oğlumun için hangısı daha doğru

Bitttter

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
10.472
13.656
498
bir kararsızlıktır gidiyor bi süre önce çalışmaya başladım oğluma babanesı bakıyor ama biz hiç bi zaman ıyı geçinemedik
sürekli benden şikayet eder sağa sola anlatır açıkçası sevdiğim saygı duyduğm bırı olmaktan evliliğimin daha ılk aylarında çıktı
şimdi ona çocuk bırakıyor olmak içimde acayip bi huzursuzluk yaratıyor bılıyorumki ilerleyen zamanda başıma çok kakacak hatta şimdi bile oğlumun bana sarılıp sevmesıne tahammül gösteremıyor ben bakıyorum sana falan dıye laf söyluyor oysakı ben sadece 8 saat çalışıyorum zaten yarısını uykuda geçiriyor ama doğduğundan berı bakıyormuş havalarında oğlumu ücretsiz kreşe verme ımkanım var yanı benımle gelecek benımle dönecek ama sınıflar 15 20 kişilik sabahları erken gidicez akşamları geç gelicez 2 vardıya şeklinde olumsuz taraflarıda bunlar ne yapıcam bılemıyorum oğlumu için katlansammı yoksa oğlum babanesıne bırakmaya devam edersem benden soğurmu hangısı daha doğru olur bılemıyorum oğlum 2 yaşında 6 aylık bebeklerı bile getiriyorlar kreşe hasta olursa suçluluk duyucam birde çok içine kapandı oğlum utangaç oldu eskisi gibi değil yada bana öyle geliyor ama ben psıkolojısının etkılendığını düşünmeye başladım çünkü kvdemın çocuk yetiştirme sistemını beğenmıyorum çok baskıcı eşimdende bılıyorum

biraz karışık yazmış olabılırım şuan aklım inanılmaz karışık :26:

Bence kres daha iyi, hem sizin, hem oglunuzun piskolojisi için. Oglun baska çoçuklar ile arkadaslik kurmayi ogrenir, sosyallesir. Ayrica ara sira hasta kalmasi bagisiklik sistemi için iyi birsey.

Böylecede kv'den kurtulmus olursunuz, ki zaten onun yetistirme tarzindan memnun degilsiniz. Ayrica krese götürdükten sonra siz memnu kalmayincan, halen geri kv'deye götürebilirsiniz diye düsünüyorum ama en azindan kresi denemis olursunuz.

Bence kres daha iyi, hem sizin, hem oglunuzun piskolojisi için. Oglun baska çoçuklar ile arkadaslik kurmayi ogrenir, sosyallesir. Ayrica ara sira hasta kalmasi bagisiklik sistemi için iyi birsey.

Böylecede kv'den kurtulmus olursunuz, ki zaten onun yetistirme tarzindan memnun degilsiniz. Ayrica krese götürdükten sonra siz memnu kalmayincan, halen geri kv'deye götürebilirsiniz diye düsünüyorum ama en azindan kresi denemis olursunuz.

2. satırı anlayamadım ne demek istediniz

bende 1.satırdakı gıbı düşünüyorum

2. satırı anlayamadım ne demek istediniz

bende 1.satırdakı gıbı düşünüyorum

Pardon, 2ince satirda sey demek istedim, oglunuzu krese yollarsiniz, kv'dende kurtulmus olursunuz.
Yani en azindan denemekte yarar var yani. Baktin kresten memnun degilsin, tekrar kv'dene yollarsin oglunu :)

Pardon, 2ince satirda sey demek istedim, oglunuzu krese yollarsiniz, kv'dende kurtulmus olursunuz.
Yani en azindan denemekte yarar var yani. Baktin kresten memnun degilsin, tekrar kv'dene yollarsin oglunu :)

allah ona muhtaç etmesın inşallah pişman olmam artık davul zurna tutup söyler götüremedi dayanamadı falan dıye işte böyle geçimsiz ve idaresı zor bı ınsan kvdem bu yuzden bukadar düşünüyorm üstünde ya bi sorun çıkarsa ? oyuzden karar veremedım

Acikcasi bende olsam oyle icimin sinmedigi birine cocuk emanet etmek istemem ama kreste 2 yasinda ki cocuk icin uugun olur mu kestiremedim cunku 5 yasinda dahi krese gitse yilin yarisini hasta geciriyolar eger oglunuza iyi bakiyosa bu kisi bari kayinvalidenizle gecirsin yaza krese baslayin allah kolaylik versin..

allah ona muhtaç etmesın inşallah pişman olmam artık davul zurna tutup söyler götüremedi dayanamadı falan dıye işte böyle geçimsiz ve idaresı zor bı ınsan kvdem bu yuzden bukadar düşünüyorm üstünde ya bi sorun çıkarsa ? oyuzden karar veremedım

Sorun çikarsa baska bir kresede götürebilirsin, kim bilir daha pahali olur ama en azindan kv'den laflarindan kurtulursun.

ben ilk yarım gün 2,5 yaşındayken vermiştim ama çok erken geldi bana ya, bir yıl daha dayansan sende için rahat vereceksin gerçekten.. hastalık diyosan o zaten olacak özellikle ilk kreşe başlayanlarda oluyo kesin... ama çok erken gerçekten.. kreştede el bebek gül bebek olmayacak yani, okadar çocuğun içinde inana daha bazkıcı olacaklar düzen içiin. babaanne gene en iyisidir. dövmesi bağırmaası kötü davranması falan yoksa

buarada öyle kolay olmuyo kreşi beğenmedik çıkalım yada başka kreşe verelim demeler, bu çocuk etkileniyor öyle yap boz tahtasına çevrilecek bişey deil. hadi verdim hooop aldım, olmadı hoop başka yere olmaz yani çocuk çok etkilenir. zaten alışmaları zaman alıyo,

bende bu yuzden 1 aydır bır karar varamadım evet ıyı olsun derken daha kötü olur bunlardan korkuyorum ama kvdemin ilerleyen yıllarda başıma kakacak olması oğlumu sahıplenım kendısıne anne dedırtmesı çok sıkıyor benı dövmesı hırpalaması yok bıldığım kadarıyla ama ben eve gelince oğlum kaçarak benımle geliyor ve ben evdeken mesela az önce gezdık geldik onu özlemiştir dıye evıme çıkmadan önce babanesının yanına götürdüm biz geldik diye giriş kapısından bıle gırmek istemdı zorla soktum içeri odadan girmedi bu seferde bağırarak kaçtı bunlarda aklıma takılıyor döveceğini falan sanmıyorum neredeyse emınım hatta ama soğuk snaırım oğluma karşı oda çok sıkılıyor yanında dıye düşünüyorum

Kreşe ver daha sosyal paylaşımcı
olur babaannenin yetiştirme yöntemleri eskidi yeni çağa artık uymuyor

Kreşe ver daha sosyal paylaşımcı
olur babaannenin yetiştirme yöntemleri eskidi yeni çağa artık uymuyor

evet oğlum çok içine kapandı oğluma oyuncakları döküyor açıyor evlendırme programalrını tek aktıvıtelerı yemek yemek tabı 60 yaşındakı kadındanda faliyet beklemıyorum ama oğlum çok sıkılıyor arkadaşla oynamayı bılmıyor bugun bır arkadaşıma gittik aynı yaşlarda oğlu var ne yapıcanı şaşırdı oturdu kaldı koca insanlar gıbı koltukta çok üzüldüm tamam yenı bı ortam ama 2 3 saat geçti hala tutuk duruyor bikaç ay öncesıne göre çok durgun

Rabbim büyük konuşturmasın kınamıyorumda yalnız son zamanlarda çok sık karşılaştığımdan merak ediyorum ?
Eskiden herkes kendi çocuğuna kendi bakardı .
Şimdi bir bakıyorum doğuruyoruz doğuruyoruz hep nene dedeler bakıyor .
anne çalışmadığı taktirde çok ciddi maddi sıkıntı olmayacaksa niye bu çocuklara dede-nene tayfası bakıyor ki onlar zaten kendi çocuklarını büyüttüler biz neden kendi çocuklarımıza bakamıyoruz ? Yani maddi sıkıntı durumunu ayrı tutuyorum tabii ama terbiye bakımındanda zor oluyor olmalı bir başkasının büyütmesi :26: yengem var mesela okula götürüyor kreş imkanı var sabah beraber çıkıp yengemin dersleri bitincede beraber dönüyorlar çocuk 1.5 yaşında boyama yapmayı öğrendi oyun oynamayı öğrendi arkadaşları var . Nekadar zevkle baktığını söylesede 60 yaşındakı kadınada zor olmalı o yaştan sonra çocuk bakmak

Son düzenleme:
bir kararsızlıktır gidiyor bi süre önce çalışmaya başladım oğluma babanesı bakıyor ama biz hiç bi zaman ıyı geçinemedik
sürekli benden şikayet eder sağa sola anlatır açıkçası sevdiğim saygı duyduğm bırı olmaktan evliliğimin daha ılk aylarında çıktı
şimdi ona çocuk bırakıyor olmak içimde acayip bi huzursuzluk yaratıyor bılıyorumki ilerleyen zamanda başıma çok kakacak hatta şimdi bile oğlumun bana sarılıp sevmesıne tahammül gösteremıyor ben bakıyorum sana falan dıye laf söyluyor oysakı ben sadece 8 saat çalışıyorum zaten yarısını uykuda geçiriyor ama doğduğundan berı bakıyormuş havalarında oğlumu ücretsiz kreşe verme ımkanım var yanı benımle gelecek benımle dönecek ama sınıflar 15 20 kişilik sabahları erken gidicez akşamları geç gelicez 2 vardıya şeklinde olumsuz taraflarıda bunlar ne yapıcam bılemıyorum oğlumu için katlansammı yoksa oğlum babanesıne bırakmaya devam edersem benden soğurmu hangısı daha doğru olur bılemıyorum oğlum 2 yaşında 6 aylık bebeklerı bile getiriyorlar kreşe hasta olursa suçluluk duyucam birde çok içine kapandı oğlum utangaç oldu eskisi gibi değil yada bana öyle geliyor ama ben psıkolojısının etkılendığını düşünmeye başladım çünkü kvdemın çocuk yetiştirme sistemını beğenmıyorum çok baskıcı eşimdende bılıyorum

Bence kreşe verin.:31: Hem kv başa kakamaz hem de çocuğunuz sosyalleşir.Gün muhabbetlerinin içinde büyümesin yavrucak.

Rabbim büyük konuşturmasın kınamıyorumda yalnız son zamanlarda çok sık karşılaştığımdan merak ediyorum ?
Eskiden herkes kendi çocuğuna kendi bakardı .
Şimdi bir bakıyorum doğuruyoruz doğuruyoruz hep nene dedeler bakıyor .
anne çalışmadığı taktirde çok ciddi maddi sıkıntı olmayacaksa niye bu çocuklara dede-nene tayfası bakıyor ki onlar zaten kendi çocuklarını büyüttüler biz neden kendi çocuklarımıza bakamıyoruz ? Yani maddi sıkıntı durumunu ayrı tutuyorum tabii ama terbiye bakımındanda zor oluyor olmalı bir başkasının büyütmesi :26:

ben kendı adıma söylıyeyım oğlum daha ıyı şartlarda yaşasın diye çalışıyorum ama tabı bazı şeyylerdende feragat edıyoruz ayrı kalıyoruz çok şükürki buna göre bı iş buldum çalışma saatlerı az çocuklarını başka şehirlerde anne yada kvdelerıne bırakıp çalışmak zorunda olanlarda var onlarda hep daha iyi şartlarda yetişsin dıye artık devir değişti eskısı gıbı kımse azla yetınmıyor

eminimki oğlum büyüdüğünde anne ıyıkı evde oturdun abna baktın demicek anne ben şu kursa gıtmek ıstuıyorum yada şu kıyafetı istıyorum dıcek işte o gun geldiğinde bende ona annecım ben senı buyuttum evde oturup alamam dememk için çalışıyorum

bende bu yuzden 1 aydır bır karar varamadım evet ıyı olsun derken daha kötü olur bunlardan korkuyorum ama kvdemin ilerleyen yıllarda başıma kakacak olması oğlumu sahıplenım kendısıne anne dedırtmesı çok sıkıyor benı dövmesı hırpalaması yok bıldığım kadarıyla ama ben eve gelince oğlum kaçarak benımle geliyor ve ben evdeken mesela az önce gezdık geldik onu özlemiştir dıye evıme çıkmadan önce babanesının yanına götürdüm biz geldik diye giriş kapısından bıle gırmek istemdı zorla soktum içeri odadan girmedi bu seferde bağırarak kaçtı bunlarda aklıma takılıyor döveceğini falan sanmıyorum neredeyse emınım hatta ama soğuk snaırım oğluma karşı oda çok sıkılıyor yanında dıye düşünüyorum

Senın durumun ıcın cevabım krese vermelısın oldu..

Bence bu durum uzun vadede sana sıkıntı yaratır. Hem oğlunun içine kapanması da iyi bir şey değilki. Bu durumun kendi kendine düzelmesini bekleme. Bunun için sen birşeyler yapmalısın. Hem bu durumdan memnun değilsin. Eminim ki işteyken de için içini yiyordur. Bence imkanın varsa kreşe ver. Arkadaşları olur oyun oynar. Ya da bu kışı atlatsın evde babaannesiyle. Mayıs gibi filan verirsin kreşe. Sanada yazık hep böyle kafana takıcaksın. Kendi düzenini kendin kurman en iyisi bence.

Kayınvalidenizle aranızda yaşanmışlıklarınız var ve oğlunuzu bırakınca doğal olarak aklınız oğlunuzda kalacak ve işinizde verimli olamayacaksınız.
Öncelikle oğlunuzu gözlemleyin, gerçekten içine kapandıysa kreşe göndermeniz hem sizin için izin rahat olması hemde oğlunuzun sosyalleşmesi için faydalı olacaktır.

Bence bu durum uzun vadede sana sıkıntı yaratır. Hem oğlunun içine kapanması da iyi bir şey değilki. Bu durumun kendi kendine düzelmesini bekleme. Bunun için sen birşeyler yapmalısın. Hem bu durumdan memnun değilsin. Eminim ki işteyken de için içini yiyordur. Bence imkanın varsa kreşe ver. Arkadaşları olur oyun oynar. Ya da bu kışı atlatsın evde babaannesiyle. Mayıs gibi filan verirsin kreşe. Sanada yazık hep böyle kafana takıcaksın. Kendi düzenini kendin kurman en iyisi bence.

evet bende bıkaç ay daha beklemeyı düşünüyorum hepten kış kıyamet ıyıce zorlanır hasta olmıycaksada olur dıye

bu arada hala konuşmuyor olması çok az kelime söyyluyor aslında ne istıyorsa anlatıyor derdını ama yaşıtlarına göre gerıde kaldı

canım bende ahseni günüm oldugunda anneme bırakıyorum şimdi anneme geldigimizde inmek istemiyor annem zarar verdigindenmi asla sadece bizden ayrılmak istemedikleri için
bence 1 sene daha dayan derim daha çok küçük bırak bir seferlikte bunun için başına kalksın kv tüm düzeni bozulacak artıları kadar eksilerini de düşün :34:

Back
X