Bisküvi - Kurabiye Tarifi Oğlumun sevimli panda kurabiyeleri

gul100

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
660
91
323
Ankara
Merhaba arkadaşlar...
Ilk defa yarışmaya katılıyorum.Kek,börek,pasta,kurabiye yapamayı çok sevmeme rağmen bir türlü kısmet olmamıştı bu yarışmalara katılmak.Oğlumun küçüklüğünden beri en sevdiği kurabiyelerden birini yapmak istedim.Ben panda olarak yapıyorum,oğlum ayıcık,yeğenimde sevimli köpekcikler olduğunu söylüyor.Bakalım artık siz de neye benzeterseniz adı o olsun.
Malzemeler:
250 gram oda ısısında margarin
1 Türk kahvesi fincanı Mısır nişastası
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Kakaolu mısır gevreği - Damla çikolata - Pasta şekerlemesi(siyah)
Un hariç bütün malzemeleri yoğuruyoruz.Kademeli olarak un ekleyin yoğurmaya devam ediyoruz.Eğer birden eklenirse kıvamı yoğun olup kurabiyelerimiz sert oluyor.Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
Hamurdan küçük bezeler alıp yuvarlak şekil veriyoruz.Kulak takılacak kısımları hafif yassılaştırıyoruz.Kakaolu mısır gevreğinden kulakları takıyoruz.Damla çikolataları ters takarak ağız,siyah pasta şekerinden göz oluşturuyoruz.
Kulakları takarken özellikle iyi batırıyoruz ki pişerken düşmesin.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak yerleştiriyoruz.Genişledikleri için birbirlerine temas etmemeleri gerekiyor.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Teknoloji kullanmayı pek beceremeyen biri olarak umarım resimleri yüklemeyi becerebilmişimdir.
image.webp image.webp image.webp image.webp image.webp image.webp image.webp image.webp
image.webp

image.webp

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar, yarışmada başarılar

Canım resimleri düzenledim :KK66:
Ellerinize sağlık,yarışmada bol şanslar :KK36:

Merhaba arkadaşlar...
Ilk defa yarışmaya katılıyorum.Kek,börek,pasta,kurabiye yapamayı çok sevmeme rağmen bir türlü kısmet olmamıştı bu yarışmalara katılmak.Oğlumun küçüklüğünden beri en sevdiği kurabiyelerden birini yapmak istedim.Ben panda olarak yapıyorum,oğlum ayıcık,yeğenimde sevimli köpekcikler olduğunu söylüyor.Bakalım artık siz de neye benzeterseniz adı o olsun.
Malzemeler:
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Un hariç bütün malzemeleri yoğuruyoruz.Kademeli olarak un ekleyin yoğurmaya devam ediyoruz.Eğer birden eklenirse kıvamı yoğun olup kurabiyelerimiz sert oluyor.Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
Hamurdan küçük bezeler alıp yuvarlak şekil veriyoruz.Kulak takılacak kısımları hafif yassılaştırıyoruz.Kakaolu mısır gevreğinden kulakları takıyoruz.Damla çikolataları ters takarak ağız,siyah pasta şekerinden göz oluşturuyoruz.
Kulakları takarken özellikle iyi batırıyoruz ki pişerken düşmesin.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak yerleştiriyoruz.Genişledikleri için birbirlerine temas etmemeleri gerekiyor.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Teknoloji kullanmayı pek beceremeyen biri olarak umarım resimleri yüklemeyi becerebilmişimdir.
Eki Görüntüle 1381609 Eki Görüntüle 1381635 Eki Görüntüle 1381637 Eki Görüntüle 1381646 Eki Görüntüle 1381638 Eki Görüntüle 1381641 Eki Görüntüle 1381642 Eki Görüntüle 1381643
Eki Görüntüle 1381644
Eki Görüntüle 1381647
Hoşgeldin.....hiç ama hiç güzel olmamış..ühü ühü ühü gidem kafamı vuram duvarlara yok yok kurabiyelere....emeğine sağlık yarışmada başarılar RAKİBEM:KK62::KK62:

Ama sizin de kahve çekirdeği kurabiyelerinizde çok güzel ben bayıldım bir kahvekolik olarak.en yakın zamanda şu sınavlarımı atlatıp denemek istiyorum.Size de başarılar.:KK28:

HERKESE MERHABA,
BU SEVGİLİLER GÜNÜNDE SEVGİLİNİZİ ŞAŞIRTIN.
HEDİYELERE DÜNYA KADAR PARA HARCAMAYIN ARKADAŞLAR.ÖNEMLİ OLAN DÜŞÜNMEK ÖNEMLİ OLAN HATIRLANMAK. BUNUN İÇİN BU TATLI GÜNÜ TATLI GEÇİRİN DİYE BU ŞİRİN HEDİYELERİ SİZLER İÇİN HAZIRLADIM. BİR İNCELEYİN İSTERSENİZ . İLGİLENEN OLURSA İLETİŞİME GEÇEBİLİR. İNSTAGRAMDAN DA YAZABİLİRSİNİZ GONULLER_BİR_OLSUN.
SEVGİLER...

Eklentiler

• IMG_20150118_203140.webp
    IMG_20150118_203140.webp
    50,1 KB · Görüntüleme: 120
  • IMG_20150118_203923.webp
    IMG_20150118_203923.webp
    58,6 KB · Görüntüleme: 113
  • S-21.webp
    S-21.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 124
  • S-39.webp
    S-39.webp
    8,9 KB · Görüntüleme: 109
  • S-30.webp
    S-30.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 120
Ama sizin de kahve çekirdeği kurabiyelerinizde çok güzel ben bayıldım bir kahvekolik olarak.en yakın zamanda şu sınavlarımı atlatıp denemek istiyorum.Size de başarılar.:KK28:
dimi ya dimi güzel...şaka canım nevresteyle şakamız çok katılım olduda takılıyoruz böyle bende ilk kez katıldım eğlenceli ve cidden yeni tarifler öğreniyorsun...ben bukremin baykuş kurabiyesini yaptım oğlum için çok beğenildi evde deneyin sizde cidden kahve tadıda var kakaoyla birleşince değişik bir lezzet çıktı ortaya

Bayılıyorum böyle şirin kurabiyelere.
Ellerine sağlık.Yarışmada başarılar.:KK68:

Merhaba arkadaşlar...
Malzemeler:
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Eki Görüntüle 1381609 Eki Görüntüle 1381635 Eki Görüntüle 1381637 Eki Görüntüle 1381646 Eki Görüntüle 1381638 Eki Görüntüle 1381641 Eki Görüntüle 1381642 Eki Görüntüle 1381643
Eki Görüntüle 1381644
Eki Görüntüle 1381647

Ellerinize sağlık çok şirinler :)) yarışmada başarılar :)

Bir rakip daha demek hıımmmm . :D:-)
Yarısmada basarılar ellerine sağlık.
Teşekkür ederim,size de başarılar...
Bayılıyorum böyle şirin kurabiyelere.
Ellerine sağlık.Yarışmada başarılar.:KK68:
Ben de çocuklar için yapılan , minik süslemeleri ile azıcık uğraştıran sevimli , şirin kurabiyeleri çok severim.Size de başarılar...
Çok sevimli olmuşlar elinize sağlık
yarışmada başarılar
Sizin de baykuş kurabiyeleriniz çok sevimliler.Size de başarılar...
Ellerinize sağlık veee başarılar:)) çok sevimli pandalar:)
Teşekkür ederim :)
Ellerinize sağlık çok şirinler :)) yarışmada başarılar :)
Teşekkür ederim ;))

Back
X