• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Oglumuz icin isim bulamiyoruz!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

banny

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2012
41
0
16
Almanya
Merhaba arkadaslar, agustos da bir oglan bebek bekliyoruz, isim konusunda cok kararsiz kaldik, kizimizin ismi Esila, esilaya uymasi gerekmiyor, modern dini anlami olan kulaga hos gelen bir isim istiyoruz, yardimci olursaniz cok sevinirim !!!

Kayra ismini cok seviyorum
Yüksek büyük tutulan ya da sayılan birinden gelen iyilik lütuf, ihsan atıfet, inayet

elçim:tutam bir demet demekmiş
efken:atıcı ve yıkıcı
eflah:çok talihe kavuşan

Kemal
Anlamını bilmiyorum ama en beğendiğim erkek isimlerinden,bi duruşu var ismin

Eymen olabilir :emir_bebek:

Kemal
Anlamını bilmiyorum ama en beğendiğim erkek isimlerinden,bi duruşu var ismin

adı üstünde birşeyin kemal e ermesi demek en üst seviyeye gelmesi olgunlaşması en güzel ve düzgün haline gelmesi demek yani kemal olgunluk diyebiliriz.

İsmail ismi kızınızın ismi ile hem uyumlu hem de dini anlamı var duası kabul olunan demek.Peygamber Hz.İsmail aleyhisselam ın ismi.
Bu zamanda da çokça kullanılan bir isim. Modern derken genelde Türkçe isimler verirler modern olsun diye.

elçim:tutam bir demet demekmiş
efken:atıcı ve yıkıcı
eflah:çok talihe kavuşan

öncelikle tesekkür ederim, eflah ilgimi cektigi icin int. baktim ama önerilmiyor ayrici bu yazilari buldum....

— Eğer yaşarsam — İnşa ALLAH — Ümmetimi yasaklayacağım ki, onVİRÜSlardan hiç biri Bereke, Nafi' ve Eflah ismi ile isimlenmesin. (Kavilerden A'meş demiştir ki, Rafi ismini de söyledi mi, yoksa söylemedi mi bilmiVİRÜSyorum.) Bereke burada mıdır? diye sorulur da:

— Burada değildir, cevabı verilir.» (Böylece orada bereketin ve iyiliVİRÜSğin bulunmayışı ifade edilmiş olur. Böyle bir halden kaçınmak ve nimeti inkâra yol açmamak için bu ve buna benzer diğer isimleri almamalıdır.) Peygamber (Sav) vefat etti ve bundan yasaklamadı.[387]

Buarada Çağan ismi nasil sizce?

esim begeniyor, fakat almanyada yasadigimiz icin Ç ve ğ harfleri yok, ğ yi G gibi okuyacaklar, heryerde g ile yazilacak cünkü klaviyede bile yok, passabort, sigorta vs heryerde yanlis yazacak ismi, bu sebebden bu ismi kulanmak istemiyorum, yoksa begendigim bir isim.

Sayhan Eray Eren Enhar Yasir Esad ihlas ilim hadis yafes eymen

bunlar fena bulmadigim isimler arasinda

selam bnım de oglum olucak kısmetse, 5 aylık hamıleyım. ARAS düşünüyoruz ama anlamları düşündürüyor biraz.anlamları At Kılı ve Türkye de bir nehir demekmiş ama bu nehir erzurum dan doguyor kars tan gecıyor ve ermenıstan dan geçip azerbeycanda dökülüyormuş..yöresel olarak bu şehir ve ülkelerdeki insanlar koyuyormus dedıler ama ne yapıcam bılmıyorum eşim çok istiyo bu ismi?

selam bnım de oglum olucak kısmetse, 5 aylık hamıleyım. ARAS düşünüyoruz ama anlamları düşündürüyor biraz.anlamları At Kılı ve Türkye de bir nehir demekmiş ama bu nehir erzurum dan doguyor kars tan gecıyor ve ermenıstan dan geçip azerbeycanda dökülüyormuş..yöresel olarak bu şehir ve ülkelerdeki insanlar koyuyormus dedıler ama ne yapıcam bılmıyorum eşim çok istiyo bu ismi?

arkadasimda aras ismini begeniyordu anlami güzel olmadigi icin eledi, isim kulaga hos geliyor fakat anlami güzel degil, yani aramaya devam :-)
baska begendiginiz isimler yokmu? veya bana önerebileceginiz...

Benim oğlumun ismi Yunus Emre. Yunus Emre gibi HAK, ALLAH aşığı olsun diye koyduk. Daha doğrusu eşim seçti ben de onay verdim. Benim sevdiğim isimler Eren, Kerem, Oğuz, Mehmet. Bence 4'ü de çok karizma isimler :)

Esila en sevdiğim kız isimlerinden eğer ilerde kızım olursa bu ismi kesin düşünürüm oğlum olursa ezel olcak daha dorusu AHMET EZEL : öncesi olmayan nitelikli kişi...

Benim oğlumun ismi Yunus Emre. Yunus Emre gibi HAK, ALLAH aşığı olsun diye koyduk. Daha doğrusu eşim seçti ben de onay verdim. Benim sevdiğim isimler Eren, Kerem, Oğuz, Mehmet. Bence 4'ü de çok karizma isimler :)

benim oğlumun ismi Mehmet olacak, hem dini, hem milli bi isim :)

Back
X