Kızlar nolur bana bi akıl verın.9 yaş oğlumda karacıger bıyumeaı var doktor yapı olarak biraz yapılı ondan olabılır dedi.Ama karacıger uzun aks 142 mö diyo yanı normalde yaşına göre baya büyuk araştırınca.İnternette de wilson diye bı hastalıktan bahsedıyo kafayı yemek uzereyım tahlıller karacıger yapısı normal.Doktorlar hiçbişi demıyo yapısal diyip geçtıler başına boyle bısı gelen varmı varsa nolur yazarsa xok sevınırım delırıcem düşünmekten
Doktor yapılı dedı ama işte aeaştırınca herşey cıkıyo nette.Banada yapılı gıbı gelmıyo.Daha önceden normaldı bıkac yıl oldu bakılalı ama buyudukçe karacıgerde boy kılo oranına gore mı arttı hıç bilmiyorum.Wilsonda genelde enzımlerde etkılenıyo sanırım ama karaciger buyumesıde yazıyo o benı cok korkutuyo
Hastalık belirtilerinde karaciğer büyümesi yazmıyor. Bu hastalık genetik bir hastalıkmış. Bu hani boyu ideal boy-yaş tablodaki oranının üzerindeyse, birde ailede yapılı kişiler varsa normal olabilir iç organ büyüklüğü.
Kızlar nolur bana bi akıl verın.9 yaş oğlumda karacıger bıyumeaı var doktor yapı olarak biraz yapılı ondan olabılır dedi.Ama karacıger uzun aks 142 mö diyo yanı normalde yaşına göre baya büyuk araştırınca.İnternette de wilson diye bı hastalıktan bahsedıyo kafayı yemek uzereyım tahlıller karacıger yapısı normal.Doktorlar hiçbişi demıyo yapısal diyip geçtıler başına boyle bısı gelen varmı varsa nolur yazarsa xok sevınırım delırıcem düşünmekten
Yağlanma yok sadece karaciğer normalden buyuk alt sınırdada degıl orta derece büyüklük suan.Abur cubur cok yıyo ama yağlanma olmağı için endişe ettim.Yaglanma olsa ona baglarsım zaten direk.Doktorun bırı bı ay sonra bakılsın enfeksıyon mu var acaba dedi tahlıl yaptırsım herşeyı normal.Başka doktor yok bence bişi dedi.Farklı şeyler soyleyınce venımde kafam cok karıştı neden diyeben yapılı değilim, daha da zayıf iken ultrasonda karaciğerim büyük çıktı. doktor da yağlanma vardır dedi geçti. ben de üstüne düşmedim. eğer çocuk çok hareketli değilse, hamur işi, abur cubur/fastfood meyve veya şekerli gıdaları çok tüketiyorsa yağlanma olmuş olabilir. bir zamanlar yağlanmanın çok küçük yaşlara kadar düştüğü ile ilgili bir haber okumuştum.
yalnız problemli olan şey şu. bir insanda bir hastalığın onlarca semptomundan birisi var diye o hastalıktan şüphelenilmez.
ultrasonda mı görüldü ne için bakıldı karaciğere?
yağlanma her zaman yağlanma diye yazmıyor zaten. benimkinde de sanırım karaciğer parankimi büyük izlendi gibi bir şey yazıyordu.Yağlanma yok sadece karaciğer normalden buyuk alt sınırdada degıl orta derece büyüklük suan.Abur cubur cok yıyo ama yağlanma olmağı için endişe ettim.Yaglanma olsa ona baglarsım zaten direk.Doktorun bırı bı ay sonra bakılsın enfeksıyon mu var acaba dedi tahlıl yaptırsım herşeyı normal.Başka doktor yok bence bişi dedi.Farklı şeyler soyleyınce venımde kafam cok karıştı neden diye
Bende öleydim takı ılacı bırakmak zorunda kalana kadar hormonlarım yuzunden suan cok hassas dönemden geçiyorum malesef umarım bıan önce geçerben de anksiyete ile başı dertte bir anneyim. ama bir hastalıktan şüphelenmek için 5-6 tane semptomun aynı anda olmasını önemsiyorum. gece çok terliyor mesela, Allah korusun çok korkunç ihtimaller var, ama başka adam akıllı belirti yoksa yine de o ihtimal üzerinde durmuyorum.
Hastalık hastası degıl ama panik atak hastasıyım hamile oldugum ilaç kıllanamıyorum o yuzden daha hassas bı dönemden geçiyorum.Sakınılan goze çop batar diyerek karşınzdakı ınsanda nasıl etki bıraktıgınızı bilemezsiniz.Ben zaten panık bı anneyım sızın dedıgınız o laf benı daha cok panıge surukluyor.Rica ediyorum bu tarz dusuncelerınız ıcınızde yasayın.Sakındıgım için değil olan bı durumu daha yogun ve korku içinde yaşıyorum.Belkı ben gıbı bırı cıkarda bıraz rahatlarım dusuncesıyle buraya yazdım.
Doktorlar normal demis ya annesi? Sizin cocugunuza, size garezi olmadıklarına gore cidden normal oldugu icin normal demislerdir.Bende öleydim takı ılacı bırakmak zorunda kalana kadar hormonlarım yuzunden suan cok hassas dönemden geçiyorum malesef umarım bıan önce geçer
yağlanma her zaman yağlanma diye yazmıyor zaten. benimkinde de sanırım karaciğer parankimi büyük izlendi gibi bir şey yazıyordu.
çocuğu lütfen sürekli doktora götürmeyin, inanılmaz olumsuz etkileniyorlar. hasta olacaksa olacaktır. sizin yapabileceğiniz şey sağlıklı beslemek, uyku saatlerine dikkat etmek, sevgi verip güvende hissetmesini sağlamak. fiziksel sağlığı sizin elinizde değil ama psikolojik sağlığı büyük ölçekte sizin elinizde.
tüm
Bakın ben sizden akıl almak ıcın yazmadım buraya bunu bende bılıyorum emın olun.İnsanların ne yasadıgını nasıl bu kadar evhamlı oldugunu benı tanımadan bilemzsiniz.O yuzden benı yargılayamazsınız.Ben size hayat hikayemı anlatamam oglum içinde kwndım hatta yakınlarım içinde cok evham yapan bırıyım evet zaten tedavımı oluyorum.Actıgım konular sızı ilgilendırmıyo ben buraya psıkolojık destek almak için yazmadım.yağlanma her zaman yağlanma diye yazmıyor zaten. benimkinde de sanırım karaciğer parankimi büyük izlendi gibi bir şey yazıyordu.
çocuğu lütfen sürekli doktora götürmeyin, inanılmaz olumsuz etkileniyorlar. hasta olacaksa olacaktır. sizin yapabileceğiniz şey sağlıklı beslemek, uyku saatlerine dikkat etmek, sevgi verip güvende hissetmesini sağlamak. fiziksel sağlığı sizin elinizde değil ama psikolojik sağlığı büyük ölçekte sizin elinizde.
tüm konularınız çocuğunuzun muhtemel hastalıkları ile ilgili. buna karşın çok abur cubur yiyor diyebiliyorsunuz. madem önemsiyorsunuz, kontrolünüzde olan kısımla ilgilenin. çocuğu da rahat bırakın