Oğlumun Karaciğerinde büyüme wilson mu acıl yardım

Gulayycsr

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
86
Kızlar nolur bana bi akıl verın.9 yaş oğlumda karacıger bıyumeaı var doktor yapı olarak biraz yapılı ondan olabılır dedi.Ama karacıger uzun aks 142 mö diyo yanı normalde yaşına göre baya büyuk araştırınca.İnternette de wilson diye bı hastalıktan bahsedıyo kafayı yemek uzereyım tahlıller karacıger yapısı normal.Doktorlar hiçbişi demıyo yapısal diyip geçtıler başına boyle bısı gelen varmı varsa nolur yazarsa xok sevınırım delırıcem düşünmekten

Hastalık belirtilerinde karaciğer büyümesi yazmıyor. Bu hastalık genetik bir hastalıkmış. Bu hani boyu ideal boy-yaş tablodaki oranının üzerindeyse, birde ailede yapılı kişiler varsa normal olabilir iç organ büyüklüğü.

Doktor yapılı dedı ama işte aeaştırınca herşey cıkıyo nette.Banada yapılı gıbı gelmıyo.Daha önceden normaldı bıkac yıl oldu bakılalı ama buyudukçe karacıgerde boy kılo oranına gore mı arttı hıç bilmiyorum.Wilsonda genelde enzımlerde etkılenıyo sanırım ama karaciger buyumesıde yazıyo o benı cok korkutuyo

Siz hastalık hastası mısınız, sürekli konularınız çocuğunuzun sağlığı ile ilgili evham yaptığınız içeriklerle ilgili. Çocuğu çok kurcalamayın, sakınan göze çöp batar derler. Kendi haline bırakın. Siz çok evhamlıysanız çocuğun psikolojisi için en azından destek alın.

Hastalık hastası degıl ama panik atak hastasıyım hamile oldugum ilaç kıllanamıyorum o yuzden daha hassas bı dönemden geçiyorum.Sakınılan goze çop batar diyerek karşınzdakı ınsanda nasıl etki bıraktıgınızı bilemezsiniz.Ben zaten panık bı anneyım sızın dedıgınız o laf benı daha cok panıge surukluyor.Rica ediyorum bu tarz dusuncelerınız ıcınızde yasayın.Sakındıgım için değil olan bı durumu daha yogun ve korku içinde yaşıyorum.Belkı ben gıbı bırı cıkarda bıraz rahatlarım dusuncesıyle buraya yazdım.

ben yapılı değilim, daha da zayıf iken ultrasonda karaciğerim büyük çıktı. doktor da yağlanma vardır dedi geçti. ben de üstüne düşmedim. eğer çocuk çok hareketli değilse, hamur işi, abur cubur/fastfood meyve veya şekerli gıdaları çok tüketiyorsa yağlanma olmuş olabilir. bir zamanlar yağlanmanın çok küçük yaşlara kadar düştüğü ile ilgili bir haber okumuştum.

yalnız problemli olan şey şu. bir insanda bir hastalığın onlarca semptomundan birisi var diye o hastalıktan şüphelenilmez.
ultrasonda mı görüldü ne için bakıldı karaciğere?

ben de anksiyete ile başı dertte bir anneyim. ama bir hastalıktan şüphelenmek için 5-6 tane semptomun aynı anda olmasını önemsiyorum. gece çok terliyor mesela, Allah korusun çok korkunç ihtimaller var, ama başka adam akıllı belirti yoksa yine de o ihtimal üzerinde durmuyorum.

Yağlanma yok sadece karaciğer normalden buyuk alt sınırdada degıl orta derece büyüklük suan.Abur cubur cok yıyo ama yağlanma olmağı için endişe ettim.Yaglanma olsa ona baglarsım zaten direk.Doktorun bırı bı ay sonra bakılsın enfeksıyon mu var acaba dedi tahlıl yaptırsım herşeyı normal.Başka doktor yok bence bişi dedi.Farklı şeyler soyleyınce venımde kafam cok karıştı neden diye

yağlanma her zaman yağlanma diye yazmıyor zaten. benimkinde de sanırım karaciğer parankimi büyük izlendi gibi bir şey yazıyordu.

çocuğu lütfen sürekli doktora götürmeyin, inanılmaz olumsuz etkileniyorlar. hasta olacaksa olacaktır. sizin yapabileceğiniz şey sağlıklı beslemek, uyku saatlerine dikkat etmek, sevgi verip güvende hissetmesini sağlamak. fiziksel sağlığı sizin elinizde değil ama psikolojik sağlığı büyük ölçekte sizin elinizde.
tüm konularınız çocuğunuzun muhtemel hastalıkları ile ilgili. buna karşın çok abur cubur yiyor diyebiliyorsunuz. madem önemsiyorsunuz, kontrolünüzde olan kısımla ilgilenin. çocuğu da rahat bırakın

Bende öleydim takı ılacı bırakmak zorunda kalana kadar hormonlarım yuzunden suan cok hassas dönemden geçiyorum malesef umarım bıan önce geçer

Bu ruh haliyle ve davranışlarla çocuğuna zarar veriyorsun. İnternetten hastalık araştırmak yanlış, çocuğu böyle kurcalamak yanlış. İlaç kullanamıyorsan psikolojik destek, terapi alabilirsin.

Karaciğer büyümesini sormak ile direkt bir hastalık üzerinde durup evham yapmak farklı şeyler. Hastalıkta wilson ile ilgili karaciğer büyümesiyle ilgili bir şey yazmıyordu, göz ve tırnaklarda belirti çıkıyormuş, üstelik kalıtsal hastalıkmış. Bulduğun şey çok uç, alakasız bir hastalık.

Bu internet sitesinde geçmişte yazılan yazılar çıkıyor, çok kısa sürede çocuğun benlerinden gece sıcaklamasına kadar kafayı takmışsın buraya sormuşsun. Ki normal değil kusura bakma. Gerekirse sağlık konularında eşin veya çocukla bir başkası hastaneye gitsin sonuçlarla ilgili doktorla sen iletişime geçme. Yetişkin kadınsın huyunu biliyorsun ona göre davran.

Bende öleydim takı ılacı bırakmak zorunda kalana kadar hormonlarım yuzunden suan cok hassas dönemden geçiyorum malesef umarım bıan önce geçer
Doktorlar normal demis ya annesi? Sizin cocugunuza, size garezi olmadıklarına gore cidden normal oldugu icin normal demislerdir.

Panik ataginiz icin gebeyken kullanabileceginiz ilaclar var diye biliyorum (bu arada anksiyetede var sizde sanirim) psikiyatrinizla bi gorusun bu durumu mutlaka.

Gecmis olsun

Bakın ben sizden akıl almak ıcın yazmadım buraya bunu bende bılıyorum emın olun.İnsanların ne yasadıgını nasıl bu kadar evhamlı oldugunu benı tanımadan bilemzsiniz.O yuzden benı yargılayamazsınız.Ben size hayat hikayemı anlatamam oglum içinde kwndım hatta yakınlarım içinde cok evham yapan bırıyım evet zaten tedavımı oluyorum.Actıgım konular sızı ilgilendırmıyo ben buraya psıkolojık destek almak için yazmadım.

Karaciğer hastalıkları kolay teşhis edilen mevzular değil ama kafayı neden yiyorsunuz anlamadım. Wilson hastalığı var evet. Wilson olan çocuklar var. Anneleri de var ve kafayı yemiyorlar. Size kimse böyle bir şey demediği halde internetten baktığınız bilgi ile kafayı yerseniz çok yaşamazsınız.
ı. Karaciğer dokusu bozuk değilse enzimler normalse doktor da yapısal dediyse internetten ne araştırıyorsunuz bilmiyorum.
Oğlum karaciğer hastası. Karaciğerindeli herhangi bir hastalığın belirtisi büyümedir. Lakin tek belirti büyüme değildir. Bazen büyümeye eşlik eden başka bir durum yoksa tamamen anlamsızdır. Ve Wilson hastalığı olsa emin olun çocuğa bakınca anlardınız :)
Doktorun koyamadığı teşhisi buradaki kadınlarda mı arıyorsunuz?

`