Oğlum....

esram

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2006
39
0
621
İstanbul
Benim bir oğlum var. 7. sınıfa gidiyor. Çok başarılı örnek bir öğrenciydi. Geçmiş zaman kullanıyorum çünkü artık onu tanıyamıyorum...Herşeyini (facesini, telini, çantasını) her zaman kontrol ederim. Bunu tabiki kendisi bilmiyor.

Son iki haftadır yıkılmış durumdayım. Telinde test kitaplarının cevap anahtarlarının fotosu gördüm. Şok oldum. Cevap anahtarları bendeydi. Arkadaşlarından istemiş.Onlarda foto çekip göndermiş. Gördüğümden beri şoklardayım. Onunla bu konuda yüzleşemiyorum da. Telini açtığımı anlar. Kontrol mekanizmamı tümden kaybedebilirim. Ama inanın şiştim.
Vücudumda sıkıntıdan çibanlar çıktı.
Biliyorum ne büyük sıkııntılar var. Bu da dert mi falan diyeceksiniz. Ama şimdiye kadar hiç yalanını görmediğim için inanın günlerdir ağlıyorum. Biliyorum ergen oluyor...Ama... Ama işte...

Bu konuda lütfen bana bir yol gösterin. Telini açtığımı söylemedn olayı bildiğimi nasıl ona söyleyebilirim...

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

bir arkadaşının oğlu yapmış olarak anlatsanve bu durumun çirkinliğinden bahsetsen,benim oğlum çok iyidir.böylr şeylere gerek duymaz falan desen olurmu ki:26:

Konuyu sabah okumuştum ama yorum yapamadan çıktım.
Ne yaptınız merak ettim.

Cevap anahtarını saklamıştım demenizden çıkardığım sonuç...Sanırım evde deneme testleri çözdürüyorsunuz.
Büyük ihtimalle günde şu kadar soru çözülmeli diye düşünüyorsunuz.Bunu yapmamanızı önereceğim.
Başka annelerin günde 150 soru çözüyor,günde 200 soru çözüyor demelerine bakmayın.
Az soru çözecekse az çözsün ama anlayarak,isteyerek çözsün.

Yalan söylüyor diye ümitsizliğe kapılmayın.Şu an sadece sizi mutlu etmek istiyor.
Veya kendisine kızmamanız için kolay yolu seçmiş.Onu sıkıştırmazsanız,bu yola ihtiyaç duymaz.

Benim de oğlum var ve endişelerinizi anlıyorum.
Oğlumla yıllar sonra konuştuğumuzda,LGS yi kendi deyimiyle hiç "sallamadığını" söyledi:)
Ama çok şükür LYS yi salladı :)
Belki sizinki de öyle olacak,lisede daha amaçlı ve kararlı çalışacak.
Üzülmeyin,kendinizi ve oğlunuzu yıpratmayın.Bizlere düşen onlara destek olmak,motive etmek.

malesef çocuğun iyiliği için yaptığınızı düşündüğünüz şey ona kötülükten başka bişey değil bilinçli anne olmak bu olmamalı

o çocuk sizin onu böyle kontral ettiğinizi anladığında size duyduğu güveni kaybedecek belkide
belki hayatı boyunca sürekli yaptığı şeyleri gizliyecek

tamamen başıboş bırakın demiyorum ama yaptığınız şey bence çok yanlış birinin özellikle bi ergen erkek çocuğunun eşyalarını karıştırmayın bence

Çok fazla bunaltmış olabilirsiniz.Yaşı henüz küçük onunda çözüm yolu bu olmuş.Kızacak birşey değil bence test cevaplarını almak çözüm değil demekki.Yüzleşemedim demeyin sanki büyük biri hata yapmışta onunla konuşur gibi olmuş bu:)Konuşmayı deneyin eminim söylediğiniz kadar zekidir anlar annesini:)

bir öğretmen olarak nacizane cevap vermek istedim..

aileler çocukları malesef çok fazla baskı altına alıyor.eminim başarılı olmasını istiyorsunuz ama burda söz konusu olan 12-13 yaşla-

rında bir çocuk.hala oyun çocuğu denebilecek yaşta.ve bu çok basit bir olay.siz muhtemelen şu zaman şu kadar bu zaman bu kadar

soru çözülecek türü bir tavır sergiliyorsunuz.sistem bunu gerektiriyor burası muhakkak.yalnız böyle bir konuda karşınızdakinin bir

çocuk olduğunu unutmayın.onlardan olgun birer birey gibi davranmalarını bekleyemeyiz.çok başarılı,çok güvendiğim 2 öğrencim

bir bşluktan faydalanıp sınavda birerbir aynı kağıdı vermiş.ilk başta delirdim,nasıl olur,hani dürüstlük,hani iyilik vs diye.ama sonra

fark ettim ki onlara bu fırsatı veren biziz.başında duran öğretmen(ben değildim) o boşluğu yaratırsa çocuğun gözü de kayacaktır.

çocuğunuzu kontrol etmeye devam edin,sakın ola sakın boş bırakmayın.bilgisayarda neler yaptığını her daim inceleyin.hatta casus

program bile düşünebilirsiniz.

ama bu konuya çok takılmayın derim.

çocuğunuzu kontrol etmeye devam edin,sakın ola sakın boş bırakmayın.bilgisayarda neler yaptığını her daim inceleyin.hatta casus

program bile düşünebilirsiniz.

Bu nasıl bir tavsiyedir ben anlam veremedim? Madem karşınızdaki de bir birey oluyor özgürlük alanına bu şekilde müdahale etmemelisiniz. Kim olduğu değil mevzu. Sürekli peşinde casus gibi koşmak yerine madem zararlı şeyler yapmasını istemiyorsunuz ve güvenmiyorsunuz internetinizi sınırlandırın. Bu gibi yapıcı çözümler bulun ancak görünen o ki yıkıcı yolda ilerliyorsunuz. Annem daha küçücük 5. sınıf öğrencisiyken bana şu kadar bu kadar soru çöz diye baskı yapmıştı hayatımda bir kez ve ben de aynı şeyi yapmıştım. Saklamamıştım da yaptığımı. O günden sonra baskı yapmadılar ve kendi hevesimle kazandım lgsyi de össyi de. Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde okudum ve çok da güzel bir mesleğim var herkesin gıpta ile baktığı. Bu çocuğunuzun boş, yalancı biri olduğu anlamına gelmiyor, sizin yeterli özgürlüğü vermediğiniz anlamına geliyor. Hayatı yıkılmış gibi bakmayın, ergenlik döneminde bir çocuğa baskı yaparsanız sonuçları böyle patlak verebilir o yüzden tavsiyem daha kötü şeyler patlak vermeden lütfen oğlunuzla yapıcı bir ilişki kurun, onu anlamaya çalışın ha bir de kendinizi bu kadar üzmeyin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…