Oğlum

Yarim gun versen olmaz mi 2 yasta tam gun cok uzun geliyo bana ben anaokulu ogretmeniyim bu sene mezun olucam ins tam gun okukda staj yaptim yoruluyodu masalarda uyuyodu kuzular hemde 5 yaslardi yarim gun olsun bence oluyosa uc degil 4 gun olsun o gelene kadar sen isleri yemegi yaparsin gelince onlarla oynarsin

Bir çocuğu zamanı gelince kreşe, oyun gruplarına ya da okula yollamak neden vicdan azabı duyduruyor ki ebeveynlere?
Karakterinin şekillendiği en önemli yıllarda paylaşma, arkadaşlık, kural tanıma, toplum düzenine uyum sağlama gibi birçok şeyi öğrenecektir.
Evde tekil ve ona eşlik edebilecek yaşıtı olmadan büyüyen çocuklar; günüzümün tutturan, tepinen, her istediğini yaptırmaya çalışan, paylaşımdan uzak, kaydırakta bile sıra bekleyemeyen bir nesil haline geldi.
Zaten 3 gün yollayacağım diyorsunuz, ilk 15 günü zor geçecektir ama çocuğunuz için ne kadar iyi bir karar verdiğinizi zaman geçtikçe anlayacaksınız.
Biz aileler olarak zaten kaliteli geçirdiğimiz en fazla 2 saatle o çocuklara yetemiyoruz ve enerjilerini atmalarını sağlayamıyoruz, keza bir şeyler de öğretemiyoruz.
Kısaca doğru bir karar, sorgulamayın boş yere kendinizi.

Bir çocuğu zamanı gelince kreşe, oyun gruplarına ya da okula yollamak neden vicdan azabı duyduruyor ki ebeveynlere?
Karakterinin şekillendiği en önemli yıllarda paylaşma, arkadaşlık, kural tanıma, toplum düzenine uyum sağlama gibi birçok şeyi öğrenecektir.
Evde tekil ve ona eşlik edebilecek yaşıtı olmadan büyüyen çocuklar; günüzümün tutturan, tepinen, her istediğini yaptırmaya çalışan, paylaşımdan uzak, kaydırakta bile sıra bekleyemeyen bir nesil haline geldi.
Zaten 3 gün yollayacağım diyorsunuz, ilk 15 günü zor geçecektir ama çocuğunuz için ne kadar iyi bir karar verdiğinizi zaman geçtikçe anlayacaksınız.
Biz aileler olarak zaten kaliteli geçirdiğimiz en fazla 2 saatle o çocuklara yetemiyoruz ve enerjilerini atmalarını sağlayamıyoruz, keza bir şeyler de öğretemiyoruz.
Kısaca doğru bir karar, sorgulamayın boş yere kendinizi.
Kesinlikle haklisiniz beni düşündüren sadece 2 yaşında olmasi ve kardeşi olduktan sonra kendini oraya atilmis gibi hissetmesini istememem. Babasi da olmayacak yanimizda. Yoksa okul öncesi eğitimi siddetle destekliyorum sözlerinize aynen katiliyorum. Sokağa bile cikarmiyorum kötü bir soz duymasin diye sadece parka piknige götürüyorum ama babasi gidince onu da yapamamaktan korkuyorum. Odasini kres gibi yaptik. Top havuzundan tutunda ilgisini ceken hersey var ama bunlari oynatacak bir annenin vakti yok. Haklisiniz ssnirim kres en iyisi. Yarim gün yok göndereceğim kreste soran arkadaslar olmus. Tesekkur ederim fikirleriniz icin.

Arkadaşlar benim Temmuz'da iki yaşına girecek bir oğlum var, ayni zamanda 3 aylik bir bebeğim var. Eşim işi dolayısıyla 7 ay yanımızda olamayacak ve ben yalniz kalacağım. Büyük oğlumu krese vermeyi düşünüyorum ama haftanın sadece 3 günü...Yüreğime sorarsaniz asla kiyamiyorum, Çok üzülüyorum icim rahat değil. Bu konuda deneyimli annelerden fikir istiyorum. Ona yetememek korkutuyor, yorgunluktan ona kizmaktan korkuyorum. Sizce kreste mutlu olurmu farkli önerisi olan varmi. Dışarı islerini ikisiyle nasıl halledebilirim. Özellikle ergonomik kanguru aldim birde ikiz bebek arabasimi alsam diyorum. Çok kararsizim anlayacağınız:anne:

Kreşe vereceğine yanına yarım gün gelecek evi toplayıp çocuklarla oynayacak birini alabilirsin bence.

Kreşe vermek için daha çok küçük, siz evdesiniz.çocuklar ancak 4 yaşından sonra kreş ve sosyalleşme ihtiyacı duyar. Bence onu kreşe verip aklını karıştırmak yerine, siz az sabredin, yarım günlük bir yardımcı alın, hafta içi gelen. O ev işlerini yapar, hatta yemek bile yapar. Siz de çocuklarla eğlenirsiniz istediğiniz gibi, her gün parka götürebilirsiniz.

3 yarım gün kreşe gidebilir bence de. evin tüm sorumluluğu size kalacak 2 çocukla. annesiniz evet ama önce insansınız yorulacaksınız ve nefes almaya ihtiyacınız var. Ayrıca kçüğün aşısı kontrolü vs olacak bu zamanları büyüğün kreş saatlerine denk getirmiş olursunuz

kreş olayını eğer sadece ev işi için düşünüyorsan eve üç gün yardımcı alıp yemeği temizliği yaptırman daha mantıklı
Temizligi onlar uyuyunca da yaparim sorun degil zaten 8 de uyuyorlar. Yemekte hic sorun degil evde erkek olmayinca, oglumun yiyecegi seyleri yaparim kendimi düşünmem bile. Sadece parka cikarsak biri kosturmak isteyecek ben küçüğü birakip onun arkasindan nasil kostururum. Yada alışveriş pazar banka gibi disari isleri nasil olur. Daha da vahimi bir ekmek icin bakkala hergun nasil cikilir onu bile takiyorum kafama. İş başa düşünce yapilir ama zor olacak. Hadi yaşım 36 oldu anca yetisir öbürü dedik sacimi bile tarayamaz oldum:halay::KK45::spor:

Çocuğun yaşı çok küçük bebeğinizle ilgilenmek için kızınızı göndermeniz haksızlık bence...
Ev işlerine yardımcı alıp çocuklarınızla sizin ilgilenmeniz çok daha mantıklı...
Çalışan ve çocuğunu kreşlere vermek zorunda olan biri olarak söylüyorum..

Kızımı 3 yaşında kreşe göndermeye başladım. Kardeşi doğduğunda 5,5 yaşındaydı bana anne kardeşim doğunca o bebek olacak ya o biraz büyüyene kadar işe gitmeyeceksin değil mi diye sorular sormaya başladı. Ki kızım o zaman konuşmaları da anlayabilecek yaştaydı 6 ay evdesin oh ne güzel diye arkadaşlarla konuştuğumuzda onları da dinlemiyormuş gibi görünüp dinliyormuş. Bende evet anneciğim kısa bir süre evde olacağım neden sordun ki dedim peki ben okula gidecek miyim yine dedi. Tabii ki orası senin okulun arkadaşların var öğretmenin seni çok seviyor gitmezsen seni çok özlerler dedim. Öyle bir tepki verdi ki anlatamam kardeşimle sen evde olun beni okula gönderin beni istemiyor musunuz? diye öfke kustu bir anda. Pedagogla görüştüm durum bundan ibaret nasıl bir yol izlemeliyim diye sordum. Bana kızımı da bu süre içerisinde kreşten almamı önerdi ve bende onun önerisine uyup aldım. Yorucu oldu mu 5,5 yaşında bir çocuk ve bebekle evet oldu ama yine olsa yine alırdım çünkü çok keyifli anlar geçirdik hep birlikte.

Krese verirsinne guzel oynar orada sosyallesir,hem o mutlu olur hem de sen;) kres yasi gelmis zaten azar azar baslarsiniz
Allah bagislasin miniklerini canim

Haftanın 3 günü ona iyi gelir her gün olsa onu terk ettiğinizi düşünebilir ama böyle daha sağlıklı.
Bence yollayın orada arkadaşları olacak paylaşmasını daha çok sevecek kardeşiyle ilişkisine de yansır bu.

Back
X