Çocuk Hastalıkları Oğlumda geçmeyen öksürük

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Incredible incredible

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
7.208
19.829
348
7 yaşında ki oğlumun öksürüğü yaklaşık 1 aydır sürüyor. Doktor antibiyotik verdi ,o ara azaldı . Antibiyotik bitince 3 gün sonra daha şiddetli olarak geri döndü. Artık bitkisel ne yapabilirim diye düşünmeye başladım . Var mı bir tavsiyeniz

Bu arada güncelleme yapayım . Öğlen 12 gibi evde bulunan Arif.. marka sarımsak yağı ve biberiye yağını ayağının altına sürüp çorap ve patik giydirdim. Mucizevi bir biçimde öksürüğü iki saatte bire düşürdü .😊 Normal de en az 5dakika da bir oksuruyordu

Son düzenleme:
7 yaşında ki oğlumun öksürüğü yaklaşık 1 aydır sürüyor. Doktor antibiyotik verdi ,o ara azaldı . Antibiyotik bitince 3 gün sonra daha şiddetli olarak geri döndü. Artık bitkisel ne yapabilirim diye düşünmeye başladım . Var mı bir tavsiyeniz
Balli süt boğazını yumuşatır.
Çorapların limon sıkıp uyurken giydirin tamamen ıslak veya tamamen kuru olmasın.
Balli limonlu ilik su da cok iyi gelir. Kizim da iki haftalik öksürüğü iki gunde bir tazeleyerek bugün yok oldu. InsaAllah şifa olur amin 🤲💞

Balli süt boğazını yumuşatır.
Çorapların limon sıkıp uyurken giydirin tamamen ıslak veya tamamen kuru olmasın.
Balli limonlu ilik su da cok iyi gelir. Kizim da iki haftalik öksürüğü iki gunde bir tazeleyerek bugün yok oldu. InsaAllah şifa olur amin 🤲💞
Teşekkür ederim, deneyim bende limon sürmeyi

Oğlum Bu yıl anaokuluna başladı ve okul başladığı günden beri öksürük bi türlü bitmedi. 4-5 kere antibiyotik kullandık antibiyotik bitince tekrar başlıyor. Bir kaç kere de ateşlendi. Okuldan alsam mı diye düşünüyorum. Bu hafta okullar tatil evdeyiz hiç bir sıkıntı yok.

Ben yasina gore yeterince su icmesini sagliyorum . Balli ihlamur , balli ilik su iciriyorum. Baska bir yer yemez icmez, balli zencefil vs gibi yani.
Bir de sirtina gogsune sicak havlu koyarim . Gecer genelde 1 haftaya falan , bazen kisa bazen uzun degisir ama .

Oğlum Bu yıl anaokuluna başladı ve okul başladığı günden beri öksürük bi türlü bitmedi. 4-5 kere antibiyotik kullandık antibiyotik bitince tekrar başlıyor. Bir kaç kere de ateşlendi. Okuldan alsam mı diye düşünüyorum. Bu hafta okullar tatil evdeyiz hiç bir sıkıntı yok.
Benim ki 1. Sınıfta. İlk ana okuluna gittiği sene de bir olmustu . Geçen sene sıkıntısız atlattı. Bağışıklık oluşmuştur diye düşünmüştüm ama olmamış. Ateş olmuyor şükür ( ilk ana okulu yılında sık sık olmuştu )
Yani ne zaman yollarsaniz yollayın ilk yıl çok daha fazla hasta oluyorlar

Uzayan grip hastalığı salgın sanırım bizim çocuklar da öyle başkalarının etrafımızda herkes öyle.
Doktorlar bu yıl bagisikliklar çok zayıf diyor bize
Gecen sene yarı gittiler yari evdelerdi ondan sanırım . Birde maske takıyorlar ya hastalık bulaşmasını azaltiyor belki ama aynı havayı soluduklari için daha çok enfeksiyona yakalaniyorlar diye düşünüyorum

Ben yasina gore yeterince su icmesini sagliyorum . Balli ihlamur , balli ilik su iciriyorum. Baska bir yer yemez icmez, balli zencefil vs gibi yani.
Bir de sirtina gogsune sicak havlu koyarim . Gecer genelde 1 haftaya falan , bazen kisa bazen uzun degisir ama .
Benim ki çok alerjik bir çocuk sanırım o yüzden uzuyor biraz da. Çok da hareketli ,okulda da çok terliyor sonra üşüyor.
İşin kötü yanı bu hafta evde yine arttı

Bir de kara turplu bal iyi geliyor, buyuk kizim ve biz tüketiyoruz. Yerse onu da deneyrbilirsiniz . Karaturp oyuluyor, içine bal konuluyor. İnternetten bakabilirsiniz tarife
Yaa evet onu ilk ana okuluna başladığında yapmistim ,turp alıp yapayım.yeniden . Aklımdan cikmis sagolun

Gecen sene yarı gittiler yari evdelerdi ondan sanırım . Birde maske takıyorlar ya hastalık bulaşmasını azaltiyor belki ama aynı havayı soluduklari için daha çok enfeksiyona yakalaniyorlar diye düşünüyorum
Korana olmasa Bağışıklık daha güçlü olur. Maske biraz bu konuda hem koruyucu hem Bağışıklık zayiflatici görevi gördü gibi bir şey şu an.
Birbirlerinden mikrop hastalık kapacaklar ki o hastalıklara karşı diğer sefere koruyucu kalkan olsun önceki hastalığı.
Her hastalık bir aşıdır sıkma canını der bizim aile hekimimiz. Sagolsun babacan bir adam.
Ben stresle giderim ferahlamis dönerim yanından.
Hastalıklara ocuymus gibi bakmıyorum artık..cok sukur her şeyin tedavisi var şimdi.
Doktorlarimiza güvenelim ilaclarimizi düzenli kullanalim gerisini Allah a bırakalım.

Geçmis olsun. Sarımsaklı yağı ayağa sürmek bizde işe yaramışti, nette tarifi var. Yine de farklı bir Dr a gotürebilirsiniz, nebulazator le hava vermek iyi geliyor çünkü. Eğer cihaz varsa yoksa da sorun etrafa kesin vardır çevrede birinde, Dr a gidene kadar öksuruk krizi tutunca su koyup tutabilirsiniz, soğuk buhar biraz hafifletiyor

Geçmis olsun. Sarımsaklı yağı ayağa sürmek bizde işe yaramışti, nette tarifi var. Yine de farklı bir Dr a gotürebilirsiniz, nebulazator le hava vermek iyi geliyor çünkü. Eğer cihaz varsa yoksa da sorun etrafa kesin vardır çevrede birinde, Dr a gidene kadar öksuruk krizi tutunca su koyup tutabilirsiniz, soğuk buhar biraz hafifletiyor
Nebulazator var. Ayrıca odayı nemlendiren buhar makinesi var. Onu kullanıyoruz şimdilik. Daha da kötü olursa nebulzator geceriz

4 5 kere antibiyotik mi? 5 kutu antibiyotiktn mi bahsedyrz? Ben aldım malesf ama öksürük geçmediği halde 3 ayrı doktora götürdüm hiç biri ilaç.dahi vermedi. Öksürük grip hepsi vardı

4 5 kere antibiyotik mi? 5 kutu antibiyotiktn mi bahsedyrz? Ben aldım malesf ama öksürük geçmediği halde 3 ayrı doktora götürdüm hiç biri ilaç.dahi vermedi. Öksürük grip hepsi vardı
Bizde de aynı bir ayda üç kutu antibiyotik şurup kullandık hafifliyor ama geçmiyor öksürük geniz akıntısı..

Back
X