• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumu kreşe vermek ıstıyorum...

Anotherinlife

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2011
715
88
318
2 yaşında bi oğlum var henuz kendını yenı yenı ıfade edıyor ama konuşmuyor...ve ben de artık birazck kendımı geliştirmek istiyorum...kayınvaldemınde bakmasını ıstemıorum...sosyalleşsin konuşsun paylaşmayı öğrensın dıye kreşe vermek ıstıorum öğlen 2de verip akşam 6da alıcam kısacası yarımgun olucak...eşimi ıkna etmek için uğraşıcam...ama benmde artık bişeylerın ucundan tutmam gerek ...sizce ne yapmalıyım onun buyumesını bekleyerek böylece durmakmı iyi yoksa onunda gelecegı için bişeyler öğrenıp hayata bi yerınden atılmak mı?

Son düzenleme:
Henüz küçük ama eğer sosyal değilse bence bir süre denemekte fayda var.Hem aklınızda kalmamış olur,hem sonucunu görmüş olursunuz.Sonra pişman olmazsınız en azından.Belki alışır ve kendini daha iyi ifade etmeye başlar.Alışamazsada geri alırsınız yapacak bişey yok.Kreşe sadece sosyalleşmesi için mi veriyorsunuz yoksa çalışmak zorundamısınız??

Henüz küçük ama eğer sosyal değilse bence bir süre denemekte fayda var.Hem aklınızda kalmamış olur,hem sonucunu görmüş olursunuz.Sonra pişman olmazsınız en azından.Belki alışır ve kendini daha iyi ifade etmeye başlar.Alışamazsada geri alırsınız yapacak bişey yok.Kreşe sadece sosyalleşmesi için mi veriyorsunuz yoksa çalışmak zorundamısınız??

çalışmak zorunda değilim sadece sosyalleşsın konuşmaya tuvaletını yapmayı öğrensın paylaşmayı öğrensın dıe bıde kendımede zaman ayırmak bı kursa gıtmek ıstıorum...

Bence krese yolla canim, cünkü orda kendi yasitlariyla olmasi ve ordaki aldigi egitimi kimse veremez. Yarim gün süper bence, yasinada uygundur.
Böyle düsünmene sevindim, sosyallesmesi lazim.
Bir kac gün zor olacaktir alisma dönemidir ama sonra göreceksin bak neler ögreniyorlar neler.
Sarkilar oyunlar ve en önemlisi paylasmayi ve kurallara uymasini ögrenecek.

Bence krese yolla canim, cünkü orda kendi yasitlariyla olmasi ve ordaki aldigi egitimi kimse veremez. Yarim gün süper bence, yasinada uygundur.
Böyle düsünmene sevindim, sosyallesmesi lazim.
Bir kac gün zor olacaktir alisma dönemidir ama sonra göreceksin bak neler ögreniyorlar neler.
Sarkilar oyunlar ve en önemlisi paylasmayi ve kurallara uymasini ögrenecek.
eşimle bugun konuştum olmaz daha çok kucuk dıo,almazlar dıo kısacası sıralıyor...nasıl ıkna edıcem bılmıorum...ben şuan hassas donemımdeymısım o yuzden sıkılmışım o yuzden kreşe vermek ıstıomuşum falan filan....çok bıktım:37:

Niye canim ya? Hassas dönemmis.
Bir cocugun egitimi 2 yasinda baslar zaten. Bence bir kac kreslere bak bakalim, onlar ne söylüyorlar?
Kresdeki egitmenler sana en dogru cevabi vereceklerdir.
Vallahi Almanyada1 yasindan sonra verenler var. Hepsi süper cocuklar. Hatta yegenlerimde öyle büyüdü.
Biz saskinlikla onlarin ögrendigi sarkilari dinlerdik, resimler yapmalar, etkinlikler.
Bu egitimi kayinvalidenmi verecek? Sonrada ben baktim olacak, ben olsam yollardim, kimseye minet etmezdim.
Bir cocugun beyni sünger gibidir, ögrendigi, gördügü her sey onun gelisimini pozitif bir sekilde etkileyecek.
Tabiki ilk günler alistirma günleri olacak ve senin icinde kolay olmayacak, bu sürec zor ve her anne yasiyor ama sonra öyle mutlu olacaksinki.
Cocugunda öyle...kendisinden emin büyüyecek, simartilmadan.

Ben vermeni tavsiye etmiyorum. öyle dönemden bende geçtim ama atlattım. Kreşe vereceksin kendi yaşıt gruplarında olacak ama yinede büyüklerde olacak ezilebilir. Yani karakteri kötü etkilenebilir. Yani ne bileiym bir bayan evdeyse çocuğudur en büyük ilacı bence.. Bu dönem geçici emin ol.

Ben vermeni tavsiye etmiyorum. öyle dönemden bende geçtim ama atlattım. Kreşe vereceksin kendi yaşıt gruplarında olacak ama yinede büyüklerde olacak ezilebilir. Yani karakteri kötü etkilenebilir. Yani ne bileiym bir bayan evdeyse çocuğudur en büyük ilacı bence.. Bu dönem geçici emin ol.
inşallah diyelım o zaman

çalışmak zorunda değilim sadece sosyalleşsın konuşmaya tuvaletını yapmayı öğrensın paylaşmayı öğrensın dıe bıde kendımede zaman ayırmak bı kursa gıtmek ıstıorum...

Bu msjınızı okumadan önce "gönderin tabi, yarım gün kreşe yollamakta düşünecek ne var" diyecektim..
Ama çocuk tuvaletini yapmayı öğrensin diye kreşe gönderilmez.
Aksine tuvalet alışkanlığı kazanmış çocuk gönderilir kreşe sizin durumunuzda.
Konuşamamakla ilgili bir sıkıntı varsa psikiyatriste, çocuk gelişim uzmanına götürün, sizi yönlendirir.
Kreşten bişey ummayın bu anlamda.

Bu msjınızı okumadan önce "gönderin tabi, yarım gün kreşe yollamakta düşünecek ne var" diyecektim..
Ama çocuk tuvaletini yapmayı öğrensin diye kreşe gönderilmez.
Aksine tuvalet alışkanlığı kazanmış çocuk gönderilir kreşe sizin durumunuzda.
Konuşamamakla ilgili bir sıkıntı varsa psikiyatriste, çocuk gelişim uzmanına götürün, sizi yönlendirir.
Kreşten bişey ummayın bu anlamda.
psikayatırlık bidurum yokkı ortada henuz 2 yaşında konuşmaması normal..orda arkdşlarından öğrenicek oynamayı ,paylaşmayı,gerekirse tuvaletını yapmayı öğretiyolar zaten ve arkdşlarından görerekte bu yetisi gelişebilir...ben böyle düşünüyorum...

Tuvaletini öğrensini okuyana kadar çocuğunuzun sosyalleşmesini istediğinizi düşünmüştüm. Ama o cümleden sonra eşiniz haklı mı diye düşünmeden edemedim.
Sıkılmış olabilirsiniz çocuğunuzun sorumluluğundan. Belki de gerçekten iyi değilsinizdir.
Neyse bu cümleyi okumamı varsayarak ilk düşündüklerimi yazacağım size.
Kızımı 2 yaşına yakın vermek zorunda kaldım kreşe. Uzmanlar hep 3 yaş diyor diye okumuştum. Ama şimdi öyle memnunum ki okula gitmesinden.
Sorumluluk sahibi, yetenekli, düzenli bir çocuk oldu.
Ama asıl önemli olan göndereceğiniz kreşin kalitesidir.
Bir arkadaşım fiyatı uygun diye aynı semtteki aşka bir kreşe göndermişti. 15 gün içinde psikolojisi bozulmuş bir şekilde aldı. Hiçbirşeyine özn gösterilmiyordu çocuğun. Üstü ıslakmış mesela bir gün geldiğinde.
Yorum yapan bir arkadaş orda büyükler var ezilir demiş.
Kreşlerde yaş grupları ayrıdır. Her çocuk kendi yaşıtlarıyla beraberdir. Ayrca dediğim gibi kreşin ve öğretmenlerinin kalitesi önemlidir.
Ama eğer gerçekten çocuğunuzun sorumluluğundan yorulduysanız bunu çocuğunuza hissettirmeyin. Böyle bir durumda kendini kovulmuş hissedebilir.
Kreşe vermek çözüm olur. Siz de biraz dinlenmiş olursunuz

Tuvaletini öğrensini okuyana kadar çocuğunuzun sosyalleşmesini istediğinizi düşünmüştüm. Ama o cümleden sonra eşiniz haklı mı diye düşünmeden edemedim.
Sıkılmış olabilirsiniz çocuğunuzun sorumluluğundan. Belki de gerçekten iyi değilsinizdir.
Neyse bu cümleyi okumamı varsayarak ilk düşündüklerimi yazacağım size.
Kızımı 2 yaşına yakın vermek zorunda kaldım kreşe. Uzmanlar hep 3 yaş diyor diye okumuştum. Ama şimdi öyle memnunum ki okula gitmesinden.
Sorumluluk sahibi, yetenekli, düzenli bir çocuk oldu.
Ama asıl önemli olan göndereceğiniz kreşin kalitesidir.
Bir arkadaşım fiyatı uygun diye aynı semtteki aşka bir kreşe göndermişti. 15 gün içinde psikolojisi bozulmuş bir şekilde aldı. Hiçbirşeyine özn gösterilmiyordu çocuğun. Üstü ıslakmış mesela bir gün geldiğinde.
Yorum yapan bir arkadaş orda büyükler var ezilir demiş.
Kreşlerde yaş grupları ayrıdır. Her çocuk kendi yaşıtlarıyla beraberdir. Ayrca dediğim gibi kreşin ve öğretmenlerinin kalitesi önemlidir.
Ama eğer gerçekten çocuğunuzun sorumluluğundan yorulduysanız bunu çocuğunuza hissettirmeyin. Böyle bir durumda kendini kovulmuş hissedebilir.
Kreşe vermek çözüm olur. Siz de biraz dinlenmiş olursunuz
sanırım herkes kreşe verme dusuncemı yanlış anlamış o benm çcugum nıe sıkılıyım ki böle şeymı olur? benm çocugumun uyku problemı yok kendı uyur,yeme problemı yok her yedirdiğimi yer...ben nıe oğlumdan sıkılıyım???hem sizde 2 yaşında vermişsiniz sıkıldıgınızdan mı verdınız ?hem sıkıldıgınızdan olsun sosyalleşsın dıe olsun sonuçta anne sağlıgınında ii olması gerekırkı çocugunun mutlulugu olsun ben ii olursam o daha ii olur bunu biliyorum ve ben çok kötü bi durumdada değilim sadece oğlumun .mutlu olması arkdş edınmesını ıstemem oda kreşteyken bırazda kendımle ılgılenebılmem ,bişeyler öğrenebılmem ben bunun çocugum ve benm acımdan ıı olucgını düşünüyorum.. oda bnde kışın eve kapanıoruz evet bu sene tuvaletını öğretemedık ama hala zamanımız var ve kreşe giderse arkdşlarından görür die söledım ...inanırmısınız yurumeye bı kaç çocuk ayakta görünce yürümeye başladı ve 22 aylıkken...ama çocugumu yarım gun kreşe vermek çocugu başımdan savmak dıe dusunuosanız ben bir anneyim hemde henuz 21 yaşında arkdşlarımın eğlendiği gezdiği zamanda prematüre doğan oğlumu 3 ayda yaşıtlarına ulaştırdım kılosuyla ,davranışlarıyla...ben çocugumun sadece sosyalleşmesını konuşmayı daha erken öğrenmesını istiorum...eşim bildiği gibi konuşuo o zaten benı hıç anlamazki kreş konusundada anlasın...erkekler işine gelenı anlar...son duruma gelınce eşim kesınlıkle hayır dıo doktorumuz yarım gun gıtse ıı olur dıo kayınpederım git yazdır ıstersen tam gun yazdır ben öderım dıo ama eşim bu konuda sert ...düşüncelerınız için saolun

sanırım herkes kreşe verme dusuncemı yanlış anlamış o benm çcugum nıe sıkılıyım ki böle şeymı olur? benm çocugumun uyku problemı yok kendı uyur,yeme problemı yok her yedirdiğimi yer...ben nıe oğlumdan sıkılıyım???hem sizde 2 yaşında vermişsiniz sıkıldıgınızdan mı verdınız ?hem sıkıldıgınızdan olsun sosyalleşsın dıe olsun sonuçta anne sağlıgınında ii olması gerekırkı çocugunun mutlulugu olsun ben ii olursam o daha ii olur bunu biliyorum ve ben çok kötü bi durumdada değilim sadece oğlumun .mutlu olması arkdş edınmesını ıstemem oda kreşteyken bırazda kendımle ılgılenebılmem ,bişeyler öğrenebılmem ben bunun çocugum ve benm acımdan ıı olucgını düşünüyorum.. oda bnde kışın eve kapanıoruz evet bu sene tuvaletını öğretemedık ama hala zamanımız var ve kreşe giderse arkdşlarından görür die söledım ...inanırmısınız yurumeye bı kaç çocuk ayakta görünce yürümeye başladı ve 22 aylıkken...ama çocugumu yarım gun kreşe vermek çocugu başımdan savmak dıe dusunuosanız ben bir anneyim hemde henuz 21 yaşında arkdşlarımın eğlendiği gezdiği zamanda prematüre doğan oğlumu 3 ayda yaşıtlarına ulaştırdım kılosuyla ,davranışlarıyla...ben çocugumun sadece sosyalleşmesını konuşmayı daha erken öğrenmesını istiorum...eşim bildiği gibi konuşuo o zaten benı hıç anlamazki kreş konusundada anlasın...erkekler işine gelenı anlar...son duruma gelınce eşim kesınlıkle hayır dıo doktorumuz yarım gun gıtse ıı olur dıo kayınpederım git yazdır ıstersen tam gun yazdır ben öderım dıo ama eşim bu konuda sert ...düşüncelerınız için saolun

Kurdğunuz cümleden öyle anlamış olabilirm. Eğer yorumumu dikkatli okusaydınız, kızımı kreşe vermek zorunda kaldım demiştim. İkinci çocuğuma hamileydim çünkü. Kızım etkilenmesin diye verdim kreşe. Dogumdan sonra verseydim eğer, yeni bebek geldi beni evden gönderdiler diye hissetme ihtimaline karşı. O bebeği kreşe başladıktan aylar sonra öğrendi. Dolayısıyla hiç aklına gelmedi. Ben çocuğunuzla ilgilenmek istemediğinizden ya da başınızdan savmak için diye bir ifade kullanmadım. Sadece yorulmuş olabilirsiniz dedim. Bu yorgunluk sizin anneliğinizi sorgulamak gibi bir ifade içermiyor. Sadece oğlunuz çok zor bi çocuk olabilir. Yakınınızda size yardımcı olabilecek kimse yoktur. Ve sosyalliğinizi sınırlandırabilir. Tek anlamadığım, bu da sizin ifadenizden dolayı kreşe gönderme isteklerinizden biri olan tuvaletini öğrensin cümlenizdi.
Ve kreşe başlangıçta çok küçük yaşta göndermeye karşı düşüncelerimin kızım kreşe baladıktan sonra değiştiğiydi. Şimdi ikinci çocuğumda 2,5 yaşına geldiğinde şartlarım elverirse aynı okula gönderme isteğimden de bahsettim.
Son olarak size söyleyeceğim, eşinizi ikna etmeye çalışın. En azından bunu denemeyi önerin. Sonrasında karar vereceğinizi. O da farkedecektir çocuğunuzdaki güzel gelişmeleri. Ama tek şart göndereceğiniz kreşi çok ama çok iyi seçmeniz. Mutlaka referansla hareket edin.

sanırım herkes kreşe verme dusuncemı yanlış anlamış o benm çcugum nıe sıkılıyım ki böle şeymı olur? benm çocugumun uyku problemı yok kendı uyur,yeme problemı yok her yedirdiğimi yer...ben nıe oğlumdan sıkılıyım???hem sizde 2 yaşında vermişsiniz sıkıldıgınızdan mı verdınız ?hem sıkıldıgınızdan olsun sosyalleşsın dıe olsun sonuçta anne sağlıgınında ii olması gerekırkı çocugunun mutlulugu olsun ben ii olursam o daha ii olur bunu biliyorum ve ben çok kötü bi durumdada değilim sadece oğlumun .mutlu olması arkdş edınmesını ıstemem oda kreşteyken bırazda kendımle ılgılenebılmem ,bişeyler öğrenebılmem ben bunun çocugum ve benm acımdan ıı olucgını düşünüyorum.. oda bnde kışın eve kapanıoruz evet bu sene tuvaletını öğretemedık ama hala zamanımız var ve kreşe giderse arkdşlarından görür die söledım ...inanırmısınız yurumeye bı kaç çocuk ayakta görünce yürümeye başladı ve 22 aylıkken...ama çocugumu yarım gun kreşe vermek çocugu başımdan savmak dıe dusunuosanız ben bir anneyim hemde henuz 21 yaşında arkdşlarımın eğlendiği gezdiği zamanda prematüre doğan oğlumu 3 ayda yaşıtlarına ulaştırdım kılosuyla ,davranışlarıyla...ben çocugumun sadece sosyalleşmesını konuşmayı daha erken öğrenmesını istiorum...eşim bildiği gibi konuşuo o zaten benı hıç anlamazki kreş konusundada anlasın...erkekler işine gelenı anlar...son duruma gelınce eşim kesınlıkle hayır dıo doktorumuz yarım gun gıtse ıı olur dıo git yazdır ıstersen tam gun yazdır ben öderım dıo ama eşim bu konuda sert ...düşüncelerınız için saolun

ah cnm valla seni bilmem ama ben gercekten bazen cok sıkılıyorum ve bunuda dogal karsılıyorum cunku bana yardımcı olan kımse yok 2 saatlıgıne dahı olsa bırakabılıcgım kımse yok halıyle kendıme 1 dk ayıramıyorum bos vakıtler ev işi ve ders calısmakla geciyo bazı zamanlar hıcbısey yapmak gelmıyo ıcımden oyle zamanlarda bı nefes almak ıstıyorum ama ımkansız .. kı cogu zaman 24 saat bı bebebkle ttek basıma ugrastıgım ıcın kendımı korelmıs hıssedıyorum akıl yasımın yavas yavas dustugunu hıssedıyorum.. sonunda bugun arada bı nefes alabılıyım hemde kızım sosyallessın zatn cocukları cok sever yastılarıyla oynasın vakıt gecırsın diye kres goturdum hafta 2 tam gun gonderıcem..boylelıkle kızımda bnde mutlu olucaz v daha saglıklı ıletısıme gecıcez..bıbırımıza daha az sınırlenıcz daha az ınatlasıcaz daha uyumlu olucaz cunku bn dınlenebılıcem daha sakın olucam boylelıkle bu arada kızım 2.5 yasında krese vermeden once tuvalet egıtımını tamamladım.. ve ozellıkle konusabılmsını bekldım sımdı hr derdını antabılıyor basına gelenlrı anlatabılıyor..kreste yaptıklarını anlatıyor..boylece ıcımde daha rahat oluyor krese karsı ...

ah cnm valla seni bilmem ama ben gercekten bazen cok sıkılıyorum ve bunuda dogal karsılıyorum cunku bana yardımcı olan kımse yok 2 saatlıgıne dahı olsa bırakabılıcgım kımse yok halıyle kendıme 1 dk ayıramıyorum bos vakıtler ev işi ve ders calısmakla geciyo bazı zamanlar hıcbısey yapmak gelmıyo ıcımden oyle zamanlarda bı nefes almak ıstıyorum ama ımkansız .. kı cogu zaman 24 saat bı bebebkle ttek basıma ugrastıgım ıcın kendımı korelmıs hıssedıyorum akıl yasımın yavas yavas dustugunu hıssedıyorum.. sonunda bugun arada bı nefes alabılıyım hemde kızım sosyallessın zatn cocukları cok sever yastılarıyla oynasın vakıt gecırsın diye kres goturdum hafta 2 tam gun gonderıcem..boylelıkle kızımda bnde mutlu olucaz v daha saglıklı ıletısıme gecıcez..bıbırımıza daha az sınırlenıcz daha az ınatlasıcaz daha uyumlu olucaz cunku bn dınlenebılıcem daha sakın olucam boylelıkle bu arada kızım 2.5 yasında krese vermeden once tuvalet egıtımını tamamladım.. ve ozellıkle konusabılmsını bekldım sımdı hr derdını antabılıyor basına gelenlrı anlatabılıyor..kreste yaptıklarını anlatıyor..boylece ıcımde daha rahat oluyor krese karsı ...
benımde etrafımda bırakabılecegım kımse yok kayınvaldem yazın hep yazlıkta zaten o pek iyi bakamıo cunku yoruluo onuda anlıorum sonuctaorta yaşın uzerındeler tansıonu,şekeri var ınsan bırakırken korkuo neolur ne olmaz annem desen oda yerleşti yazlıga gıbı bışey....ben tek basıma buyuttuorum oğlumu allahtan logusalıkta oğlum kuvezdeydı ileşmiştim o geldiğinde elime aldıgımdada herşeyi bildiğimi kimseye ıhtıyacım olmadıgını anladım zaten yardım edelim diyende yoktu...ama cok mutluyum bi bakıma yarın öbur gun oğlum bana anne senden çok anneannem/babaannem annelik yaptı dıyemıcek bana ...cunku oğlum ıcın herşeyden vazgectım...ınsanın destege ıhtıyacı oluo özellıklede aynı durumu yaşayanlara...ne yazıkkı etrafım benı anlayamıor cunku hiçbirinin cocugu yok yada onlar daha rahat cocuklarını baktırma konusunda ..ben daha oğlumu bırakıp tatile gidemeddım,gitmemde...gelelim kreş konusuna benm oğlum derdını tarzancada olsa anlatabılıyor...ama bana derdını anlatamaz eşim çok kuşkulu bu yuzden ...ama ben o kdr kuskulu değilim gunumuzde kreşlerde dövme yada daha kötüsünü yapacklarına ınanmıorum...gitsin konuşsun ,sosyalleşsin,benle kış boyu yazık gunah oluck...seneye kesın verıcem 3 yaşında oluck bu sene annem haftada 1 gun bakıck en azından benm ıcınde onun ıcınde değişiklik oluck...seneye tam gun verıp bnde sırf cocugumun peşinde olabılmek ıcın çocuk gelişimi okucm 1 yıl okul,1yıl staj (:stajdada verıcem parayı yanımda oluck)diğer senede çalıştıgım kreşe gelır ölelikle hem ben hem o guvende olur....böyle bi çozum buldum umarım yapabılırım eşimde desteklıcek böle olursa:)

bende esımle kres konusunda sorunluyum malesef sankı ben kızımın kotulugunu ıstıyomusum gıbı davranıyo kızım konussada her dedıgıde dogru olmuyo papagan gıbı tekrarlanıyor herkesi ama anne olan zaten anlar kreste kotu bırsey olursa kı bızımkı deneme surci alısma sureci zaten...kızımla hıcbırsekılde ilgilenmiyorken benim kararlarımı sorgulaması dokunuyor sankı uvey anneyım de benden kotusu yokmus gıbı konusuyor ben daha cok kım dusunebılır kı kızımın ıyılıgını ama neyseki pek karısamıyoda bildigimi okuyorum oda ıkna olucak gelısmeleri gordugunde dun ılk kez gece annemde kaldı sorunsuz bı sekılde aglamadan benı aramadan ıstemeden gıtmedn once anlastık kızımla boyle boyle anlattım hrseyı tamam anne dedı ve dedıgını yaptı bu benım acımdan cok guzel bı gelısmydı alısıcak alısıcaz hakkımızda hayırlısı bu arada senın fıkrınde cok yerındymıs bende mı uygulsam acaba dıyroum ama cocuk gelısımı bolumlerı 2 yıllık mı?

Eğer çalışma zorunluluğunuz yoksa 3 yaşından sonra göndermeniz çok daha uygun..
Sosyalleşmesi açısından haftada bir-iki oyun gruplarına gidebilirsiniz..

0-3 yaş çok önemli o yaşta bir çocuğun olması gereken en iyi yer evi ve annesinin yanı..her açıdan hemde,hijyen açısından,özgüven açısından,kendini ifade etme yetisi kazanmasından..

Bir yılınız var sabredin..İnanın zaman o kadar çabuk geçiyorki..Sonradan lkeşke bebeğimle vakit geçirseydim demeyin..

Sevgiler..

bende esımle kres konusunda sorunluyum malesef sankı ben kızımın kotulugunu ıstıyomusum gıbı davranıyo kızım konussada her dedıgıde dogru olmuyo papagan gıbı tekrarlanıyor herkesi ama anne olan zaten anlar kreste kotu bırsey olursa kı bızımkı deneme surci alısma sureci zaten...kızımla hıcbırsekılde ilgilenmiyorken benim kararlarımı sorgulaması dokunuyor sankı uvey anneyım de benden kotusu yokmus gıbı konusuyor ben daha cok kım dusunebılır kı kızımın ıyılıgını ama neyseki pek karısamıyoda bildigimi okuyorum oda ıkna olucak gelısmeleri gordugunde dun ılk kez gece annemde kaldı sorunsuz bı sekılde aglamadan benı aramadan ıstemeden gıtmedn once anlastık kızımla boyle boyle anlattım hrseyı tamam anne dedı ve dedıgını yaptı bu benım acımdan cok guzel bı gelısmydı alısıcak alısıcaz hakkımızda hayırlısı bu arada senın fıkrınde cok yerındymıs bende mı uygulsam acaba dıyroum ama cocuk gelısımı bolumlerı 2 yıllık mı?
sanırım aynı şeyı yaşıoruz:(napıcz bu eşlerle bılmıorum:)))gercekten sonra kendımı suclu hıssedıorum senın gıbı....bız çocugumuzun kötülüğünü nasıl ısterızkı aksıne onun ıyılıgı bızım ıcın cok daha onemlı....kızının sorun cıkarmamasına sevındım umarm bnm oğlumda annemı pek yormaz 3 ekımde cılt bakımı kursum başlıyor....moda tasarım kursum ne zaman başlıck bellı değil ama oda ekımde başlıck....:)))sadece haftada 2 gun kendıme ayırmış olucm:)cocuk gelışımı 2 yıl 1 yıl okul bı yıl staj....bu sene malum veremıorum kreşe annem bakıck ama seneye verıp anaokulu okumak ıcın enstıtuye gıdıcem...zaten babamın apartmanındakı bahceli giriş katı tam anaokulluk...0 2 yaş yada 5 6 yaş için mını bı okul açma dusuncem var:)

Eğer çalışma zorunluluğunuz yoksa 3 yaşından sonra göndermeniz çok daha uygun..
Sosyalleşmesi açısından haftada bir-iki oyun gruplarına gidebilirsiniz..

0-3 yaş çok önemli o yaşta bir çocuğun olması gereken en iyi yer evi ve annesinin yanı..her açıdan hemde,hijyen açısından,özgüven açısından,kendini ifade etme yetisi kazanmasından..

Bir yılınız var sabredin..İnanın zaman o kadar çabuk geçiyorki..Sonradan lkeşke bebeğimle vakit geçirseydim demeyin..

Sevgiler..
ben ıı olur dusunuorum en azından yarım gun ama dediğinzde doğru bı bakıma ....onun sadece ben olmak ıstemıorum oyun arkdşı başka arkdşlarıda olsun ıstıorum...sosyalleşir dıye ama bu fıkrımız tarıh oldu..oğlumun yerı yıne benm yanım oluck :)))):34:

oğlunu kreşe verdin mi bilmiyorum ama eğer vermediysen çok isabetli bir karar almıssın diyeyim. benim okul yaşantım 3 yaşında başladı babamda eğitimci ve ben öncelikle hep uykuya hasret bir cocuktum uyumam gelişmem gereken dönemde ben sabahın köründe okuldaydım ve hala kendime inanamıyorumki ben nasıl okudum birde öğretmen oldum :)) cunku öyle bıktım ki okuldan dersten vs. bazen öksürürdüm annemde yarın okula gitmesin iyice artar hastalığı derdi ben sabaha kadar daha cok öksürürdüm fikri değişmesin diye. o ev ortamı cok baska. evet sosyalleşmesi kendi yaşıtlarıyla aynı ortamda olması güzel ama acelen yoksa 4 yaşına kadar bekle derim illaki vermen gerekirse 3 yaşından önce sakın verme.

merabalar.canım bende senın gıbı duşunuyorum.ama cocugumuda kımseye emanet etmeye cok ama cok korkuyorum.ben 23 yaşındayım ve 18 aylık bir oglum var.oda erken dogdu.cok korkmuştum.şimdi cok şükür yaşıtlarını bıle gecmiş kılosu boyu her şeyı cok iyi.ben de bazen bunalıyorum.bence de bu dogal bişey.ama oğlumu kımseye gonul rahatlıgıyla bırakamıyorum.bu arada 24 saat ben bakıyorum.annemlerde yanımda yok.kaynanam bıle 1 saat bıle bakmıyor.bende calışmay cok ama cok istiyorum.diyeceyim o ki bizi bizden daha iyi anlayan olmaz

Back
X