabikiyor mesela kızımın da yapabildiği biseye aaa ne güzel yapıyor degidmde yapmayi bırakıp ağlamaya başlayabiliyor siz üzerine gitmeyin konunun bence çocuk pipiyi unutsun yatırarak giydirip çıkartın üstünü bir süre görmesin

Demek ki bazen pozitifte olsa tepki vermek çocukları korkutabikiyor mesela kızımın da yapabildiği biseye aaa ne güzel yapıyor degidmde yapmayi bırakıp ağlamaya başlayabiliyor siz üzerine gitmeyin konunun bence çocuk pipiyi unutsun yatırarak giydirip çıkartın üstünü bir süre görmesin
Ay bi da pipiyle ilgili tek bir soz bile çıkmaz ağzımdan.

bizim ‘normal’ karşıldığımız şeyler çocuklar tarafından farklı algılanabilir.
korkmuş ama siz veya babaanne ‘suçlu’ değil. kimse korkutacak bişey söylememiş. tabi bize göre.
bence pedagog’a danışın. korkusunu yenmezse belki tuvalet eğitiminde sorun yaşayabilirsiniz

bizim ‘normal’ karşıldığımız şeyler çocuklar tarafından farklı algılanabilir.
korkmuş ama siz veya babaanne ‘suçlu’ değil. kimse korkutacak bişey söylememiş. tabi bize göre.
bence pedagog’a danışın. korkusunu yenmezse belki tuvalet eğitiminde sorun yaşayabilirsiniz
Evet bir pedagoga goturucem

Çocuğun ateşi,idrar sıklığında farklılık vb. fizyolojik bir rahatsızlığa işaret eden belirti yoksa sizde ilginizi çocuğun pipisinden uzaklastirin.Aile buyukleri ve siz bir araya gelince coşkulu tepkiler vermeye başlamış olabilirsiniz ve çocuğun da kafası karışmış olabilir.Disari çıkarın ,oyun oynatin,alt değiştirme işini kısa tutun ve siz de bu konunun üzerinde ki dikkatinizi azaltin

üzerine düşmeyin canım bazen anormal tepkiler verebilirler .... yanında olduğunuzu hissetirin ...

Back
X