1 yaş artık farkındalığın arttığı,bireyin bağımsz bir kişilik olduğunu anlamaya başladığı bir dönem.Sinirini dışarı vurmasına izin verin,dikkatini başka yöne çekin,olumsuz davranışın üzerinde durmayın.2 yaş sendromuna hazırlık bunlar her zaman olmaz ara ara gelir...Konuşmaya başladıkları zaman düzeliyor,korkmayınyerimseniben
benim kızımda yapıyor hemde marifet sanıyor bu yaptığınıda ama benimkinin suçu yok suç annesinin:))ben biraz sinirli bir insanım elimde değil troid hastasıyım(en kötü ve en şiddetli yan etkisi ( ne kadar dikat etsemde o kaptı bunu benden biz ilk zamanlar hoşumuza gitti diye güldük biraz ama büyük hata yaptık tabi oda bunu marifet sandı..:)) sonra hasta oldu kızım sesi kısıldı ve bunu yapamz oldu çünkü kendini sıkarken bağırıyodu bide cimcime kızıyomuş ya hani:)unuttu derken şimdi gene başladı artık görmezden geliyoz tepki vermiyoz ama çok tatlı oluyor o an itiraf ediyorum
bakalım ne zamana kadar yapıcak..
:)))) canım yazını okuyunca önce bir güldüm sonra da deriiiin bir offf cektim((( aynı sey benimkine de var ve benimki bazen avuclarının arasına beni de alıyor var gücüyle sıkıp kafasını saga sola sallayarak bagırıyor (( sonra da gülüyor..ben üzerine hiiiç gitmedim suan biraz azaldı bu hareketi ama yeini baska seyler aldı maalesef (( elimden geldiğince sabırlı davranmaya calısıyorum ..uyumuyor hiiiç sabah 8 de ayaktayız öğlen 12ye kadar fink atıyor evde heryer heryerde hiiç sesimi cıkarmmıyorum dagıtsın belki vazgecer diye ama yook..uyutmaya alısıyorum uyuyor ama tam tamına 12 dakika 2 haftadır böyle devam ediyor sonra da gece 12ye kadar anamı aglatıyor evde..dün gene sinir krizleri geçirip balkonda saatlerce agladım (((( saat 10 da yatak odasına gectik belki bizle birlikte uyur diye ama ne mümkün gece lambasının önüne geçip elleriyle tavana gölgeleler yapıp saatlerce oynadı:))))her hareketleri sevimli komik oluyor tamam canlarımız ciğerlerimiz ama en azından ben kendi adıma konusayım dinlenmek istiyorum...biraz uyusa en azında öğlen 1 saat buna bile razıyım...diyorlar ki bebeğe yapma hayır demeyin ama ne mümkün valla su son günlerde evde tek kullandıgım kelime oğğlum noolur yapma hayır yusuf gel oluyor..gerçi beni hiiiç ama hiiiç dinlemiyor ve anlamıyor hayıır deyince eliyle parmagını sallayıp sinirli sinirli bakıp işine devam ediyor...:gitme:
demek her bebegin buna benzer davranisi oluyomus. bizimki de kafasina vuruyo. olmadi kafasini petege, yere, benim kafama yani nere denk gelirse oraya vuruyo. dr ye sorduk ustune gitmeyin gormezden gelin dedi. su siralar bi nebzede olsa azaldi ama hala devam ediofisfisfis
Kızlar oğlum yaklaşık 1 yaşında..2 haftadır ellerini dişlerini sıkarak kafasını sallıyor.Hani sinirlenince yaparız ya.Bunu oyun olarak yapıyo ama ben çok kızıyorum tik olarak kalacak diye.Millet bu yaşta bu ne sinir diyo:))Önce kızdım olmadı,görmezden geldim olmadı.Sizin başka öneriniz varmı ne yapabilirim.
inanamıyorum, keşke burada yazılanları 1 ay önce okusaydım!!!! Bire bir aynı şikayetle kızımızı 27 Eylülde Sabiha Paktuna Keskin'e götürdük, testler, uyku eeg'si falan derken yaklaşık 1000TL masraf yaptık 7/24 diye bir programa başladık. 1 ay boyunca hiçbir şeysine hayır denmeyecek, kızgın sert mimik yok, yüksek ses yok, temel ihtiyaçlarını sadece anne karşılayacak, anneyle uyuyacak, her istediğinde kucağa alınacak, sesli gürültülü oyuncaklar kalkacak doğal maddelerle oynayacak, anne sürekli sevecek ve hiç bırakmayacağını söyleyecek, tv yok, misafir, misafirlik ve kalabalık ortamlar yok!!!! 9 günüm kaldı çıldırmak üzereyim. Ama canım kızım epey aşama kaydetti. Biz epilepsiden bile şüphelenmiştik, şükür herşey temiz çıktı. Benim çıkarımım galiba yaşın gereği bu hareketler, kendilerini ifade etmenin bir yolu. Bizim evde ne eşim ne ben sert ifadeler kullanmayız, aşkımlı canımlı hitap ederiz birbirimize, yani öğrenilmiş birşey değil.Ama oluyor işte! Bence benzer durumdakiler bir denesin biz faydasını gördük, yalnız 15. gün civarında en başa döndüğünüzü sanıyorsunuz yılmayın Sabiha Hn. normal dedi, çocuk, sevginizi sınarmış.
Hayır canım 1,5 yıldır ev kuşuyum, kızımı kendim yetiştirmek istiyorum.
nasıl peki memenun kaldınız mı doktordan faydasını gördünüz mü? biz de gitsek mi acaba?? off
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?