Oglumun saclari

Ben de art niyetle yapılmış bir şey olmadığını düşünüyorum.
Kıldan tüyden meselelerden huzursuzluk çıkarmazdım.
Kibarca uyarır ve bir daha olmamasını isterdim.
Çocuğumu da kuaföre götürür,düzelttirirdim.
Birbirimize karşı bu kadar tahammülsüz oluşumuzu görmek beni üzüyor açıkçası.
Keşke bütün dertler,bunun kadar basit ve telafi edilebilir olsa :KK43:

11 aylik cocugun saci uzatilmaz. Aldigi kalsiyum sacina gider bunyesine yaramaz cunku,ayrica zayif ve gucsuz olur saclari buyudugunde. Doktorlar soyluyor.
Hap kadar cocuk ayol,sacini kestilerse kestiler. Soylersiniz bir daha yapmazlar o kadar basit. Sanirsin kolu bacagi koptu tovbest. Cok abartiyorsunuz. Bir de soylemissiniz arada isim dusuyor diye. Bu kadar memnuniyetsizliginiz var ama isiniz dusuyor diye insanlari kullaniyorsunuz resmen. Bu cok ayip. O zaman bakici tutun cocugunuza.
Saçta kalsiyum bulunmaz keratinden oluşur saç

Ettiren de var :) arkadaşımın 4 yaşındakini ikizlerini memleketlerine gittiklerinde dayısı gezmeye diye almış, sunnet ettirmiş geri getirmiş :KK70: kız şok... kocama ne diyeceğim diye paniklemekteler, ayılıp bayılmalar...
Kocasını aramış,
Adam ‘ohh be bende n’apalım diye düşünüyordum’ demiş :)
Onlara kalsa, evlerine döner, ailelerden biri gelsin diye bekler, milleti ayağa falan kaldırır, oyuncaklar, iknalar. Seneye dayıya gidesim var o derece gözümde büyüyor :))
Hahahahahahahha ibretlik hikaye

P

Sac, kas,kirpik ve tirnaklar aldiginiz kalsiyumla uzuyor. Fazlasi olunca bunyenizden yiyor. Kalsiyumdan olusur demedim zaten.
Saçınızı kesmeniz daha hızlı uzamasını sağlamaz ki, saçın kökü yerinde durduğu sürece o zaten aynı şekilde uzamaya devam edecek. İster kısa olsun ister uzun.

Saçınızı kesmeniz daha hızlı uzamasını sağlamaz ki, saçın kökü yerinde durduğu sürece o zaten aynı şekilde uzamaya devam edecek. İster kısa olsun ister uzun.
Uzattiginiz zaman kalsiyuma daha fazla ihtiyaciniz oluyor. Cocuk doktorunuzla konusabilirsiniz. Kalsiyum aldikca saciniz daha hizli uzar. Uzadikca da daha fazla kalsiyum sacinizi saglikli tutmak icim gerekli hale gelir. Kisir bir dongu.
Internetteki bilgilere degil doktorlara guveniyorum ben genel olarak.

Uzattiginiz zaman kalsiyuma daha fazla ihtiyaciniz oluyor. Cocuk doktorunuzla konusabilirsiniz. Kalsiyum aldikca saciniz daha hizli uzar. Uzadikca da daha fazla kalsiyum sacinizi saglikli tutmak icim gerekli hale gelir. Kisir bir dongu.

İnternette Doktorlar da yazı yayınlayabiliyorlar. Verdiğim link okunduğunda bir profesöre ait olduğu da görülebilir. "Ergenlik genini bulan Türk bilim insanı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Topaloğlu, Çocuklarda ''büyümeyi engelleyeceği'' gerekçesiyle saçların kesilmesinin hiçbir bilimsel dayanağının bulunmadığını söyledi."
Tabi neye isterseniz ona inanırsınız. Ama olayın mantığını anlamamışsınız.

İnternette Doktorlar da yazı yayınlayabiliyorlar. Verdiğim link okunduğunda bir profesöre ait olduğu da görülebilir. "Ergenlik genini bulan Türk bilim insanı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Topaloğlu, Çocuklarda ''büyümeyi engelleyeceği'' gerekçesiyle saçların kesilmesinin hiçbir bilimsel dayanağının bulunmadığını söyledi."
Tabi neye isterseniz ona inanırsınız. Ama olayın mantığını anlamamışsınız.
Verdiginiz linki okumustum. Zahmet etmissiniz. Ben de cocuk doktorumuzun soylediklerink paylastim o da profesor zaten. Farkli gorusler olabilir mutlaka. Ben cocuk sacinin uzun olmasini luzumsuz sagliksiz ve de gereksiz bulanlardanim.

Kalsiyum eksikliginde sac dokuluyor, tirnaklar kiriliyor. Baglantisi olmasa bunlar olmazdi.
Bunlar demir eksikliğinde de olan şeyler ya da diğer vitaminler... Zaten yazı da onun da cevabı var ''Vücudun genel sağlık durumu bozulduğunda elbette bundan saçlar da etkilenir'' Yani siz az vitamin ve mineral alırsanız tüm vücut olduğu gibi bundan saçlar da etkilenir. Ama yeterli vitamin ve mineral aldığınızda kemiğinize gitmesi gereken kalsiyum saçınıza gitmez. Kaldı ki saçınızın kısa ya da uzun olması ne kadar uzayacağını belirlemez. Saç kökü ile ilgili bir durum bu saçın kendisiyle ilgili değil.

Bunlar demir eksikliğinde de olan şeyler ya da diğer vitaminler... Zaten yazı da onun da cevabı var ''Vücudun genel sağlık durumu bozulduğunda elbette bundan saçlar da etkilenir'' Yani siz az vitamin ve mineral alırsanız tüm vücut olduğu gibi bundan saçlar da etkilenir. Ama yeterli vitamin ve mineral aldığınızda kemiğinize gitmesi gereken kalsiyum saçınıza gitmez. Kaldı ki saçınızın kısa ya da uzun olması ne kadar uzayacağını belirlemez. Saç kökü ile ilgili bir durum bu saçın kendisiyle ilgili değil.
Sadece sac koku ile alakali degil iste. Uclarinin saglikli olmasi icin belirli araliklarla kestirilmesi sarttir. Zaten bir saci uzun sure kestirmezseniz 11 aylik bebekteki gibi uclari inceliyor. Uclar inceldikce sac zayifliyor ve sagliksizlasiyor. Uclardan kestirdiginizde sagliksiz kisimlardan kurtulmus oluyorsunuz dikkat ederseniz uclari küt olunca saclar daha hacimli ve saglikli olur. Ben dogum yaptigim zaman bile doktorum soylemisti cocugun saclarini mutlaka kestir diye. Uzerine cocuk doktoru da soyledi emin oldum. Dogdugundan beri saci kestirilmeyen cocuklarin saclari tuy gibi ucusuyor dedi hatta ki hakliydi. Biz surekli uclarindan kestiriyoruz bu sebeple daha saglikli oluyor.

Bu arada sac sagligi icin sadece kalsiyumun etkisi olmadigindan haberdarim ;) bebekler en fazla kalsiyum aldigi icin ondan ornek verdim sadece.

hayat memat meselesi degil eline yuzune gelmistir paspal der yaşlılar sevmez kırpmıslar dayanamayip ..bunlar dede nine niye kotulugune yapsinlar bu ne sinir ne abartı her yorum yapan da şok olmuş sanki cocugu kesmisler kökü sizde ayrica evlat bize biz evlada emanet.. ölüp gitsek onlar bakacak boyle fevri olmayalım..
bi de işim dusuyor diye iyi davranayim demeyin cok ayıp cok soguk sanki anlasilmiyor mu allah askina insan iliskilerinde samimi olun ailesiniz siz.

mrb

2 saatlik isim vardi 11 aylik oglumu kaynanamgile biraktim. Geldim aldim eve geri baktim cocugumun saclari yanlardan falan kesmisler!! Ben sinir ben kopurdum suan!! Mantara donusmus oglum. Halbuku ben saclarini uzatmaya calisiyordum!!

Napmaliyim?!! Msj atasim var suan!!! Karismayin cocuguma diye!!
Bence msj falan atma direkt ara ve bu yaptiginiz bana saygisizlik annesi olarak bana sormadan benim cocugumun sacini neden kestiniz de. Kuzenim de kizinin sacini uzatiyordu ama kv bir gun o isteyken götürmüş eskinin ogrenci sacindan kestirmis ama kiz cok aglayip durmadigi icin yamuk yumuk olmus. Isten gelip kizin o halini gorunce yasadigi sok yuzunden aylarca toparlanamadi.

Arayıp kavga edin diyen arkadaşları anlayamıyorum. Kavga etmesi kolay ama sonra bozulan ilişkiyi düzeltmek çok zordur. Kv ve kp hatalı evet ama çok da büyütülecek bir durum değil. Babaanne ve dedenin yerini de hiçbir kreş veya bakıcı tutamaz. Siz ne yapın edin kv ve kp ‘in gönlünü alın gerekirse suçu eşinize atın ama aranızı bozmayın. Çoçuğunuzu da babaanne ve dededen mahrum bırakmayın. Onlar onu canı pahasına korur sever. Hiçbir bakıcının yerini de tutamaz.

watsuptan çek çocuğun saçını Altınada “ohhh babaannesinin ellerine sağlık, hazır eli değmişken pipisini de kesiverseydin” iki gülücük bi öpücük . Mutlaka biri görür paylaşır

Back
X