oğlumun için hangısı daha doğru

ben kendı adıma söylıyeyım oğlum daha ıyı şartlarda yaşasın diye çalışıyorum ama tabı bazı şeyylerdende feragat edıyoruz ayrı kalıyoruz çok şükürki buna göre bı iş buldum çalışma saatlerı az çocuklarını başka şehirlerde anne yada kvdelerıne bırakıp çalışmak zorunda olanlarda var onlarda hep daha iyi şartlarda yetişsin dıye artık devir değişti eskısı gıbı kımse azla yetınmıyor

eminimki oğlum büyüdüğünde anne ıyıkı evde oturdun abna baktın demicek anne ben şu kursa gıtmek ıstuıyorum yada şu kıyafetı istıyorum dıcek işte o gun geldiğinde bende ona annecım ben senı buyuttum evde oturup alamam dememk için çalışıyorum

Keşke bir elbise az giyselerde anne sevgisinden mahrum kalmasalar en azından okul çağına gelene dek henüz çok minik .. Ne anlarki kıyafetten kurstan ..
Sonra o anne sevgisinin eksikliğini farklı şeylerle tamamlamaya çalışıyorlar işte doyumsuzluk oluyor şunuda bunuda isterim diye .
Allah yardımcınız olsun kardeşim inşallah maddi anlamda rahata erişir oğulcuğunuzla daha çok vakit geçirirsiniz .

canım bende ahseni günüm oldugunda anneme bırakıyorum şimdi anneme geldigimizde inmek istemiyor annem zarar verdigindenmi asla sadece bizden ayrılmak istemedikleri için
bence 1 sene daha dayan derim daha çok küçük bırak bir seferlikte bunun için başına kalksın kv tüm düzeni bozulacak artıları kadar eksilerini de düşün :34:

evet canım haklısın zaten bırakmamın sebebı oğlumun daha ıyı olacağını düşünmem yoksa kreşe hazırlamak götürmesi getirmesi kolay değil ama bunları halledebıleceğimi düşünüyorum tek derdım oğlum ıyı olsun

kreş daha iyidir kendi akranlarıyla arkadaşlık kurmuş olur hem :)

dipnot: bana da babannem baktı bir süre annemden değil babannemden soğudum :))

Son düzenleme:
Keşke bir elbise az giyselerde anne sevgisinden mahrum kalmasalar en azından okul çağına gelene dek henüz çok minik .. Ne anlarki kıyafetten kurstan ..
Sonra o anne sevgisinin eksikliğini farklı şeylerle tamamlamaya çalışıyorlar işte doyumsuzluk oluyor şunuda bunuda isterim diye .
Allah yardımcınız olsun kardeşim inşallah maddi anlamda rahata erişir oğulcuğunuzla daha çok vakit geçirirsiniz .

inşallah fakat ben buyuduklerı zamandan bahsetmiştim kendı adıma öyle çokta yuksek maaşla çalışan bırı değilim ona ancak bırıkım yapabılırım ancak kadınlar sadece çocuk bakmak için yaratılmadılar evde olan pek çok kadın var fakat her bırının çocuğu mukkemmelmi yetişiyor aslında ne demek istediğinizi anlıyorum ama doğru bulmuyorum bence butun gun bır arada olup çoccuğu sadece yemek saatlerınde fark etmektense gunde 2 saatını onun oyun arkadaşı olup verimli kullanmak daha önemli

kreş daha iyidir kendi akranlarıyla arkadaşlık kurmuş olur hem :)

dipnot: bana da babannem baktı bir süre annemden değil babannemden soğudum :))

:1::1::1:bizimkide o yolda ılerliyor bı bağlayamadı kendisine oysakı bayada uğraştı oğlum herhangı bı yaramazlık yaptığında anne senı dövcekmiş falan dıyerek nedense öyle yapma zarar olur demek yerıne hep anne senı dövcek anne kızcak belki ufak şeyler ama tabı eskı yaşanmışlıklardan herşeyde batıyor ınsana

:1::1::1:bizimkide o yolda ılerliyor bı bağlayamadı kendisine oysakı bayada uğraştı oğlum herhangı bı yaramazlık yaptığında anne senı dövcekmiş falan dıyerek nedense öyle yapma zarar olur demek yerıne hep anne senı dövcek anne kızcak belki ufak şeyler ama tabı eskı yaşanmışlıklardan herşeyde batıyor ınsana

benim babannem de yalancıktan seviyor bence annemi yeri geldi mi lafı sokardı ben de gider anneme anlatırdım :9:
şu an kendisinde hiç haz etmiyorum bence bir anneyle evladının arasına girememenin hasetini çekiyordur o bırakın zevkle çeksin :D

benim babannem de yalancıktan seviyor bence annemi yeri geldi mi lafı sokardı ben de gider anneme anlatırdım :9:
şu an kendisinde hiç haz etmiyorum bence bir anneyle evladının arasına girememenin hasetini çekiyordur o bırakın zevkle çeksin :D

benım kvdemın hakkını yemiyeyım şimdi benı sevmediği konusunda çok dürüst kadın hiç numara rol falan yapmıyor :1::1::1:

işte yavrum şimdi anlamıyorda bu kadın gelen gıdene benı çekişiriyor oğlum anlamaya başladığında dınlıcek bunları ozaman kötü olacak

benım kvdemın hakkını yemiyeyım şimdi benı sevmediği konusunda çok dürüst kadın hiç numara rol falan yapmıyor :1::1::1:

işte yavrum şimdi anlamıyorda bu kadın gelen gıdene benı çekişiriyor oğlum anlamaya başladığında dınlıcek bunları ozaman kötü olacak

Yok ya inan çocuklar da yeterince zekiler ve annemin önüne kimseyi koymazdım ben ne laflarını duydum daha 5-6 yaşındayken ve o gündür hiç sevmem babannemi fitne fesat diye hoş annem de ona karşı dolduruyodu siz yine tedbiri elden bırakmayın :P karşı atış yapın babanneye bence :9:

canım çocuğun 2 yaşındaysa kreş olabilir aslında.. ama çişini falan söylüyor mu? bu sanki sorun olabilir mi bilmiyorum. duymuştum sadece..
bir tanıdığın kızı teyzesinden dolayı ara sıra kreşe gidiyordu. alıştırma oluyordu ama tabi orada teyze faktörü vardı.

yeğenim de 3 yaşında kreşe gitti. çok seviyor orayı. erkek çocuğunu özellikle evde tutmak çok zor.. senin oğlun mu vardı. erkek çocukları hiç durmuyor başka bir tanıdıkda da var ondan biliyorum. kreşi seviyor arkadaşlarıyla oynamak paylaşmak güzel oluyor. ama dediğin gibi sabah zor oluyor. resmen işe giderler gibi erken kalkıyorlar.. ama alışırsa kreşte uyur. zaten uyku saatleri oluyor.

şöyle söyleyim maddi durumunuz bilmiyorum ama kaliteli biryerse ve sen kv bakmakta çok zorlanıyorsan kreşe ver.. ama dediğim gibi çişini söylüyorsa, hani birinin sözünü dinleyecek durumdaysa. (gerçi evdekilerin sözünü dinlemeyip öğretmenin sözünü dinliyorlar)

2yaşında ancak çişini söylemeye başlıyorlar. bence o durumu atlat. biraz da büyüsün oynayacak, el becerilerini yapacak duruma falan gelsin ki kreşten zevk alsın.. orada birlikte yapıyorlar ablaları öğretmenleri var ama kendi severek yapmalı merak etmeli..

yeğenim geçen diyordu ki kızlar toplanıyorlar biz oynatmıyorlar kendi aralarında oynuyorlar biz de araba sürüyoruz top oynuyoruz vs diyor.. bir tanıdık kreş öğretmeni mümkün olduğunca bakacak varsa kendiniz bakın diyordu. doğru ama gerçekten anneler ister annene olsun ister babaanne kreşteki gibi olmuyor. paylaşım eğitim öğretim aslında yaşayarak öğreniyorlar birçok şeyi..
zaman hızla ilerliyor. zamana ayak uydurmak lazım..

yani sözün özü ben olsam 3 yaşına gelince kreşe veririm.. özellikle senin gibi imkanlarım olursa kesinlikle veririm..o zamana kadar da idare et derim ben..

inşallah çocuğun için en hayırlısı neyse o olur..

Son düzenleme:
bende bu yuzden 1 aydır bır karar varamadım evet ıyı olsun derken daha kötü olur bunlardan korkuyorum ama kvdemin ilerleyen yıllarda başıma kakacak olması oğlumu sahıplenım kendısıne anne dedırtmesı çok sıkıyor benı dövmesı hırpalaması yok bıldığım kadarıyla ama ben eve gelince oğlum kaçarak benımle geliyor ve ben evdeken mesela az önce gezdık geldik onu özlemiştir dıye evıme çıkmadan önce babanesının yanına götürdüm biz geldik diye giriş kapısından bıle gırmek istemdı zorla soktum içeri odadan girmedi bu seferde bağırarak kaçtı bunlarda aklıma takılıyor döveceğini falan sanmıyorum neredeyse emınım hatta ama soğuk snaırım oğluma karşı oda çok sıkılıyor yanında dıye düşünüyorum

benim oğlumda babası işten gelince beni tanımaz bazen. gezeriz tozarız oynarız herşey çok güzel. mesela ben eşşek olurum oda sırtımda dıgı gıgı gezerken kapı açılır babaaa diye koşar dahada gelmez yanıma sıpa. çünkü tüm gün benle beraber. babanında ksısıtlı saati olduğunun farkında henüz 28 aylık ama farkında.

babaanneye gelince yaşlı bir insan çocukla oyun oynayamaz eğlendiremez eski insanlar çocuk bakımı diyince işin bu kısmını zaten es geçiyo. yedirir. içirir. oyuncaklarını verir vs. bu yüzden babaanne çocuğa yeteri kadar cazip gelmez.

canım çocuğun 2 yaşındaysa kreş olabilir aslında.. ama çişini falan söylüyor mu? bu sanki sorun olabilir mi bilmiyorum. duymuştum sadece..
bir tanıdığın kızı teyzesinden dolayı ara sıra kreşe gidiyordu. alıştırma oluyordu ama tabi orada teyze faktörü vardı.

yeğenim de 3 yaşında kreşe gitti. çok seviyor orayı. erkek çocuğunu özellikle evde tutmak çok zor.. senin oğlun mu vardı. erkek çocukları hiç durmuyor başka bir tanıdıkda da var ondan biliyorum. kreşi seviyor arkadaşlarıyla oynamak paylaşmak güzel oluyor. ama dediğin gibi sabah zor oluyor. resmen işe giderler gibi erken kalkıyorlar.. ama alışırsa kreşte uyur. zaten uyku saatleri oluyor.

şöyle söyleyim maddi durumunuz bilmiyorum ama kaliteli biryerse ve sen kv bakmakta çok zorlanıyorsan kreşe ver.. ama dediğim gibi çişini söylüyorsa, hani birinin sözünü dinleyecek durumdaysa. (gerçi evdekilerin sözünü dinlemeyip öğretmenin sözünü dinliyorlar)

2yaşında ancak çişini söylemeye başlıyorlar. bence o durumu atlat. biraz da büyüsün oynayacak, el becerilerini yapacak duruma falan gelsin ki kreşten zevk alsın.. orada birlikte yapıyorlar ablaları öğretmenleri var ama kendi severek yapmalı merak etmeli..

yeğenim geçen diyordu ki kızlar toplanıyorlar biz oynatmıyorlar kendi aralarında oynuyorlar biz de araba sürüyoruz top oynuyoruz vs diyor.. bir tanıdık kreş öğretmeni mümkün olduğunca bakacak varsa kendiniz bakın diyordu. doğru ama gerçekten anneler ister annene olsun ister babaanne kreşteki gibi olmuyor. paylaşım eğitim öğretim aslında yaşayarak öğreniyorlar birçok şeyi..
zaman hızla ilerliyor. zamana ayak uydurmak lazım..

yani sözün özü ben olsam 3 yaşına gelince kreşe veririm.. özellikle senin gibi imkanlarım olursa kesinlikle veririm..o zamana kadar da idare et derim ben..

inşallah çocuğun için en hayırlısı neyse o olur..

3 yaşındada iş işten geçmesin bunun için endişelenıyorum henuz çişini söylemıyor bezli daha konuşmuyor bıle amin canım inşallah en hayırlısı olur

Son düzenleme:
3 yaşındada iş işten geçmesin bunun için endişelenıyorum henuz çişini söylemıyor bezli daha konuşmuyor bıle amin canım inşallah en hayırlısı olur

canım bence sen o zaman önce pedagog a götür. hem çişini söylemiyor hem konuşamıyor.. başka şeyler var.. dr un görmesi lazım. ayrıca hem danışmış olursun çocuğun durumuna göre kreşe vermen gerektiğini ya da vermemen gerektiğini onlar yönlendirsin. yanlış anlama çişini söylemiyor konuşamıyor diye çocuğun durumu kötü olmaz. ancak bu durumda çocuk için en doğrusunu uzman yardımıyla alsan daha doğru olur.

bence ihmal etme ilk fırsatta götürmelisin..

Son düzenleme:
bencede kreşe verin bebeğinizi.
benim annem babam çalıştığı için beni 1,5 yaşında kreşe vermişler ve ilkokula başlayana kadarda kreşe gittim.sizde rahat olursunuz böylece.kimse sizin başınıza kakmaz "çocuğuna ben baktım"diye.
evet çok fazla hastalanacak.sonuçta çocuklar var orda ama yinede siz bilirsiniz.

canım bence sen o zaman önce pedagog a götür. hem çişini söylemiyor hem konuşamıyor.. başka şeyler var.. dr un görmesi lazım. ayrıca hem danışmış olursun çocuğun durumuna göre kreşe vermen gerektiğini ya da vermemen gerektiğini onlar yönlendirsin. yanlış anlama çişini söylemiyor konuşamıyor diye çocuğun durumu kötü olmaz. ancak bu durumda çocuk için en doğrusunu uzman yardımıyla alsan daha doğru olur.

bence ihmal etme ilk fırsatta götürmelisin..

canım önerin için teşekkürler ama oğlum 3 ay sonra dolduracak 2 yaşını yanı daha 2yaşında bıle değil konuşması içinde çiş içinde geç sayılmaz arkadaşımın 3 yaşındaki oğlu hala bezlenıyor açıkçası şimdilik pedegogluk bı sorun göremıyorum ama böyle şeylere karşıdeğilim umarım hiç ihtıyacım olmaz ama gerek görürsem neden olmasın

canım önerin için teşekkürler ama oğlum 3 ay sonra dolduracak 2 yaşını yanı daha 2yaşında bıle değil konuşması içinde çiş içinde geç sayılmaz arkadaşımın 3 yaşındaki oğlu hala bezlenıyor açıkçası şimdilik pedegogluk bı sorun göremıyorum ama böyle şeylere karşıdeğilim umarım hiç ihtıyacım olmaz ama gerek görürsem neden olmasın

konusma ve cis olayini bence hic sorun etme. baska cocuklarla devamli icli disli olmayan cocukjlar cok gec ogreniyorlar konusmayi.. Ozellikle erkek cocuklari daha gec konusuyor. Cis olayi ise sorma ayri bir dert. Benim kizin 2,5 yasinda. ozellikle inat ediyor yapmiyor tuvalete, ne kadar ugrassam da. Gerci kis diye, onun ustune de tam gidemiyorum, usur diye.
Icine kapanma olayi varsa, ve o eve girmek istemiyorsa o evde sIkildigi ve hoslanmadigi icindir. Kizimi komsuma baktirmistim bir sure, once gitmek isterdi ama sonra kapidan bile girmek istemedi, cunku kadin cok ilgilenmiyordu sanirim, ve sanirim oyle yapma soyle yapma diyordu. Sonra ondan aldim, arkadasimin annesi bakti bir sure, ve kizim kosa kosa giderdi. Yani cocuk nerde mutlu oluyorsa oraya can atiyor gitmek icin.
Eyer kres uygunsa, en azindan iki yasini doldurmadan yollamayin derim. Mesela ben kizimi krese yollamadim 2 yasindayken kiyamadim, ama simdi 2,5 yasinda, ve cok deyisti, simdi gondersem ortama alistiktan sonra sever diye dusunuyorum.

Ama nede olursa olsun oranin dezavantajlari olucaktir.

3 yaşında deyince ben ondan öyle söyledim. daha küçükmüş oğlun.. ayrıca çocuğa göre değişiyor, çocuğun bulunduğu ortama göre de değişiyor dolasıyla erken-geç diye panik yapılmamalı tabi. ancak hani çocuğun durumu bulunduğu ortam etkiliyorsa önce de gidebilir kreşe.(işte çocuk evde huzurlu mutlu mu, oynabiliyor mu, ilgilenen var mı.sadece karnını doyurmak altını değiştirmek değil ilgilenmekten kastım. )

Ancak 2 yaşını doldurursa daha iyi olur diye düşünüyorum.hani atıyorum 9-12 ay farketmez diye düşünmememiz lazım çünkü onlar büyüme ve gelişme dönemlerindeler.. bir ay önceki haliyle aynı olmuyor.

Son düzenleme:
Back
X