inanamıyorum, keşke burada yazılanları 1 ay önce okusaydım!!!! Bire bir aynı şikayetle kızımızı 27 Eylülde Sabiha Paktuna Keskin'e götürdük, testler, uyku eeg'si falan derken yaklaşık 1000TL masraf yaptık 7/24 diye bir programa başladık. 1 ay boyunca hiçbir şeysine hayır denmeyecek, kızgın sert mimik yok, yüksek ses yok, temel ihtiyaçlarını sadece anne karşılayacak, anneyle uyuyacak, her istediğinde kucağa alınacak, sesli gürültülü oyuncaklar kalkacak doğal maddelerle oynayacak, anne sürekli sevecek ve hiç bırakmayacağını söyleyecek, tv yok, misafir, misafirlik ve kalabalık ortamlar yok!!!! 9 günüm kaldı çıldırmak üzereyim. Ama canım kızım epey aşama kaydetti. Biz epilepsiden bile şüphelenmiştik, şükür herşey temiz çıktı. Benim çıkarımım galiba yaşın gereği bu hareketler, kendilerini ifade etmenin bir yolu. Bizim evde ne eşim ne ben sert ifadeler kullanmayız, aşkımlı canımlı hitap ederiz birbirimize, yani öğrenilmiş birşey değil.Ama oluyor işte! Bence benzer durumdakiler bir denesin biz faydasını gördük, yalnız 15. gün civarında en başa döndüğünüzü sanıyorsunuz yılmayın Sabiha Hn. normal dedi, çocuk, sevginizi sınarmış.