Oğlumun psikolojisi bozuldu

hedef sıkıntısı mı var acaba

zira çalışmadan takdir alan bir çocuğun iyi bir altyapısı ve ders dinleme kulağı vardır

eğer bu aşamda başarısız ise bir sıkıntı olabilir

ama başarısızın ölçütü ne kime göre başarısız

deneme sınavı puanına göre neresi olmuyor

bu da önemli

lisede samimi bir arkadaşım vardı ilkokuldan beri doktor olmak isterdi

tıp kazandı ama üzüldü herkes sen başarılıydın Odtü kazanırdın aslında demiş

beklenti ile istekleri uyuşmuyor olabilir mi

Kendisi tıp istiyor,hedefi yüksek ama yeterli çalışma yok.Deneme sonuçları kötü,üzülüyor ama bunu düzeltmek için Bi çabası yok.Agresif,mutsuz.O kadar zor ki anlatamam.Psikoloğa gitmeyi teklif etsem acaba problem yokken kendisini kötü mü hissetmesini sebep olurum,sorunu daha da ciddi hale mi getiririm diye korkuyorum.Siz ne dersiniz hanımlar?

Ben de yeğenimin ödevlerinden biliyorum, hatta ablama diyorum sen al bi set kendin de çalış :)
Motive adına bişeyler olsa, belki çocuk daha çok sevecek.
O yaşta zehir gibi olan beyinler, ders adına köreltiliyor.
aynen öyle :) ben birinci sınıftayken yaptığımız en zor matematik işlemi üçlü çarpmaydı. strese liseye giderken başlamıştık. şimdikilerde birinci sınıftan başlıyor. :D çocuk çocukluğunu yaşayamıyor sonra

Kendisi tıp istiyor,hedefi yüksek ama yeterli çalışma yok.Deneme sonuçları kötü,üzülüyor ama bunu düzeltmek için Bi çabası yok.Agresif,mutsuz.O kadar zor ki anlatamam.Psikoloğa gitmeyi teklif etsem acaba problem yokken kendisini kötü mü hissetmesini sebep olurum,sorunu daha da ciddi hale mi getiririm diye korkuyorum.Siz ne dersiniz hanımlar?

nedne çalışamadığına dair bir görüşü vardır

kendisi ile konuşun

psikoloğa gidelim mi diye ona sorun

dershaneyi, okulu, yolu, odasındaki masayı neyi istemiyor onu öğrenin

belki saçının kıvırcık olmasına takmıştır da bunun farkında değildir

biraz somutlamaya çalışın duygu ve düşünceleri

Elimizden geldiği kadar konuşmaya çalışıyoruz ama pek paylaşmıyor maalesef

babasiyla arasi nasil? babasi biraz yakin davransa, bwlki de ondan bekliyordur

Dikkat toplayan ilaçlar var bence kesinlikle faydasini görür ben tez dönemlerinde kullandim. Soyle ki insan ustu bi algıya cikartani bile var. Biz sizinle burda sohbet ederken arka masadaki sohbeti de ayni anda kacirmadan duyabilir dinleyebilirim ikisine de cevap verebilirim.

Odaklanmani kolaylastircak kendini daha iyi hissedeceksin diye götürün bence belki bilmediginiz bir sorunu da olabilir o da cikar hem.

Bunu bi surec olarak gorun. Hep birlikte duzelteceksiniz.

Bana okul dışında bi problemi varmış gibi geldi gerçekten. Bence kız arkadaşıyla arasında bi sorun olabilir.Yada başka bişey.Ama dersler gibi durmuyor çünkü çabalardı o durumda. Evet notlara üzülüyorum diyip çaba göstermemesi o kısmı bahane etmesi gerçeğin üstünü kapatması gibi göründü bana.Bilemiyorum.

kız arkadaşını yemeğe çağırın yemek yiyin hep beraber belki bi şeyler anlarsınız o tarz bi sorun varsa

Merhaba arkadaşlar.Benim 18 yaşında lise son sınıfta bir oğlum var.Ortaokulda çok başarılıydı.Teogda çok yüksek bir puan alarak çok iyi bir liseye girdi.Fakat lisede ergenliğin de etkisiyle ders çalışmamaya başladı.Hiç çalışmadan takdir aldı 3 yıl boyunca.Şu anda son sınıf ve çok çalışması lazım.Ama bir türlü tam anlamıyla motive olamıyor.Yeterince çalışmadığı için de deneme puanları düşük.Bunu kendine yediremiyor,çok üzülüyor ama yine de çalışmıyor.Hiç yüzü gülmüyor,en ufak bişeyde gözleri doluyor,sanki yaşamaktan zevk almıyor,hayat amacı kalmamış gibi.Ne sorsam benim için fark etmez diyor.Biz anne babası olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz ama çaresiz durumdayız.Oğlum normalde neşeli,esprili,sosyal Bi insandı.Şimdi tamamen farklı .Lütfen fikirlerinizi paylaşın.Üniversite kazanıp kazanmaması derdim değil oğlum bunalıma girecek diye çok korkuyorum.Şimdiden teşekkür ederim
sizin gibi annesi var ve buçocuk çok şanslı, siz ne yapar ne eder oğlunuzun mutlu olmasını sağlarsınız...

Back
X