Çocuk Hastalıkları Oğlumun rengi neden bu kadar solgun?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Sourlife

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
2.975
7.495
158
Arkadaşlar bu benim içime dert oldu gercekten. Oğlum 4.5 yaşında ve yüzünde hiç renk yok, hep bir solukluk mevcut.Sokakta görenler hasta mi diye soruyorlar, iyice moralim bozuluyor. Daha önce az bi kansızlığı vardı, şuan o da yok. Ama oyun oynayınca filan çocukların yüzü kanlanir ya oğlumun ki daha çok sarariyor sanki.
Kan tahlili dışında baktırmam gereken birşey var mıdır, ya da cilt rengi mi böyle? Bunun için normal çocuk doktoruna mi götürmeliyim yokda cilt rengi için başka bir uzmanlık alanı mi var.
Şimdiden teşekkürler

Tahlillerini yaptırın hatta bir dr a bagımlı kalmayın
Önemli bir durum değildir umarım

Bence kan değerleri düşüktür bir doktora götürün hemen özellikle üniversite hastanelerine ben goztepe egitim araştırma hastanesi yada Zeynep kamile gidiyorum. Hiç bekletmeyin hemen gidin.

sadece yüzü mü her yeri mi solgun

yani teni beyaz olabilir

oğlumun bir arkadaşı vardı çocuk kar beyazdı saçı vs açık değil ama teni beyaz

yazın güneşte bronzlaşınca da mı değişmiyor mesela

oğlum da öyle kızaran bri çocuk değildir mesela ama o çok beyaz değil az güneş görünce de çikolata oluverir

Hareketlerinde anormallik varmı takip edin bende de yüz soluklugu var kansızlıktan hep.
İçiniz rahat olsun diyorsanız test yaptırın.

Doktora gidin bunu söyleyin. D vitaminine de baksınlar. Kaka idrar tahlili de yapsınlar. Yani önce ilk testleri yaparlar gerekli görürlerse ileri testler yaparlar. Ama bazı çocuklar öyledir. Eğer sürekli ishal oluyorsa ondan da olabilir. Bol bol su içirin düzelir inşallah.

Canım sen mutlaka bir dr a göster, kan idrar, gaita tahlil zaten ne gerekiyorsa dr bakar.
Ama şunu da söyleyim, oğlun sarışın mı, beyaz tenli mi? Gelişimi, diğer hareketleri vs nasıl? Bir rengi soluk diye hasta denilmez.
Biz bir gün kuzenimle acile gittik, kuzenim hastaydı bu arada. Bende yanında refakat ediyorum ona.
Dr beni hasta sandı, senin yüzün bembeyaz, solgun. Sen hasta gibisin demişti :D :D
Hafif kansızımdır onun dışında rengim bu yani, belki oğlununda öyledir ;)

Bence kan değerleri düşüktür bir doktora götürün hemen özellikle üniversite hastanelerine ben goztepe egitim araştırma hastanesi yada Zeynep kamile gidiyorum. Hiç bekletmeyin hemen gidin.
Kan değerleri normal cıktı. Acaba cilt rengi mi böyle çocuk doktoru anlar mi ki. Yoksa cilt rengi için başka doktora mi goturmeliyim.

Doktora gidin bunu söyleyin. D vitaminine de baksınlar. Kaka idrar tahlili de yapsınlar. Yani önce ilk testleri yaparlar gerekli görürlerse ileri testler yaparlar. Ama bazı çocuklar öyledir. Eğer sürekli ishal oluyorsa ondan da olabilir. Bol bol su içirin düzelir inşallah.
Evet bütün testleri baştan yaptırmak istiyorum. Aksine hep kabiz.

Canım sen mutlaka bir dr a göster, kan idrar, gaita tahlil zaten ne gerekiyorsa dr bakar.
Ama şunu da söyleyim, oğlun sarışın mı, beyaz tenli mi? Gelişimi, diğer hareketleri vs nasıl? Bir rengi soluk diye hasta denilmez.
Biz bir gün kuzenimle acile gittik, kuzenim hastaydı bu arada. Bende yanında refakat ediyorum ona.
Dr beni hasta sandı, senin yüzün bembeyaz, solgun. Sen hasta gibisin demişti :KK70: :KK70:
Hafif kansızımdır onun dışında rengim bu yani, belki oğlununda öyledir :KK66:
Inşallah rengi oyledir. Allah'a şükür başka sorunu yok. Sadece çok sık hastalanır. Bunyesi zayif.

Kan değerleri normal cıktı. Acaba cilt rengi mi böyle çocuk doktoru anlar mi ki. Yoksa cilt rengi için başka doktora mi goturmeliyim.
Çocuk cildiyesine götür canım onlar anlarlar sebebini. Çocuk yeni mi böyle oldu yoksa doğduğundan beri boylemiydı.

Çocuk cildiyesine götür canım onlar anlarlar sebebini. Çocuk yeni mi böyle oldu yoksa doğduğundan beri boylemiydı.
Doğduğundan beri böyle ama kan testleri hariç hiç cigerlerine kalbine filan baktırmadın mesela.

Anne veya babada tasiyicilik varsa akdeniz anemisi tasiyicisi ilabilir.bu durumda kansizligi olur.
Akdeniz anemisi hastaligi olmasi için anne baba ikiside taşıyıcı olmali.
Anemi hastaligu olsaydi şimdiye kadar teşhis edilirdi diye dusunuyorum.
Tasiyicilik ihtimali için ayrica test yapiyorlar.

Back
X