oglumu bırak..bosanın ozaman.

atalente35

Tam bir hanımefendi..
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
1.048
1.916
63
Kızlar okadar kızgın ve uzgunumki. Gecenki konumu bilen bilir kaynana teyzmleri cagrdgımda benı neden cagrmysn dıye tel. Acmıstı. Bunun uzerınden 2 hafta gectı ve ben bunlarla konusmak istemedim ıcımden gelmedi sdce 1 kere gttım evlerinde. Simdi bu kadın gelmıs bana dıo kp demıs neden gelmiyor madem oglumu tek ıstıyo yok oyle barsmıyosa anası gıle arayıp bıtırcez bu ısı diye konusuyo bos muhabbet ben delirdim sinirlenince iki kelime bir araya getremyıp aglrım hep. Bende dedim madem oyle coxkta yok kaybetcek bıseyım yok keyfiniz bilir haa ama oglun senin lafınla hareket etmez ederse ben zaten istemem. Oda buna karsılık demek sen ıatemıyon bızıde ettıgun laflara bak falan neyse sizce ben esıme aksam annen böyle dıo bende senı ıstemıyorummu demeliyim zaten o bunu dydktan sonra delrcek anasına karsıda. Zaten cocgum olmuyo bırak istemiyorum seni desem cnku 2 gun once cock konusunda esmle tartıştık ben cok sinirliyim sacma yazmısta olabilirim. Bana onerıde bulunun lutfen yoksa ısın ıcımden cıkamayacagım. Annemi arasam once ınceldıgı yerden kopsamı.

Evet hatırladımda bu kadar büyütülecek bısey yok ,
ah ınsanlar nelerı görmezden geliyor. Aranıza mesafe koyarsınız , kavga etmezsınız ama bır mesafede durup esınızle ılıskınıze bakabılırsınız.

Canım eşin akşam gelince anlat ama adama durup dururken ‘bitsin bu iş’ niye diyeceksin onu anlamadım ?
Bahsettiğin şeyler hallolur çok dallandırıp budaklandırma ama eşine de uygun dille anlat.
Sen eşine ‘annen beni istemiyor o zaman boşanalım dersen’ istediğin cevabı duyamayabilirsin, ama ‘ben seni seviyorum sende beni seviyorsan .. ‘tarzı bir konuşma yaparsan eşin arkanda olur;) keskin sirke küpüne zarardır .
Politik ol . Kafana da çok takma ;)

Zaten gorusmek ıstemedıgım İcin bunlaar oldu bizle gormuceksen oglumu da bırakacaksın dıye

Eşin ile konuyu paylaş tabii ki ancak sinirli halinle değil.
Eşin gelene kadar bir sakinleş hele...

Yerinde olsam eşime direkt derdim "ailen benim hakkımda böyle düşünüyor, onlara neden kırılmış olacağımı düşünmeden "oğlumu tek istiyorsa, olmaz o iş bitsin o zaman, bozalım biz bu işi" diye göz dağı veriyorlar, ne kadar ayıp şeyler bunlar, hiç kurulu düzen bozmak için böyle şeyler yapılır mı? Nasıl böyle düşünebilirler ki? " diye girerdim konuya.

Burada eşinin hangi safta yer aldığı.
Eğer ailesinin tarafında olup "annem babam haklı sende öyle davranmasaydın" derse, işin zor.
Ancak senden taraf olup "haklısın keşke böyle yapmasaydılar" derse, o zaman sende uzatmayacaksın.
Eşine diyeceksin, ben bunu unuturum sorun değil, ancak mesafeli davranırım ailene.
Gerekmediği taktirde yüz-göz olmam dersin.

Böylelikle istediğin mesafeyi kazanırsın.
Ancak bunu kavga ederek, eşini ve ailesini suçlayarak yapamazsın.
Ortada bir yanlış var, onlar yanlış davranmışlar, yanlış konuşmuşlar.
Bunu körüklemek yerine, lehine kullanmayı bilirsen, kazanan yine sen olursun.

Ne kadar akıllılar öyle. Kimseyle görüşmek zorunda değilsiniz.

Millet delirmiş. Rabbim sağlıkla hayırlı versin evladı. Artık her şey gelişti bi sürü yöntem var. Hem olmasa dahi ( inşallah sağlıkla olur) bir insan bu sebeple hayatından çıkarılmaz. Çıkarılmamalı.

Eşin ile konuyu paylaş tabii ki ancak sinirli halinle değil.
Eşin gelene kadar bir sakinleş hele...

Yerinde olsam eşime direkt derdim "ailen benim hakkımda böyle düşünüyor, onlara neden kırılmış olacağımı düşünmeden "oğlumu tek istiyorsa, olmaz o iş bitsin o zaman, bozalım biz bu işi" diye göz dağı veriyorlar, ne kadar ayıp şeyler bunlar, hiç kurulu düzen bozmak için böyle şeyler yapılır mı? Nasıl böyle düşünebilirler ki? " diye girerdim konuya.

Burada eşinin hangi safta yer aldığı.
Eğer ailesinin tarafında olup "annem babam haklı sende öyle davranmasaydın" derse, işin zor.
Ancak senden taraf olup "haklısın keşke böyle yapmasaydılar" derse, o zaman sende uzatmayacaksın.
Eşine diyeceksin, ben bunu unuturum sorun değil, ancak mesafeli davranırım ailene.
Gerekmediği taktirde yüz-göz olmam dersin.

Böylelikle istediğin mesafeyi kazanırsın.
Ancak bunu kavga ederek, eşini ve ailesini suçlayarak yapamazsın.
Ortada bir yanlış var, onlar yanlış davranmışlar, yanlış konuşmuşlar.
Bunu körüklemek yerine, lehine kullanmayı bilirsen, kazanan yine sen olursun.
Kesinlikle dedıgınız gibi yapmayı düşünüyorum ama esimin benden yana olacağını dusunuyorum zaten

Kesinlikle dedıgınız gibi yapmayı düşünüyorum ama esimin benden yana olacağını dusunuyorum zaten

Zor bir ailesi var eşinizin, yıkıcı yapıdalar belli ki.
Uzak durun derim, elinizden geldiğince fazla mesafe koyun.
Ancak bunu yaparken de eşinizin tepkisini almadan yapın.

Eşiniz eğer genel anlamda sizi anlayan ve yaşadığınız zorlukların farkında olan biriyse, şanslısınız.
Bir çok kadın malesef ki anne - babasını eşinden fazla önemseyen/dinleyen erkeklerin kurbanı diyebiliriz.
Sizi dinliyor ve hakkıyla davranıyorsa ne mutlu...

bu kaynanalara kayinbabalara ne oluyor ben anlamiyorum artik ya tamam ailesisiniz saygi sevgi beklersiniz bisey diyemiyorum da bitsin bu is falan
ebeveynler cocuklarini kendilerinin kuklasi olarak gormekten ne zaman vazgececek insanlar ne zaman evliliklerini bu sorunlarla bogmayacak ya bizdemi boyle kaynana kayinbaba olacagiz acaba

Evliliğinizi velileriniz mi yürütüyor?
Onun babası sizin annenizi arayıp ne hakla diyebilir böyle bir şeyi?!

Benim kp de benim için babasının evine gitsin dediğinde eşim"o benim karım.senin öyle bir soz soyleme yetkinde hakkinda yok,o lafı ben söyleyebilirim.ben de karımdan memnunum "demişti.yani sen kp bin karısı değilsin ki seni boşamaya kalksın.

Sinirden sözcükleri birbirine karıştırmışsın.

Çocuk için tedavi olursunuz.
Eşine de annen böyle dedi kırıldım daha gitmeyeceğim de.

Kusura bakmayın arkadaşlar sinirden dedgınız gibi sacma sapan yazdım. Demem oki insanı salak yerine koyup bırde benim susmamı hıcbırsey olmamış gibi davranmamı bekliyorlar ve bu beni deli ediyor aksam yemekten sonra esımı karsıma alcam ve onların evine gtcem orda nolursa olsun artık esim calisıyo dıye aramak istemedim ama nebıcım bir insan olduğunu annesinin hepsinı anlatcam.

Ya neden böyle saçma sapan muhattap oluyorsunuz ki? Çocuk yokmuş, olur boşanırızmış, zaten adam kabul ederse onu istemezmişsiniz falan. Adama neden tartışma içinde yükseliyorsunuz, olaydan haberi bile yok. “Bu konunun muhattabı siz değilsiniz.” diyip tek cümle daha kurmayacaksınız bu kadar.

Eşinizle konuşun elbette. “Biz seninle 2 kişilik bir aileyiz ve boşanma kararımızı kimse alamaz. Ben konu uzamasın, saygısızlık yapmayayım diye konuyu kapattım ama görüşmek konusundan artık benden bi beklentiye girme lütfen” diyin. Adamın bi suçu yok.

Back
X