Doğuma Hazırlık Oğlumuza isim bulamadık? ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

littleaniqa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2015
2.202
1.325
88
Bayanlar bir kızım var. İsmi Asya. Hiç düşünmedik ismini. Çocukluğumdan beri severdim Asya ismini. Asya olsun dedim koyduk direkt. Ama oğlana bir türlü isim bulamadık delireceğim. Eşim isim konusunda takıntılı. Biraz milliyetçi biri illa türk ismi olsun diye tutturunca tıkandım. Ben Aras, Giray, Mete, Timuçin, Kubilay isimlerini söyledim yok tutturmuş Alparslan olacak diye. Çıldırma noktasına geldik evde.. Ha sadece Alparslan neyse bir de Alparslan Kuthan.. Çocuk ilkokulda ismini yazamayacak. Bir de iki isimli bir insan olarak hep kısa, öz, tek isimleri olsun istedim. Sizden öneri bekliyorum. Eşimin ve benim beğeneceğim isimlere ihtiyacım var.

Sadece Alp olsa? Mert, Eren, Erdem, Umut da güzel isimler mesela ama sanırım eşiniz beğenmez. Ben de Türkçe ve tek isim seviyorum, ayrıca öncelikli amaçlardan biri de çocuğun hayatını zorlaştırmayacak bir isim seçmek olmalı. Eşinizi ikna etmeyi deneyin bence, fazla eski Türkçe isimlere gidince çocuğu mutlu edecek güncel bir seçenek bulmak zor. Teoman belki? Valla doğuracağım çocuğa isteğim dışında hem iki isim hem de benim istemediğim iki isim koydurtmazdım ben; ayak direyin, illa iki isim koyulacaksa biri sizin istediğiniz isim olacağı için koyulmalı.

Asya-Arda guzel olurdu..
Benim esimin ismi de Alpaslan ya da Kursad olacakmis. Kur'aya iki isim koymuslar Kürsad cikmis :)
Mete ismini severim. Digerlerini begenmedim. Arda, Kaan, Kerem, Tugra, Yasir, Emre de benim sevdigim isimlerden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…