Oğlumun kuyruk sokumunda çukur var bu durumda olanlar yardım istiyorum

umran80

Zayıflamalıyım
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2009
4.567
2.335
398
36
İstanbul
Oğlum 5 aylık olacak 1 aylıkken babası gördü bu çukuru ultrason çekildi sorun görülmedi büyüyünce mr çekilecek dediiler cuma günü mr çekilecek oğlum hareketli neşeli yapılı kilolu bi bebek ben bu çukurdan başka bir şey göremiyorum kakasında çişinde ayak hareketlerinde sorun yok ama internette sipina bfida yazınca çıkan şeyler beni çok korkuttu burda da bu sorunu yaşayanlar var ama ulaşamadım bana bilgi verirmisiniz bi sorun oldumu bebeklerinizde çok korkuyorum internette böbrek bağırsak sorunu olabilir yürüyemeyebilir hidro sefali olabilir yazıyor ne olur yardım edin deli olucam

Not:Ailem akraba evliliği yapmış bi kardeşim annem 7 aylık hamileyken doktor hem bedensel hem zihinsel engelli sırtında morluk var demiş aldılar internette aynen bu spina bfidaya uyuyor spina bfidalılar hidro sefali olurmuş ileri derecedeyse kardeşimde hidro sefaliymiş buda çok korkutuyor beni

spina bfidanın folik asit eksikliğindne kaynaklı omurga açıklığı olduğunu biliyorum ama anne karnında kesin anlaşılıyor bu durum ,küçük bir çukurun bu teşhis olabileceğini sanmıyorum ,yani spina ciddi bir sorun çünkü,sen içini ferah tut ,mr sonuçların çıkmamış daha hem ,dua et bol bol ..

Umarım kötü bir sonuç çıkmaz ki sanmıyorum.Benim kuyruk sokumumda da çukur var baya derin ama bu yaşa kadar herhangi bir problem yaşamadım.

Bu durum spina bfida suhpesı malum benım oglumdada fırıkık verılen yer ıkı kabadan oturu tek cızgı seklınde olur ya bılırsınız hepınız orada oglumun Y seklınde bı cızgısı var ama Y ust kısmı cukur degıl fakat cok doktor doktor gezdım derneklere gittim istanbul perpada dernek
bır suru usg fılan cekıldı buyuk hastanelerde cok sukur bı sorunu yok
ben emar cektırmedım cunku oglum 10 aylıkken yurudu fakat hala acaba emarda cekılmelımıydı dıyorum
cogu kımse sızı kobay gıbı kullanırlar dedıklerı ıcın dr gıtmıyorum bu sebebten cunku butun gelısımı normal cok sukur sımdıye kadar

buarada bızede oglum 3 aylıkken cocuk doktoru tarafından fark edılmıstı

benım oglum tup bebek
akraba evlılıgı yok , gebelıkte butun testler yapılmıs bu rıske rastlanmamıstı ve renklı usg ıkı farklı doktor tarafından yapılmıştı ben bu durum cıkınca ortaya dırek dr aradım dosyama baktı hıc bısey yok cocugun genetık mıras bılemezsın dedı
fakat dedıgım gıbı bızde cukur yok Y seklınde bır cızgı var yanı her ıkı kabadan ıkı cızgı gelıp tek cızgı oluyor Y bu yazılı harftende buyuk degıl bızımkı
kıllanma vs yok cok sukur ınsallah sonuclarınız temız cıkar

Allaha şükür oğlumun mr temiz çıktı hiçbir problem yok benim durumumda olup bilgi arayan anneler için yazıyorum bende çok aradım ama konu açan herkes son durumu yazmadan kaybolmuştu mr da kolay geçti anestezi verildi ama 10 dakika sonra ayıldı bi sorun yaşamadık allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin.

Back
X