Oğlumun korkusu

brql94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2019
72
38
3
30
İyi akşamlar kızlar benim 13 aylık bir oğlum var. Biz esimin işi gereği köyde yaşıyorduk oğlum köyde dogdu ve geçen aya kadar köydeydik.
Oğlum köyde hiç birseyden korkmayan bir bebekti köpek kedi inek tavuk hepsi ile iç içe büyudu ve tum havyanlari korkmadan sevip elleyebiliyor bazi geceler kopekler cok fazla havlayıp bizi uyutmazdı ama oglum onu sesinden hic korkmazdi
Köyde traktör gibi araba seslerinden de korkmuyordu hiç bir elektronik aletin sesinden de korkmuyor ve hepsini çok seviyor
Tayin sebebi ile tasindık yeni evimizin yaninda insaat var. O insaattan gelen çekiç sesinden korkuyor hatta ağlıyor
Oradan korkmamasi için goturup gosterdim ordayken korkmadı oyuncak tamir seti aldım ona anlattım ama yinede korkusu geçmedi hala korkup ağliyor ne yapmam lazım ????

Son düzenleme:
*elektronik. Bunu yapmak zorundaydım öncelikle :dondurma: bence çok normal ben bu yaşımda istanbulun göbeğinde doğup büyümeme rağmen benim bile inşaat sesinden ürküp sıçradığım oluyo.inek köpek doğal içine doğup büyüdüğü seslerden inşaatın göbeğine gelince bir alışma süreci olacak tabi.alıp oyalayıp dikkatini dağıtın, alın inşaatı izletin hatta vinç çalışıyorsa oyuncak vincinizle gidin izleyin.alışma süreci bunlar.

Dönem dönem korktukları bir şey oluyor ve zamanla geçiyor merak etmeyin .Benim oğlum da kividen korkardi görünce sanki arkadan tsunami geliyormuşçasina kaçar üstüne üstlük hönkürerek ağlardi sonra geçti gitti ama kivi yemiyor :) :)

İyi akşamlar kızlar benim 13 aylık bir oğlum var. Biz esimin işi gereği köyde yaşıyorduk oğlum köyde dogdu ve geçen aya kadar köydeydik.
Oğlum köyde hiç birseyden korkmayan bir bebekti köpek kedi inek tavuk hepsi ile iç içe büyudu ve tum havyanlari korkmadan sevip elleyebiliyor bazi geceler kopekler cok fazla havlayıp bizi uyutmazdı ama oglum onu sesinden hic korkmazdi
Köyde traktör gibi araba seslerinden de korkmuyordu hiç bir elektironik aletin sesinden de korkmuyor ve hepsini çok seviyor
Tayin sebebi ile tasindık yeni evimizin yaninda insaat var. O insaattan gelen çekiç sesinden korkuyor hatta ağlıyor
Orayadan korkmamasi için goturup gosterdim ordayken korkmadı oyuncak tamir seti aldım ona anlattım ama yinede korkması geçmedi hala korkup ağliyor ne yapmam lazım ????
Benim oğlumda 1 yaşındayken matkap sesinden korkar ağlardı başka odaya götürürdüm yine korkardı şimdi 4 yaşında hiç korkmuyor tamir işi oldumu ben yapacam diye eşimin elinden almak istiyor normal ve geçici bir süreç ben kafama hiç takmadım

Benim oglum da üst kat komsumuzdan gelen seslerden korkuyordu. Hatta konu acmistim ben de. 18 aylıkken üst katimiza yeni komsularmiz taşındı ve çocukları var malesef ses oluyor. Şu an 21 aylik matkap sesi, civi cakma vs olmadigi surece korkmuyor. Onlar da sürekli olmadığı için alışamadı. Bu de gürültü olduğunda parmak sallayıp hiiii diye kızıyoruz birlikte bu korkusunu aşmasını sağladı.

Bunlar geçici ve dönemsel korkular.
Kaynağını bilmediği seslerden korkması çok doğal henüz 13 aylık bir çoçuğun...
Ordayken susmasının sebebi, sizin sesin kaynağını göstermiş olmanız.
Eve gelince yine sesin nerden geldiğini anlayamıyor ki bu da normal.
'İnşaatta ben bunu görmüştüm,ses yine ordan geliyor' diye düşünmesini bekleyemeyiz zaten.
İnşaatta çekiç sesi başladığında, siz de oyuncak çekiçle hafiften vurup ses çıkarın.
'Aaa, bak biz de amcalar gibi ev yapıyoruz' diye sembolik bir oyun kurun,bakalım tepkisi nasıl olacak?
Huzursuzluğu devam ederse, oyuna o gün için
ara verin ama çekici kaldırmayın.
Ertesi gün tekrar deneyin,3-4 gün sonra huzursuzluğu azalmazsa oyunu daha fazla sürdürmeyin.
Tamir aletleri ile oynayıp oynamadığını takip edin.

Benimki o yaşta elektrikli süpürgeden çok korkardı. Simdi benden alıp kendi süpürmek için kavga ediyor :D dönem dönem alışkanlıkları, korkuları, sevdikleri şeyler çok değişiyor.

Çok normal geldi bana da. Ben bile aniden matkap çalışınca zıplıyorum bazen. Benim iki çocuğumda da üst, alt kat yoğun tadilatlara denkgeldiler o dönemlerde. Matkap, duvar kırma sesi geldikçe ağlayarak koşuyorlardı. Buyudukce normal karşılıyorlar.

Bunlar geçici ve dönemsel korkular.
Kaynağını bilmediği seslerden korkması çok doğal henüz 13 aylık bir çoçuğun...
Ordayken susmasının sebebi, sizin sesin kaynağını göstermiş olmanız.
Eve gelince yine sesin nerden geldiğini anlayamıyor ki bu da normal.
'İnşaatta ben bunu görmüştüm,ses yine ordan geliyor' diye düşünmesini bekleyemeyiz zaten.
İnşaatta çekiç sesi başladığında, siz de oyuncak çekiçle hafiften vurup ses çıkarın.
'Aaa, bak biz de amcalar gibi ev yapıyoruz' diye sembolik bir oyun kurun,bakalım tepkisi nasıl olacak?
Huzursuzluğu devam ederse, oyuna o gün için
ara verin ama çekici kaldırmayın.
Ertesi gün tekrar deneyin,3-4 gün sonra huzursuzluğu azalmazsa oyunu daha fazla sürdürmeyin.
Tamir aletleri ile oynayıp oynamadığını takip edin.

Evet çok haklısınız sesin nerden geldiğini anlayamiyor deneyeceğim

Yanlış yönlendirmek istemem ancak, internetten o sesi ve görüntüyü izletseniz iyi gelir mi acaba ?

cocuklarin bu donemlerde korktugu birseyler olabiliyor
benim kizimda 14 aylik 6 7 ayliktan beri bılendır sesi matkap sesi cekic sesi bunlardan korkar zamanla geciyor

Canım bence o taşınmadan dolayı olmuş, yani aynı sesi köyde duysa Korkmazdi büyük ihtimalle.
Yabancı bir yer, alışma evresi falan derken seslerde yabancı geliyordur ona.
Benim oğlum da aynısı olmuştu. Eski evimiz mahallemiz çok gürültülüydu, tasindigimiz yer sakin, az sesli bir yer ve ilk zamanlar tık sesi gelse bu ses nereden geldi diye aglardi deli gibi.. zamanla alıştı şükür..

Canım bence o taşınmadan dolayı olmuş, yani aynı sesi köyde duysa Korkmazdi büyük ihtimalle.
Yabancı bir yer, alışma evresi falan derken seslerde yabancı geliyordur ona.
Benim oğlum da aynısı olmuştu. Eski evimiz mahallemiz çok gürültülüydu, tasindigimiz yer sakin, az sesli bir yer ve ilk zamanlar tık sesi gelse bu ses nereden geldi diye aglardi deli gibi.. zamanla alıştı şükür..

Belki de ondan dolayıdır

Korkusunu kabullenin ve ona ne hissettiğini söyleyin. Korkulacak bir şey yok diyerek korkusunu göz ardı etmeyin.

ÇocugunZla gidin bir kaç tablo fotograf çercevesi alın ve birlikte odasının duvarı delin birlikte çerceveleri asın evin içinde duysun sesi. Benim oğlum saç kurutma , elektriklş süpürge,blendir sesinden çok korkardı titrıyordu korkusan hep yanında yaptım kucagıma aldım öyle alıştı şimdi bana gösterıyor vuvuu diye :)

Back
X