OĞLUM.......

ozlemxsuheda

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2014
39
8
18
35
Ankara
merhaba hanimlar benim 5 yaşında bir oğlum birde 7 aylık ikizlerim var.Oglumu "kardeslerim geldi beni okula gönderdiler" düşüncesine kapilmasin diye krese gondermedim ama son zamanlarda çok garip davranmaya başladı.Yemek yemiyor.Oyun oynamıyor hattaçizgi film dahi izlemiyor Sürekli ağlamaklı.Eşimle konusmayi denedik ama ise yaramadi .Zaten içine kapanik ve paylaşmayan bir çocuktu şimdi dahada beter oldu.Eşimde bende çok ilgiliyiz .Kardeşlerini kıskanması diye onceligimiz hep oğlumuz.ama artık nasıl davranacağımı şaşırdım nerde yanlış yaptığımi da bilemiyorum sizce nasıl davranmalıyız

duygusal bir çocuksa işiniz sor kardeşlerini ve onu eşit sevdiğinizi anlatın abi oldugunu hisstttrin baklaım bi de bunu deneyin allah kolaylık versin

Bana kalırsa sorunuzun cevabı burada değil yani kesin net çözümleri buradan alamayabilirsiniz eşiniz siz ve oğlunuz üçünüz birlikte pedagog a gitmelisiniz dr kontrol altında kısa sürede daha olumlu sonuçlar alacağınıza ben inanıyorum açıkçası

Sizin durumunuzda olan çoğu aile bunu yaşıyor.
Ne yazık ki ben çözüm bulanını görmedim. Bazen ne yapsan kar etmiyor.

bebeklerin bakımında yardımcı olmasını isteyin.
onu dahil edin yaptıklarınıza. "sen olmasaydı ne yapardım" gibi cümleler kurun sık sık.

her ne kadar ona daha ilgili davranıyor olsanız da çocuklar çok iyi gözlemci.
ufacık hareketinizi içine atabilir duygusal bir çocuksa.

Bence bu gibi durumlarda büyük kardeşlere daha fazla ilgi göstermek de ters tepebilir. Her şey nasıl olması gerekiyorsa o şekilde yapılmalı ve bu da çocuğa onu bir birey gibi görerek anlatılmalı. Üzerine gereğinden fazla düşmeniz de yanlış sonuçlar doğurabilir. Çocuklarımıza neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatmalıyız. Onlar tahmin ettiğimizden daha zekiler.

Bence krese göndermelisiniz, yasitlariyla oynamasi, aktivite olmasi cok iyi gelecektir.... Ayrica bebeklik fotolarini alin beraber bakin ve ona anlatin, iste bak burda banyo yaptik seni, burda yeni yürümeye basladin, burda söyle olmustu falan, yani kendisininde bir zamanlar bebek oldugunu ve onunlada kardesleriyleilgilendiginiz gibi ilgilendiginizi kanitlarla gösterin, rahatliyacaktir.... Ayrica ikizlerle ilgilenirken onuda dahil edin, sorumluluk hissetsin, abi oldugunu, önemli biri oldugunu anlasin... Mama verirken yardimci olsun, coraplarini giydirsin, alt alirken size yardimci olsun falan gibi... Ikizlere bakmak kolay degildir ister istemez bi kiskanclik olusmus olabilir her nekadar siz dikkat etseniz bile...

Bence keske krese gonderseydiniz.
Simdi gordugu bildigi kafasini yordugu sadece evde olup bitenler. Cunku disari hic cikmamis, bi sosyal hayati yok.
Krese gitseydi etrafdakilerden dolayi zihni tek size odakli olmak yerine baska seylerlede oyalanirdi.
Hem kendisinin tek olmadiginida gorurdu. Daha nice abi abla olan cocuklar var.

Bi tanidigiminda 2 cocugu var,o sey yapardi evde.
Mesela buyuk oglundan kardesine yardim etmesini isterdi. Yardim ederdi buyuk oglu, ornek oyuncaklari toplamakla.
Sonra annesi hediye verirdi, bak bunu sana kardesin verdi yardim ettigin icin, senide ayrica cok seviyormus, derdi.
Boylece hem buyuk oglunun yardimlasma hevesi cogaldi, hemde kardesini daha cok sevdi.

Kreşe Gönderin. Ayrıca pedegog dan yardım alırsanız yavrumuz için çözüm olabilir

Kreşe göndermekte geç kalmış olabilirsiniz.
Bebeklerin geleceğini öğrendikten sonra kendini kovulmuş gibi hissediyor çocuklar.
Mutlaka yardım alın.
Kardeş kıskançlığı çok ciddi travma..

Bence kreşe gönderin ama bir ödül gibi yansıtın kreşi ona

Aynen Veronika ya katılıyorum, bir ödül veriyormuş gibi okula yollamalısınız ve kesinlikle şu ankinden çok daha fazla eğlenecek ve yeni şeyler öğrenecek. Elbette her zaman çocuklarımızı düşünerek hareket ediyoruz ama şunu da unutmamak lazım, hiç birisi madalya takmıyor, biraz da kendini düşünerek hareket et bence, allah kolaylık versin yeni bebekler,büyük çocuk, bebekler ikiz, mutlaka bir yardımcı almaya çabala, imkanın varsa tabi, gerçekten allah kolaylık versin arkadaşım

5 yaşındaki bir çocuk kardeşleri de olmasaydı evde olduğu için içine kapanabilirdi. Zaten bu sene ilk okul hazırlığa gitmesi gerekmiyor muydu? Biran önce kreşe verin . Benimde küçük kızım ağustosta doğdu büyüğü Eylülde kreşe verdim. Hiçte o geldi beni gönderdiler duygusu yaşamadı. Çünkü ona böyle bir şey yansıtmadık. Evde ne kadar da sıkıldığını anlattık gayet mutlu güle oynaya gitti. Kardeşi doğmadan önce zaten kreşe ne zaman başlayacağını biliyordu böylelikle kardeşiyle bağdaştırmadı.
Ayrıca büyüğe sürekli daha fazla ilgi göstermek zorunda hissetmeyin. Kardeşlerini kabullenmesini geciktirmekten başka bir işe yaramaz bu yaptığınız. İkizler bu sene değil de oğlunuzun ilk okula başlaması gerektiği zaman gelseydi ne yapacaktınız? Göndermeyecek miydiniz? Kreş meselesini gündeme alın ve şubat tatili sonrası başlatın derim.
Birde çocuğunuzdan önce sizin bi uzman görüşü almanızda fayda var gerekirse zaten uzman çocuğu da görecektir. ama bir pedagog yönlendirmesine ihtiyacınız olduğu kesin. Büyük kendini iyi hissetsin diye sürekli ona ilgili davranırsanız bir süre sonra bu durumu size fark ettirmeden çok güzel suiistimal edecektir hatta belki de etmeye başlamış olabilir.

Kreşe vermek de geç bile kalmışsınız zaten yeni sisteme göre seneye de okula başlaması lazım. Okul hayatından önce kreşe gitmesi gerekirdi uyum sağlayabilmesi, sosyalleşmesi, yeni şeyler öğrenmesi için evde kalmak onu daha çok içine kapanık yapar. Kreşin artılarını ona söyleyerek bunun onun için güzel olacağını düşündürüp gönderebilirdiniz sıkılıyordur mutlaka ne olursa olsun 7 aylık ikizler oldukça vaktinizi alıyordur. Sizin ona öğretecekleriniz oyalamalarınız sınırlı olacaktır ayrıca bir pedagoga gitmekte de fayda var profesyonel birinden öğrenmelisiniz nasıl davranacağınızı.

kreşe vermek için geç değil aslında, neresinden dönersen kardır, bu arada anaokula yollaman gerekiyor artık

Eğer sizi anlayabilecek bir çocuksa. Karsınıza alın. Onunla aynı hizaya gelip konusun. Ve kendisinin üzgün olduğunu hissettiğinizi ve eğer isterse onu bir sürü arkadaşı olan bir kreşe gönderebileceğinizi böylece gün içinde çok zevkli vakit geçireceğini anlatın

Oyy kıyamam ben ona :) aslında kreşe gitse açılır belki arkadaşları olur ne biliyim bişeler öğrenir sizinle paylaşmak ister sizde gayet ılımlı ilgili olarak eşinizle birlikte oğlunuzun yaptıklarını dinlersiniz :)

Kesinlike kreş zamanı gelmiş!
Benim yeğenim çok açıldı kreşten sonra; daha da sosyal bir çocuk oldu, ama imkanlarınız varsa seçici olun bu hususta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…