Oğlum pipisinden korkuyor :(

Oğlunuz artık yavaş yavaş bedenindeki farklıları algılıyor. O yüzden ma aile pipi mevzuunu dillendirmeyin. Banyosunu sadece siz ve babası yaptırın. Bir süre alt değiştirirken ve banyodayken pipisine dikkatli bir şekilde bakmayın. Belli ki bir şey onu rahatsız etmiş. Kesinlikle ebeveynlerden başka kimse onu çıplak görmesin. Ve devam ederse mutlaka bir doktora başvurun.

ay çok tatlı kuzuya maşallah.
hep kapalı görmüyor ya ondan biran görünce korkmuştur.
ben geçeceğini düşünüyorum.
acaba pipiyi açıp sevseniz mi biraz. bu cici falan gibi. bak bizde de var gibi göstermeden kıyafet üzerinden yerini belirtseniz.
bir de fotoğraf bulup çıplak erkek bebek vücudu anlatsanız . anlamasa bile kaydeder.

benim oğlanda sürekli oynuyordu. el pipiden hiç gitmiyordu. çok korkuyordum huy kalacak diye ama geçti, geçiyor. kızmadan güzelce anlatılarak çözülüyor.

Zamanla unutur.
Altını açarken başka şeylere ilgisini çekin. Eline bir şey verin.
Banyoda daha çok oyuncak bulundurun.
Zaman için de korkusunu unutacak eminim..

Bir dönem hiç altlarını değiştirmek istemiyorlar ama sonra kendiler rahatsız olup söylüyorlar onda bir sıkıntı yok ama pipiye bakıp ağlamayı anlandırmadım.

Bence her altını açtığınızda biri oyuncak vs.bit şeyle oyalasın belki zamanla unutur

Ben unutur falan diyenlere katilmiyorum. Bu cok hassas bir konu ve mutlaka bir pedagogla gorusup ona gore davranin derim. Aksi halde ileride cinsel hayatini etkileyecek kalintilari bile olabilir.

Pedagoglar çocuğun banyosunu ve bez ihtiyacını sadece anne ve babanın yapması gerektiğini söylüyor. Hatta 5 yaşından sonra çocuk erkekse babanın kızsa annenin yaptırması gerektiğini. Mahremiyet bilinci oluşup dışarda da kendini korusun diye. Bence siz yaptırın banyosunu.

Çıplak erkek bebek fotoğrafı gördüğünde de pipiye aynı tepkiyi verecek mi acaba, merak ettim.

Back
X