Doğuma Hazırlık oğluma Baran ya da Çağan ismi nasıl?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

empress

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2008
12
0
86
41
Ankara
merhaba kızlar 36 haftalık hamileyim. ama halen bi isimde karar kılamadık. baran ismini çok seviyorum ama ileride isminin kürtçe olmasından dolayı problem yaşablir diyorlar benim için hiç bir önemi yok kürtçe yada türkçe olmasının.kütükte urfa bu arada. eşim en son çağan olabilr mi dedi yorumlarınızı bekliyorum başka isimlerde olabilir

benim oğlumun ismi çağan. 3,5 yaşında. Çok seviyorum ismini.bizden sonra 2 kişi koydu.ama ilk seferde anlamıyorlar. yaramaz ve çok akıllı oluyorlar galiba.
baran ismine gelince belli bir kesim koyuyor galiba.

Son düzenleme:
baran ismini 40 ya üzeri için ha uygun buluyrum ama çağan ismini her zaman kullanabilir. bence çağan çok güzel bi isim

iki isimde cok güzel...
ayrica ben isimde kürtce türkce ayrimi yapilmasini dogru bulmuyorum...
siz begendiyseniz sorun yok demektir...
ve dediginiz gibi eger baran olursa oglunuzun adi umarim hala ilerde ayni sorunlar olmaz...

çağan; mutlu gün ,şenlik, bayram demek. ama bir de çağın var.O da yıldırım şimşek demek.anlamları çok önemli.İsim insanın karakterini de belirliyor bence.
baran güçlü ulu anlamalarında galiba.karar sizin tabi.....

yorumlarınız için hepinize teşekkürler sanırım Çağan olacak gibi gözüküyor
belki çağan tan da olabilir

yorumlarınız için hepinize teşekkürler sanırım Çağan olacak gibi gözüküyor
belki çağan tan da olabilir

canım senin sayende ben de oğlumun isminin beğenildiğini öğrendim.Bu konuyu açtığın iyi oldu...
sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah bebeğini....

eymen ismide çok güzel ama bence sahabe ismi koymak daha mantıklı bizim dedelerimiz nasıl bize aktarmışsa sahabileri alimleri bizimde geleceğe aktarmak görevimizz o yüzden ben muhammet ömer ali osman enes musap v.b taraftarıyım buda bi öneri sadece

eymen ismide çok güzel ama bence sahabe ismi koymak daha mantıklı bizim dedelerimiz nasıl bize aktarmışsa sahabileri alimleri bizimde geleceğe aktarmak görevimizz o yüzden ben muhammet ömer ali osman enes musap v.b taraftarıyım buda bi öneri sadece

bende sana katılıyorum canım yani illaki değişik ya da duyulmamış bir isim olsun diye kasmamak gerek..Baran ismi bence ilerde belli bir sosyal gruba aitmiş gibi düşünülebilir hayatının her anını etkiler..çağan ismi ise bence çok yadırganıcak bir isim..Türk veya İslam büyüklerinin isimlerini koymak bence daha güzel

Benim bir arkadaşım oğluna baran çağan ismini veri ,yani ikisini birden.Kürt ismi olduğunu bilmiyordum Baran isminin.

Baran için ;Dilimiz saf bir dil olmadığı için farklı etnik kökenlerden gelen ismin olması gayet normal diye düşünüyorum.
Çağan için ise; ç ve ğ var. bende henüz isim için düşünmedim ama ismini koyarken ç,ğ,ö,ü,ı gibi harflerin olmadığı isimlerden seçeceğim. misal bir mail adresi alırken bile çocuk kendi adını tam olarak giremeyecek ve yabancılarca ismi harfin tam okunuşunu bilmediklerinden saçma sapan söylenir diye korkuyorum.
Erkek ismi arıyorsan eğer rumuzum nasıl?:1: vurgun :46:

vurgun ismi anlam olarak kötü bence ama siz bilirsiniz.İnsanlar isimlerine çeker.Dinimiz bile çocuklarınıza güzel isimler verin diyor.Anne baba çocuğunun isminden bile hesap sorulacakmış.İllaki kuranda geçmesi de gerekmiyormuş.anlamı güzel olsun yeter.Ben de oğluma Çağan ismini koyarken çok araştırmıştım.Herkesin gölünü edecek olsak çocuklar isimsiz kalır.Ama benim çevremde herkes çok beğeniyor.Aileler de çok beğendi.bazı yaşlılar ismini yanlış telaffuz ediyor.bir de can olarak anlıyorlar.

bence baran cok kotu cagan daha ıyı. cagan tan bırde soyadı cok uzun olur. yakısmıo bence

bence fazla bir anlamı olmayan isimler güzel değil yine de herkezin tercihi .güzelbir isim koyun ömrü de güzel olsun :34::34:

vurgun ismi anlam olarak kötü bence ama siz bilirsiniz.İnsanlar isimlerine çeker.Dinimiz bile çocuklarınıza güzel isimler verin diyor.Anne baba çocuğunun isminden bile hesap sorulacakmış.İllaki kuranda geçmesi de gerekmiyormuş.anlamı güzel olsun yeter.Ben de oğluma Çağan ismini koyarken çok araştırmıştım.Herkesin gölünü edecek olsak çocuklar isimsiz kalır.Ama benim çevremde herkes çok beğeniyor.Aileler de çok beğendi.bazı yaşlılar ismini yanlış telaffuz ediyor.bir de can olarak anlıyorlar.

Bizim çevremizdeki eski topraklarda muhtemelen yanlış söyleyecekler ama onlar yanlış söyleyecek diye ismi koymamazlık edemem. sonuçta sadece onlar telafuz etmeyecek adını :)) çağan ismini çok beğendim ayrıca gün geçtikçe daha bi hoş geliyor kulağıma

Back
X