- 17 Mayıs 2007
- 44
- 5
- 298
- 55
- Konu Sahibi hulya-unal
-
Ben mavisini benim adamda yeşilini kullanıyor ikimizinde dökülmesini kesti, ben doğumdan sonra başlamıştım çok etkili olduğunu görünce kocamada aldım uzun saçlı boyalı hanımlara mor şişe kremini özellikle tavsiye ederim sentetiksiz doğal yağlar içeren bir krem diplere de sürülüyor
Bu saç dökülmesinin temelinde erkeklik hormonlarına genetik olarak duyarlı olan kişilerde yaptığı etki yatar. Erkeklik hormonlarının (androjenler) genetik olarak hassas saç kökleri üzerindeki etkilerinin sonucu olarak bu tip saç dökülmesi gerçekleşir.
Saç dökülmesinden sorumlu genler anne veya babadan gelebilmektedir.
Ancak bu genleri taşıyan kişilerin hepsinde androgenetik alopesi gelişemez. Bir kişinin saçları dökülmüyorsa ; ya o kişi saç dökülmesinden sorumlu gene sahip değildir ya da mevcut gen aktiflenememiştir.
Androgenetik alopeside androjenler (erkeklik hormonları) rol oynarlar.
Androjenlerin sakal veya vücut kıllarını uyarırken saçlı deri kıllarında nasıl dökülmeye neden oldukları sorusuna net bir cevap henüz verilememiştir. Vücudun farklı bölgelerindeki kıl kökleri androjenlere farklı yanıtlar verirler.
Erkekte saç dökülmelerinin % 90´ ından fazlası androgenetik alopesidir. Beyaz ırka ait erkeklerde bu tip dökülmeye daha fazla rastlanır. Otuzlu yaşlardaki erkeklerin % 30-40 kadarı bu tip saç dökülmesi yaşarlar. Bu oran 60 yaşını aşmış erkeklerde % 80´i geçer.
Dökülme genellikle alın kısmından başlar. Dökülme aşamalı olarak devam eder. İleri evrede kalan kıllarla saçların kaybedildiği saçlı deri arasında keskin bir ayrım olacaktır. Yağ bezlerinde kayıp olmaz; sıklıkla fonksiyonları yani sebum üretimleri artmıştır.
Saçlı derinin yağ dengesini ayarlayan doğal şampuanlar ve ağızdan alınan çeşitli takviyeler yararlı olabilir.
benim oğlum 16 yaşında ama saçları çok dökülüyor şakakları açıldı bile ve bu onun pskolojisini çok kötü etkiliyor büyük ihtimalle genetik ama babası gibi kel olmak istemiyor üstelik bu yaşta bunu için yapabileceğim bişi varmı gelişme çağında olduğu için herşeyi deneyemiyorum bu konuda deneyimi yada bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun şimdiden teşekkür edrim
Merhabalar benim oğlumda aynı durumda ne yaptınız acaba?hülya hanım merhabalar forumda konuyu görünce yazmak istedim benimde oglum 15 yaşını bitirdi ve sacları cok dökülüyor yastıgında banyoda tarakta bu durum bizi cok üzüyor tepe bölgesi seyrekleşti ve ben okadar üzülüyorum ki stresten benim saçlarımdada hızla dökülme başladı doktora gittik tahliller yapıldı hepsi normal hatta 2 farklı doktora gittik ne yapacagımızı şaşırmış durumdayız siz ne yaptınız oglunuzun durumu nasıl saçları düzeldimi uygulayıpta işe yarayan bir şey varsa ögrenmek isterim lütfen bilgilerinizi paylaşın çok üzgünüm çok şimdiden tşkler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?