Oğlumla nasıl vakit geçirebilirim?

Degismesigerekenler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2019
15
9
1
33
Merhaba 2 yaşında bir oğlum var .Genelde yalnız oynamayı seviyor .Birşey öğretirken dikkatini bana vermiyor veya oyuncağını alıp gidiyor .

Sadece saklambaç yakalama gibi oyunlar oynuyoruz birde birlikte yatıp gıdıklama şarkı vs ama yeterince ilgilenmiyormuşum gibi geliyor

Telefon izliyor ama yapacak birşey bulamadığım için veriyorum

Önerileriniz nedir ?

Telefon kesinlikle vermeyin derim, beyin gelişimi için çok önemli olan bu yaşlarda telefon televizyon çok zararlı, çocuk beynini kullanmıyor bir şey izlerken beyin pasif konuma geliyor. Bu yaşta çok tehlikeli. Bu konuda biraz araştırma yaparsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.

arabaları yarıştırabilirsiniz mesela, oyun hamuru oynayabilir, parmak boyası yapabilirsiniz. küçük bir leğenin içine su koyup oyuncakları yüzdürebilirsiniz, kağıttan gemiler yapabilirsiniz. bowling oyuncakları var, topla devirme olayını severler o yaşta, beraber oynayabilirsiniz. ufak yürüyüşler yapabilirsiniz. instagramda oyuncu anneler var, evde kendileri bir şeyler yapıp oynatıyor, fikir olsun diye onlara da bakabilirsiniz.

Montessori yöntemleri var, yaşına uygun olan oyunları yapabilirsiniz. Nette piapolya diye bir sayfa var, ordan yaşına uygun oyun kartlarını ücretsiz indirebilirsiniz.

:KK69: Konu takip. Benim. Oğlum da 2 yaşına girecek zeka geliştirici oyunlar oynatmak istiyorum ama dikkatini bana pek vermiyor. Tel vermiyorum eline ama günde toplam 2 saat kadar TV acıyorum. Onao_O

parka gitmek, ittirmeli bisikletine koyup yürüyüşe çıkmak, kitaplara bakmak, şişme havuz/küvetini suyla doldurup içine oyuncaklar koyup oynatmak, balkonda su aktarması da yapılabilir bardaktan bardağa, oyun kumuyla oynayabilir, ipe büyük boncuk geçirme, yapboz, bultak, hamur, resim yapma, kaydıraklı top havuzu, adımlama bisikleti, yemek seti...

Merhaba 2 yaşında bir oğlum var .Genelde yalnız oynamayı seviyor .Birşey öğretirken dikkatini bana vermiyor veya oyuncağını alıp gidiyor .

Sadece saklambaç yakalama gibi oyunlar oynuyoruz birde birlikte yatıp gıdıklama şarkı vs ama yeterince ilgilenmiyormuşum gibi geliyor

Telefon izliyor ama yapacak birşey bulamadığım için veriyorum

Önerileriniz nedir ?
Merhaba, hani böyle renkli puzzle halı oluyor ya sünger gibi takip çıkarmalı biz mesela onları 1 den 9 a kadar uzunlamasına takiyoruz bı ucuna kızım (2.5) bı ucuna ben oturuyorum arabalarla oynuyoruz ben ona atıyorum o bana atıyor ya da soruyorum iki nerde onun üzerine zıpla üç nerde onu bul falan çok eğleniyor deneyebilirsiniz. Onun dışında beraber ev işleri yapabilirsiniz ona küçük küçük görevler verin ya da beraber dışarı çıkıp kapak toplayın, yaprak toplayin. En basitiyle deney yapın. Mesela dondurma kabına beraber su doldurun içine küçük figür oyuncaklarini atmasını isteyin sonra buzluğa atın ve dondurun, donduktna sonra da beraber kırın yavaş yavaş. Acaba çocuğunuzla şu anına kadar oyun anlamında ilgilenmediniz mi ? Çünkü hemen hemen her çocuk birileriyle oyun oynamak ister yanlış anlamayin

Back
X