Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi oğlumu nasıl beslesm kılo alır..

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

spring78

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2010
139
1
296
İstanbul
oğlum 5 gun snra 5 aylık oluyor ve 6900 grm kılosu 70 cm boyu..3200 grm 50 cm doğmuştu 4. ve 5.aylarda yaklasık 500er grm aldı..anne sutu alıyor ayrıca aptamıl mama veriyorum 2 hafta önce ek gıdayada basladık elma armut seftalı yediriyorum 2 gundur muz ve yoğurtada basladım.. ama kılo alımını cok etkılemıyor.. dr kılosu ıyı dıyordu hep ama bu kez az buldu bulmasınada ek hıcbısey vermedi..aklınızda bu ayda verebileceğim kılo alımınıda faydalı olacak baska seyler varmı

benimde bebeğim oğlum 3 gün sonra 5 aylık olacak en son ayın 13 de tarttım 7 kiloydu 5 aylık bebeğin en fazla olması gereken kilo 9 kilo en az ise 5 kilo olmalıymış yani bebişlerimişz ne çok kilolu nede çok zayıf bende başladım ek gıdalara sanki biraz daha iyi geliyor gibi bende hazır puding çorba felan günde bir çay kaşığı kadar pekmez felan veriyorum yoğurt yemesini çok istiyorum ama oğlum sevmiyor galiba bir türlü yemiyor meyve püreleri felan veriyorum takma kafana zaten biz taktıkça hiç alamıyor bebişlerimiz inşallah istediğimiz gibi olurlar

benimde bebeğim oğlum 3 gün sonra 5 aylık olacak en son ayın 13 de tarttım 7 kiloydu 5 aylık bebeğin en fazla olması gereken kilo 9 kilo en az ise 5 kilo olmalıymış yani bebişlerimişz ne çok kilolu nede çok zayıf bende başladım ek gıdalara sanki biraz daha iyi geliyor gibi bende hazır puding çorba felan günde bir çay kaşığı kadar pekmez felan veriyorum yoğurt yemesini çok istiyorum ama oğlum sevmiyor galiba bir türlü yemiyor meyve püreleri felan veriyorum takma kafana zaten biz taktıkça hiç alamıyor bebişlerimiz inşallah istediğimiz gibi olurlar

canım bence bebeğin kilosu iyi her bebek farklıdır 5-9 kilo arası demişya doktorun anne babanın fiziksel görünüşü boyu kilosu doğum kilosu ve diğer etkenlere bağlı olarak değişe bilir demek o bence pekmez verilmemeli en azından yaşına kadar bal pekmez seker inek sütü verilmemesi gereken şeyler yoğurdu bebek sütüyle mayalayıp dene bence birde anne sütü alsa bile 6. Aydan sonra mutlaka biberonla devam sütü verki süt içmeye alışşın evde yapılan çorbalar tatlılar püreler falan daha faydalı taze tazehemen tek seferde bitecek çorbalar yoğurtlar falan yapılmalı yada ben öyle düşünüyorum biz öyle büyümüşüz ve hiç sağlık sorunum yok şükür doktorumun beslenme planı ve yemek tarifleri bu yöne

oğlum 5 gun snra 5 aylık oluyor ve 6900 grm kılosu 70 cm boyu..3200 grm 50 cm doğmuştu 4. ve 5.aylarda yaklasık 500er grm aldı..anne sutu alıyor ayrıca aptamıl mama veriyorum 2 hafta önce ek gıdayada basladık elma armut seftalı yediriyorum 2 gundur muz ve yoğurtada basladım.. ama kılo alımını cok etkılemıyor.. dr kılosu ıyı dıyordu hep ama bu kez az buldu bulmasınada ek hıcbısey vermedi..aklınızda bu ayda verebileceğim kılo alımınıda faydalı olacak baska seyler varmı

benim bebeğimde 7 aylık ve 6900 kg!!!

neden az buluyor ki kilosunu anlamadım...
o vakit ben ne yapayım???:27:

BENİM BEBEĞİM DÜN 4. AI BİTİRDİ VE 15 GÜN EVVELKİ DOKTOR KONTROLMÜZDE 7500 GR DI DOKTORUM 4. AYI BİTİCE BEBEK DOĞUM KİLOSUNUN İKİ KATIN ULAŞMAlI VE ULAŞINCA EK GIDAYA HAZIRDIR UFAK UFAK PÜTÜRLÜYE ALIŞTIR YOKSA BEBEK 6. AYI BEKLERSE ALMIYO DEDİ VE 4. AY BEBEK TARİF KARTLARI VERDİ MEYVE SUYUNA 15GÜN ÖCE ÇEYREK ELMAYLA BAŞLADIK ŞİMDİ 1 ELMA VERİYORUZ DOĞUMDA İTİBAREN HAFTADA 1 ÇAY KAŞIĞI TAZE NAR SUYU VERİYORUZ ŞİMDİ HAZIR OLARAK 4. AY PRİNÇ UNUA BAŞLADIK TÜKÜRME REFLEKSİ OLUYO DEMİŞTİ AMA DİREK YUTTU BEBEĞİM DİĞER ÖĞÜN VE ARA ÖĞÜNLER EVDE HAZIRLIYORUZ BEBEK SÜTÜ VE ANNE SÜTÜNE DEVAM TABİKİ

topiği acalı 1 ay olmus nerdeyse ve oğlum 10 gub sonra 6 aylık olucak suandada 7150 grm bı oncekı kontrolden sonra sadece 350 grm almış boyuda 73 cm olmuş.. drumuz bukez oğlum cok hareketlı olduğu ıcın kılo alımının hareketine gore harıka olduğunu ve herseyden artık yıyebıleceğini soyledi..bende kılosuna takmamayı oğrendim sağlıklı olsunda maşallahımız var iştahı ıyı herseyi severek tuketiyorya daha nolsun..

Back
X