Oğlumun anaokulu yaşı küçük mu

Mrybyzt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2015
257
55
48
36
Merhaba hanımlar oglum 3 yaşında birde kizim var 1.5 yasinda oglum yaramaZ biraz bende eğitim alsin sakinlessi diye güzel bir anaokuluna yazdirdim.gel gelelim çok zormus ağlıyor yemek hiç yemiyor 3 gun tam verdim.tuvaletini yapmıyor yemek yemiyor ben aşağıda kameradan izliyorum.bazende güzel oynuyor.alışır mi yaşı kucukmu birde çocuğunu gönderip böyle agladiktan sonra alisiyorlar mi simdikten tesekurler

Küçük değil bence şu an alışma dönemi olduğu için zorlar sizi biraz ama çocuk için çok faydalı olacaktır. Sonuçta oyun ihtiyacını en iyi karşılayacağı yer orası. Öz bakım becerileri de gelisir iyi olur yani sıkıntı yapmayın

Aşırı derecede takiyorum o mutlu olsun diye gönderdim ama ağlıyor.yemek yemiyor yemekhanede bir köşede durmus boynunu bükmüş .kameradan gordum en sonunda geldim yanina ama yinede yemedi.

Ben gordum orda 2. Yasda var ama agliyorlar gercekten gorunce hepsini iyice psikolojim bozuldu

Bende bayramdan sonra vereceğim 34 aylık. Müdüre imkanınız varsa 4yaş 4ay olayını ciddiye alın dedi. Ama tabi benim imkanım yok. Eğer siz evdeyseniz bir yıl daha bekleyin yada daha kısa süreli verin

Ben de 3.5 yasinda sadece oyun evibe 1 ayligina verdim.haftada 3 gun 3 saatlikti.aglaya aglaya helak oldu alisamadi.ayrilma sureci zor oluyor ilk hafta birlikte durduk.1 saat durdu eve geldik.ya da aradilar aldim.ikinci hafta aglaya aglaya girdi ama icerde sorun yasamadik.1 ay boyunca birakilmaya alismadi ve sevmedi.4.5 yasinda devlet anasinifina verdik.ilk ay aglaya aglaya helak oldu.pencereden atlayarak kacacakti resmen.ilk hafta kapilarda bekledim.aradilar aldim.ikinci hafta aglayarak iceri icerde birsey yapmiyormus.1 ayin sonunda kosa kosa gitti .heycanla hatta daha cok istedi geri gelmek istemedi. .kesinlikle zaman ihtiyaci var.sakin cocugu psikolojik olarak zorlamayin.yasi kucuk cunku .bagirmayin.sinirlenmeyin.size olan guveni sarsmayin.bence anaokulu kisiligi bakimdan cok iyi sonuclar verebilir.cocugunuz aylar gecmesine ragmen mutsuzsa evinde durmali.yasla birlikte cok degisiyorlar .kolay gelsin
.

Daha erken değil mi alışması için? Biraz daha zaman tanıyın. Her çocuk 1 haftada ağlıyor. Uzmanlar 3 haftadan fazlasına anormal diyor. Sizin daha 1 hafta olmuş.

Merhaba hanımlar oglum 3 yaşında birde kizim var 1.5 yasinda oglum yaramaZ biraz bende eğitim alsin sakinlessi diye güzel bir anaokuluna yazdirdim.gel gelelim çok zormus ağlıyor yemek hiç yemiyor 3 gun tam verdim.tuvaletini yapmıyor yemek yemiyor ben aşağıda kameradan izliyorum.bazende güzel oynuyor.alışır mi yaşı kucukmu birde çocuğunu gönderip böyle agladiktan sonra alisiyorlar mi simdikten tesekurler

hic alistirma turu yapmadiniz mi? yani pat diye tam gun mu baslattiniz?
tabi aglar cocuk.
benim oglumda 3 yasinda ve gecen hafta basladi,o da 3 tam gun gidicek ama ilk hafta sadece 2 saat durdu ve yaninda bende vardim.
bu hafta yarim gun duracak okulda ve onumuzdeki hafta tam gune gecicek.
hersey asamali olmali,okulun bunu dusunmesi lazim,nasil pedagojik egitim aliyor bu insanlar.

Alışacak biraz sabır

Hemen olmadı deyip geri almayın biraz zaman tanıyın

Bana hafta sonu da gelmek ister demişlerdi de inanmamıştım kaç kere haftasonu gittik okula baktık kapalı diye geri döndük

Evde kardeş ile kalmanızdan hoşlanmamış olabilir yabancılamış olabilir kural vs ilk başta zor gelebilir

Oğlum ilkokula başladı onun okulunda bile ağlayanlar vardı ki özel okul hepsi en az iki yol anaokuluna gitmiştir uyum süreci böyle olur

Seneye gittiğinde de ağlayacak bunu da unutmayın

hic alistirma turu yapmadiniz mi? yani pat diye tam gun mu baslattiniz?
tabi aglar cocuk.
benim oglumda 3 yasinda ve gecen hafta basladi,o da 3 tam gun gidicek ama ilk hafta sadece 2 saat durdu ve yaninda bende vardim.
bu hafta yarim gun duracak okulda ve onumuzdeki hafta tam gune gecicek.
hersey asamali olmali,okulun bunu dusunmesi lazim,nasil pedagojik egitim aliyor bu insanlar.
Ben yukarda yazdım gormemissinizherhalde daha tam gitmedi yarın gitti zaten

Alışacak biraz sabır

Hemen olmadı deyip geri almayın biraz zaman tanıyın

Bana hafta sonu da gelmek ister demişlerdi de inanmamıştım kaç kere haftasonu gittik okula baktık kapalı diye geri döndük

Evde kardeş ile kalmanızdan hoşlanmamış olabilir yabancılamış olabilir kural vs ilk başta zor gelebilir

Oğlum ilkokula başladı onun okulunda bile ağlayanlar vardı ki özel okul hepsi en az iki yol anaokuluna gitmiştir uyum süreci böyle olur

Seneye gittiğinde de ağlayacak bunu da unutmayın
Inşaallah sabredicem zaten bi alissa çok mutlu olucam

Kızım 4 yaşinda bu sene çok istiyordu gitmek ma küçük zaten uzun sure okul hayati olack düşüncesi ile göndermedim 3,yas bence kucuk

Gecenlerde bende konu actim oglumu 3 yasinda yoksa 4 yasindami anaokuluna göndereyim diye. 2 senedirde düzenlu olarak oyun grubunada katiliyoruz. Cogu üyeler seneye baslat diye tavsiyede bulundular. Sonra bende ikna oldum. Ama simdi oglumu evde görüyorum sıkılıyor, arkadas ariyor. Oyun grubundakilerde artik onun yaşıtlari degil. Yani ordada sıkılıyor. Evde elimden geldigince oynuyorum, el becerileri,boyama fln yapiyoruz yinede ona ragmen yetmiyor. Ve ben hala kasımda oglumu baslatip baslatmayacagim konusunda cok kararsizim. Aralikta 3 yasina giriyor bu arada..

Üç yaş bana da küçük geliyor.Hadi çalışan anne olsan mecbur diyeceğim,ama böyle keyfi gerek yok bence.
Günde iki saat oyun grubu şeklinde olabilir,ama tam gün çok gereksiz şu aşamada,en çok anneye ihtiyacı var bu dönemde.Hele de küçük kardeşi var,kendini evde istenmiyor gibi hissedebilir.Anneyle küçük kardeş evde,o ise dışarda olacağından kendini dışlanmış hissedebilir.

Gecenlerde bende konu actim oglumu 3 yasinda yoksa 4 yasindami anaokuluna göndereyim diye. 2 senedirde düzenlu olarak oyun grubunada katiliyoruz. Cogu üyeler seneye baslat diye tavsiyede bulundular. Sonra bende ikna oldum. Ama simdi oglumu evde görüyorum sıkılıyor, arkadas ariyor. Oyun grubundakilerde artik onun yaşıtlari degil. Yani ordada sıkılıyor. Evde elimden geldigince oynuyorum, el becerileri,boyama fln yapiyoruz yinede ona ragmen yetmiyor. Ve ben hala kasımda oglumu baslatip baslatmayacagim konusunda cok kararsizim. Aralikta 3 yasina giriyor bu arada..
Bu arada ben yarim gün yani 5 saat vermek istiyorum ama dedigim gibi hala kararsizim...

Üç yaş bana da küçük geliyor.Hadi çalışan anne olsan mecbur diyeceğim,ama böyle keyfi gerek yok bence.
Günde iki saat oyun grubu şeklinde olabilir,ama tam gün çok gereksiz şu aşamada,en çok anneye ihtiyacı var bu dönemde.Hele de küçük kardeşi var,kendini evde istenmiyor gibi hissedebilir.Anneyle küçük kardeş evde,o ise dışarda olacağından kendini dışlanmış hissedebilir.
Iki çocuk çok zor gerçekten birbirlerini çok fazla yipratiyorlar orda mutlu olur egitim alir diye gonderiyorum calismiyorum ben gezmek rahat etmek icin degil oglum icin anaokulunu tercih ediyorum.mutsuz olacaksa tabiki gondermem o benim canim.fikirleriniz için tesekurler

Back
X