Oglumu Sutten kesmek icin ugrasiyorum:(

Sinemata

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2015
77
51
3
36
Merhaba hanimlar oglum 2 yasinda.ve memeye cok duskun.21 aylikken bir kere sutten kesmeyi denedim.ama basarili olamadim.birden kesmeye calismistim.tuz surdum.ilk gun gunduz pek anliyamadi ama gece emerek uyudugu icin zor olmustu.4 -5 saat uyutamadim ve sonra ilk once gunduzleri emmesini bitirmeye karar verdim.sabah kalktiginda cocuk cok hircindi aksiydi.benim sozumden cikmayan beni bunaltmayan oglum okadar asi olduki sonra dayanamayip 2 yasina kadar emzireyim dedim.ve devam ettim.iki yasina geldi ve artik bi kardes yapmak istiyorum arayi fazla acmadan rahatliga alismadan.ama sutten kesmem gerekiyor.cunki sutten kesip dis tedavisi olmam lazim daha sonrada bebek istiorum.ama ne yazikki ogluma biraktiramiyorum.bisiler surmek cozum degil.cunki oglum emerek uyuyo.simdi soyle bi yontem deniyorum tek meme veriyorum bi gogsumdekini bitirip sutum cekildikten sonra digerine tuz surup sut olmayan gogsumu vermeyi planliyorum.cunki meme dediginde meme ee olmus dedigimde daha cok agliyo.ama sut gelmeyince belki bi sure sonra oglumun vazgececegine inaniyorum.dogrumu yapiyorum acaba.aglatmakta istemiyorum.cunki oglum konustugunda daha cok anlayisli.tek emme konusunda anlayisli degil.tek meme verdigim icinde biraz daha alisti.ama uyumasi problem.ayagimda sallamayida denedim olmadi yanina yatip uyutmayi denedim oda olmadi.tecrubeli anneler yardimlarinizi bekliorum simdiden tskurler.

Oncelukle kararli olun. Agliyor diye birakmayin. Ben limon sürmüştüm onunla bile emmisti. Sonra salca surdum. Hem goruntu hem tadi, haliyle 3 gunde birakti. Daha göğsüme yaklasmadi.

Kac aylkkken birakmayi dneediniz ?
benimde kizim var 16aylik gecen ay birakmayi dneedik AMA basarili olamadim siZin gibi esimde kizde cocuk daha kucuk diye Benim kzzim aksi idi daha aksi oldu allahimm anlatamam...

ilk gun gunduz salca surdum ewe dedi lapayyi gece gogsum sisti emdi bir iki defa o,oldu gunduzleri bi,akarabaya verdim bakdilar aksama kadar,
Bu seferr huysuzlullar gece kendini yerlere atiyo agliyooo artik dayanamadim AMA bir haftta ugrakdik dislerimizde var cikmamis hala bari onlar ciksin rahatlasin sakinlesin dedim verdim cunku onunda agrisi oluuodur..
birlikde fikir edinerekde yapabilirsiriz ins..

AMA oncelikle sabir gerekiyo galiba seninn yapdilarin guzel suana kadar iki yasina gelmis bence ayni sekilde basla Bu,sefer basarili olursun ins.

Onu etkilemek istemiorum agladigi zaman ben onun kadar dayanamiorum.kendiliginden biraknayi deniorum.ilk denedigimde 21 aylikti.aksi bi cocuk oldugunu gordugumde dahada uzuluorum.
Sana tavsiyem kimseye birakma cocugunu.tani bi iki saat olabilir ama fazlasini yapma.nasil olcak bu is bilmiorum.ama ilerleme var.mesela arada bi cok yorgun oldugunda kendi kendine uyuyo.onceden mumkun degildi.uzun zamanda biraksin ama kendi biraksin bu yuzden alistirarak yapmak daha iyi derim.
Senin bebegin simdi 16 aylikmi kesme derim ben inanki sartlarim uygun olsa onu bi sene daha emzirebilirdim.ama dislerimi yaptirip kardes yapmaliyiz.bunun icinde ve artik buyudu disarda felan istediginde olmuo.

Oncelukle kararli olun. Agliyor diye birakmayin. Ben limon sürmüştüm onunla bile emmisti. Sonra salca surdum. Hem goruntu hem tadi, haliyle 3 gunde birakti. Daha göğsüme yaklasmadi.

Kararliyim aslinda.sadece onu aksi bi cocuk yapmaktan korkuorum.salcayi bende surmustum ilk kesmeye calistigimda ama iste oglumu ne kadar az etkilersem o kadar iyi diye dusundigum icin boyle bi yontem buldum.sut az geldice eskisi kadar yaklasmio bana.ama mama dediginde hayir ee olmus bak felan dedigimde cok hircinlasiyo.inat yapio yani.

Anladim, canim ewet oyisden kisa girerken,iste dusunuyorum bende yawas yawas gunduzleri,azaltarak iste bakalim Allah yardimciniz olsun.

fikrilerimizi paylasiriz ins.

Evet canim paylasalim birbirimize yardimlasmak iyi bisey.kolaylik olur yani.ama sen daha emzir cok zorlanmiyosan eger.hem iki yasindan sonra cocugun emme refleksi azaliyomus.sen sadece o her istediginde verme alistir onu dikkati dagitmaya calis.simdiki aklim olsa ben oyle yapardim.aslinda cocugu biz bu kadar bagimli hale getirip sonrada birden kesmeye calisarak reaksiykn gostermemesini bekliyoruz.hata bizde.ikinci cocukta dahada tecrubeliyim insallah.

SEN cocuklari sewiyosun galiba NE Bu kadar erken :) ?

aslinda benimde bi,Yakin engeller olmasaa dusunurdum yani arka arkya iyi,olurdu
AMA yandanda ilk cocul deneyimsizliklerle dolui!!!...
veee yorgunlukkk....

Cocuklari seviyorum inan hamileligimden bu zamana kadarda hep tek basimaydim.cok zorlu bi surec.ama artik rahatlamaya basladim bi cocuk daha olmali.ve onu bu tecrubeyle daha guzel yetistirebilirim:)

Yorgun ve bitkin gecen 3 sene ve simdi rahatlasam bidaha cocul yapmam oyuzden tam anlamiyla rahatlamadan yapmak istiyorum.oglumada arkadas olur. Engelin ne ozel degilse tabi ?

Esim Uni.okuyo askerlik yapmadi disardan okuyo bittirse 6ay yapacak o surecde bende annemlerde kalacam iki cocoukla yapammam diye duusmuyorum Bu yuzdrn...

aslinda coooook haklisin bende arka arkaya plan cocullari sewiyorum esim 7kardes cok,imreniyorum NE bilim yaa
oyuzden cocuk sewiyorum kardes olsun,dusunruk,AMA ilerde tabiki...

kardes baskadir ya NE,bilim yoldas olurlar birlburlerine AMA eger bizim Boyle olmasaydi dusunurmuydum onuda bilmiuom :)

ilkler tecrube edindirdi bize bakalim ikinciler nasil olacak AMA dusuncende sonuna kadar haklisn...

Haklisin ama annenlerin yaninda buyur iste daha kolay olur aslinda senin icin.tabi sen bilirsin.ilk dogumdan korkmussun anlasilan.benim gibi:)) bende dogumdan korkuorum ama genede istiorum.maddi boyutunu dusunuosan eger cocuk rizkiyla gelir.onuda dusunme.bizim cocugumuz olduktam sonra hersryimiz oldu.evimiz arabamiz.oyuzden kalpten inaninca oluo.

Ya ewet o yinden oylede Ben bitazda psikolojik,olarak duzlemek istiuorum yoksa bizimde,oyle Araba almak icin hic durumuzmuz yokken araba aldik onunda rizki elbet AMA biraz dusuneyim Bu isi aslidna uzun zamandir aklima dusundugim birsey suan icin rabbim olmayana verdim.

bide Benim kiz cok Miz Miz Boyle salon bi bebek degil yani kimsede durnmayan kismeye gitmeyen urkkek bi,yapisi var haliylr hep Benim,ustumde oda beni,zorluyo :(

Ya ewet o yinden oylede Ben bitazda psikolojik,olarak duzlemek istiuorum yoksa bizimde,oyle Araba almak icin hic durumuzmuz yokken araba aldik onunda rizki elbet AMA biraz dusuneyim Bu isi aslidna uzun zamandir aklima dusundugim birsey suan icin rabbim olmayana verdim.

bide Benim kiz cok Miz Miz Boyle salon bi bebek degil yani kimsede durnmayan kismeye gitmeyen urkkek bi,yapisi var haliylr hep Benim,ustumde oda beni,zorluyo :(

Allah kolaylik versin oncelikle.ama sunu soyleyim sana.kizinla ilgilen.mesela kizinla zaman gecir.buyuk ihtimalle cogu zaman ilgileniosundur ona bi sozum yok.ama hani diolarya kaliteli zaman die kesinlikle dogru bisey benim oglumda boyle bana cok dusuuodu felan ama ben mesela onunla bir saat oynarim sonra kalkarin simdi yemek yapicam oglum biraz sonra tekrar oynicaz derim anlamasa bile bi sekilde anlio anlamayip agladigi zaman hic mudahale etmiorum.hickira hockira aglio.ben isimi yapmaya devam ediorum.sonra bi bakmisim susmus.hatta gelip beni opup iceri girip yada benim yanimda kendi kendine oynar.sonra gidiorum yanina tekrar bi saat daha oynuorum.sonra hadi oglum evi temizlemem gerekio diyop tekrar kalkip basliorum evi temizlemeye sonra bi bakiorumki oda brn is yaprken yanimda dolanio elektrik supurgesiyle oynuo.bulasik makinasini yerlestiriorsam beni izlio.bosaltiosam yardim edio toz aliosam eline bez alip kendk capinda silio.sonra bi bakmisim aksam olmus.erkek cocuk is yaptirma dio babasi ama ben yaptirmiorum sadece oyalanacak sey buluo kendine okadar.aksam babasi gelio biraz da onla oynuo.tv izlio sonrada uyutuyorum.sende cocugun miz mizlik yaptiginda ilgilenme seni duymuorum kizim bu sekilde anlasamayiz.hadi gel beraber yapalim hadi gel beraber temizleyelim hadi gel oyun oynayalim de baktin hala aglio birak kendi haline inanki bi iki kere aglio mizirdanio sonra susuo ve seni bidaha uzmuo.ben simdi sutten kesme cabasindayim oyuzden gunduzleri uyutmuorum bu aralar kendi kendine bi kac kere uyudu kaldi oturdugu yerde.sol gogsumu 10 gundur vermiorum azaldi sutum.sag gogsumude surekli emdigi icin ondanda sut az gelio.gunduzleri dahada az emmeye basladi.ama iste obur gogsum cekilene kadar vericem cekildikten sonra cekilen gogsumu vercem.sonrada sut gelmeyince kendi kendine birakcak Allahimin izniyle ve yardimiyla.

Ewet cok,haklisin bazen bende mutfaga falan godecegim zman agliyo kzizzm Sana Su,getrim gelecek diyorum Bana kalk diye itiyo aglamiyo bekliyo AMA soylemeden gidince agliuo bunu anladim yani...

aslinda anlatarak herseyi,anliuolar suan annemlerrin yanindayim ewe gectigimizdr Bu,soyledigini deneyecem,ins.
bakalim faydasi,olacakmi ?
sonrada sutten kesmeye bende yawastan,baslarim galiba
AMA,anladigim kadariyla herseyi anlatarak yap,diyosun yani bakalim tawsiyen,icin,teseekur edrrim tatlim

Kesinlikle anlatarak yap eger seni anlamamazliktan geliosa tepki verme.ben oglumla oyle iletisim kuruyorum.yoksa onun her mizmizlandiginda onunla ilgilensem bizim oglanda bunu kullanmaya baslio.zaten bebekler okadar akilliki nerde ne yapmasi gerektigini sen soyleyince yapio.benim tek sikintim sutten kesmek.onuda halledersem oglumla hic bi sikintin kalmio :)sen konus ben oglumla sohbet bile ediyorum.dusun artik.aglamasina bi iki kere dayan sonra zaten aglamayacak canim

Ayyyy sorma yaaa suan annemlerin,yani,dayim cildirmis durumdayim hicc insan gormemis sanki varya benide emiyo,iyice dustu bana kimseye gitmiyo oyle bana uapisiyo tahammulumde kalmiyo artik bazen bagiriyorum Bu seferde kendime kiziyorum AMA ewize gectigimiz zaman guzel bi duzen oturtacam ikimiz arasinda

Birde Sana sunu,soracam kitap falan okuyomusun yada anlarlami erken mi yani,kitap icin,?

kesinlikle ojadar zekilerki anlatamam mesela dun aksam koltukda oturuyo salon aglama Sana,Su,getirec,dedim belke,dedim hic bisee yapamadan bekledi beni

valaa artik sabrimda kalmiyo allahimm yardimcimiz olsunn

sende ins.en,kisa zamanda biraktirirsin

Ya kitap okuyan anneler var ama ben hic okumadim ogluma.genelde oyuncaklariyla oynariz.oyuncak yoksa o an bisiler cikartirim mesela kagit kalem yada evdeki esyalarla ufak tefek olanlarla oyun kurarim.hic biaey bulamadiysam sohbet ederim.bak burda bu var bu su ise yariyo felan gibi.cildirmak uzereysen derin bi nefes al ve ona her emnek istediginde ilgisini baska yere cek.gel kizim balkona cikalim disariyi seyredelim de.disarsa etrafta ne varsa onlari anlat ona.aaaa bak agac yemyesil ne guzel dimi kizim.bak abiler ablalar oyun oynuo de.seni oyle bi guzel dinlioki .bak salona biraktim su getircem bekle dediginde seni dinliomus oyle yap konus hep.hem cabuk konusur.bayramda bi akrabamiz geldi cocuk durmuo surekli kucakta.dedim bi alabilirmiyim cocugu aldim cocukla oyun oynadim sesi cikmadi anneaide nefes aldi.nasil yaptin bunu dio.:)

Geceleri uyuturken biberondan sut verin belki yavas yavas alisir
Sutu kabul etmio oglum icmio kakaolu sut bile icmio.sutum iyice azaldi.ama bi iki kere zorladim cok agladi bidaha zorlamadim inanin her yontemi denedim ama olmadi.yavas yavas azaltarak yapmayi dusunuorum oylede yapiorum bakalim

Back
X