Oğlum

Janet Jak Esim

Durme, durme querido hijico
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
30.408
65.370
598
Herkese merhaba, ben bir şey soracağım oğlum 4 aylık ve seslenince bakmıyor. Daha doğrusu işine gelirse bakıyor. İşine gelmezse bakmıyor. Beni duyuyor tepki veriyor ama inadına sanki bakmıyor ama özellikle avize perde tablo gibi şeylere bakınca seslendiğimde bakmıyor. Moralim bozuldu. Doktoru seslenince bakıyor mu demişti evet demiştim çünkü işine gelince bakıyor mesela şu an mamarosunun içinde sıkıldı etrafa bakıyor ve seslendim hemen döndü baktı. Beni güldür diyor :)
Allah korusun bir sorun yoktur değil mi? Sizin bebekleriniz nasıldı bu aylarda acaba?

( mesela baba nerde diye sorduğumda dönüp babasına bakıyor, otizm gibi şeyler olsaydı onu da yapmazdı değil mi?)

Benimkide 3 aylık renkli objelere takılıp kalıyor eğlence sevgi istediğinde bakıp dudak büzüyor çok erken değilmi bu soru için ..

Benimkide 3 aylık renkli objelere takılıp kalıyor eğlence sevgi istediğinde bakıp dudak büzüyor çok erken değilmi bu soru için ..
Ama her dönemin bir gelişimi varmış. Benimki konuşkan çok konuşuyoruz, eğleniyoruz ama bilmiyorum mesela babasıyla oynayınca ne kadar çağırsam da dönüp bakmıyor. Sizinki bakıyor mu?

Ama her dönemin bir gelişimi varmış. Benimki konuşkan çok konuşuyoruz, eğleniyoruz ama bilmiyorum mesela babasıyla oynayınca ne kadar çağırsam da dönüp bakmıyor. Sizinki bakıyor mu?
Valla bizimki ilgi delisi olduğundan kim ismiyle seslense bakıp deliriyor hareketlenip atmak istiyor kendini ama mesela dönencesi var ona bakarken kimse dikkatini çekemiyor ..
Bide uykusunda annem hadi kalk karnımızı doğuralım diye ismiyle sesleniyorum gözlerini açıp suratımı arıyor ..
Daha çok erken bence ama

E ama normal :) dikkatini vermeye çalışıyor işte. 3 yaştan önce tanı konmaz zaten ve belirli kriterler vardır. Kısa zamanlı olmaması, belirli bir süredir devam ediyor olması (en az 6 aydır mesela) vs lazım. Hem evet her dönemin gelişimi var ama her çocuk o döneme uymaz, onlar geneldir. Her çocuğun gelişimi farklı unutma.

Sizinki bakıyormuş işte. Benimki dikkati bir şeyde olsun hayatta dönüp de bakmaz. Ama göz temasımız çok iyi, algıları çok açık. ilginç ama konuşuyoruz resmen sadece bir şeye odaklandığı zaman bakmıyor.

İnşallah önemli bir şey değildir bakalım şimdi seslendim baktı ama benimle kafa buluyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…