en doğru kararı veriyorsunuz. ya tamamen hareketlerini kontrol edebilecek ve kendini bilecek yaşta (6 yaşından sonra) yada pek birşey hatırlamadığı, çok kıpraşmadığı yaşta (0-1 yaş) yaptırmak lazım. ben oğlumu 13 aylıkken sünnet ettirdim ama "daha erken olsaydı, en azından sağda solda bilinçsizce koşturduğu zaman olmasaydı" diye de düşündüm. ancak çok erken 1-2 aylıkken ise, pipi küçük olduğundan doktor rahat edemiyor veya ufak deformiteler gözden kaçabiliyor. biraz bile yamuk kesilse çocuk büyüdükçe o yamukluk da büyüyebiliyor.
ne kadar erken olursa o kadar çabuk iyileşiyor inanın. özellikle ek gıda almadığı veya yeni almaya başladığı zamanlarda, kaka içeriği çeşitli olmadığından enfeksiyon riski çok azalıyor. bizimki operasyondan 2 saat sonra çok rahat yürümeye ve dolaşmaya başlamıştı. sünnet külodu vs hiç kullanmadı, direkt bezini taktık, bol ve beli lastikli hafif bir penye eşofman giydirdik. ilk çişini biraz sızlanarak yaptı ama sonra tamamen iyileşti. tüm bu anlattıklarım 8 saat içinde oldu. hatta çocuğun rahatlığına bakıp, sünnet olduğuna inanamayan annemlere, pipiyi açıp göstermek zorunda kalmıştım
operasyonu ise, inanın çocuk cerrahı veya ürolog hepsi yapabilir. bizimkinin sünnetini, rica ettiğimiz bir plastik cerrah arkadaşımız yapmıştı. çok da güzel görünüyordu