oğluşum hep kusuyor ne yapmalıyım?

simaysi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
419
3
96
48
Ankara
Merhaba kızlar,Kuzeyim tam 8,5 aylık oldu.Sütüm pek gelmiyor.Bende ek gıdaların yanında devam sütüne başlayım dedim.Doktorumuz bebeği ek gıda değil süt bbüyütür ,süt daha önemli diyince bir panikle piyasada ne kadar devam sütü varsa aldım.Nafile hiç sevmiyor.Su ver 250 cc içer ama süt ver tükürüyor.Neyse bende değişik kaşık mamalarıyla veya bebe bisküvileri,muz felan denedim.Bu sefer sürekli kusuyor.Hemde şelale gibi midesinde ne var ne yok boşaltıyor.Bu sefer sanırım çok zorlamışım.Mama önlüğünü giydirirken bile böööö demeye başlıyor.Yine iyi kilosu ama napacağımı şaşırdım.Annem tatile gitti ve ben yalnız kaldım.O varken şaklabanlıklar yapıp yediriyorduk.Dün 4 öğünün hepsini kustu.Babası beni anlamıyor.Onlara göre zorlama..Zorlamasam kilo kaybedecek.Zorlasam psikolojik olarak mamayı görünce bööölüyor ve kusuyor.Acaba fazlamı veriyorum.1,5 aydır böyle.En fazla 100-150cc mama veriyorum.Ama hiç dünkü kadar olmamıştı.Korkumdan su veremiyorum ama susuzda olmaz.Ne yapmalıyım.Lütfen bir fikri olan paylaşsın...:gitme:

benim kızımda devam sütü içmek istemiyo.ve biberonda almıyo.bende uykuda veriyorum.o şekilde günde 500ml tamamlıyorum.kahvaltısını yoğurdunu.çorbasını meyvesinide yediriyorum.derin uyuduğunu hissedince ver.önce az az başla.yoksa mama ziyan olur.alışsın uykuda almaya.sonra ne kadar içiyosa o kadar ver.belki başlarda biraz reddeder.içmez ama sonra alışır merak etme.

İnternette okudugum bilgilerde cocuk yemek istemıyosa zorlanmamalı ama aralıklarla denenmeli diye yazıyo.
Yani bide devam sütünün tadı cok kötü.Anne sütünede baktım devam sütünede .devam sütünde agıza kötü bi demir tadı geliyo cocugun sevmemesi normal benımde kızım sevmedi.İçmedi.Muhallebilerine katıp yedirebilirsin o şekılde yiyolar.İçine değişik şeylerle.
Yani kilo kaybedicek diye korkma bu şekılde daha kötü olur.İyice tiksinedebilirler.

Sağolun kızlar,uykusunda da denedim,çok cin bu oğlan ,içmedi,muhallebilerle belki olabilir,ne zormuş yedirsen olmaz,yedirmesen olmaz,keşke daha küçükken alıştırsaydım,ama illa 6 ay sadece anne sütü diye vermedim,şimdi zorluk çekiyorum işte...

bende mamalarına katıyom devam stünü hiç biberon almadı su harici emzikte hiç almadı çünkü devam sütü bikere verdim 100cc içti ama 5dk dolmadan ne yediyse iki günlük kustu bidah öyle tek vermedimm

çocuklar ne yapsın.tatları okadar iğrençki.bi kere baktım kusuyodum nerdeyse.ama ne yapalım mecbur veriyoz.keşke sütlerimiz bol bol olsada hiç çocuklara eziyet etmesek.valla ben öyle 3 yaşına kadar vermem.1 yaşını doldurur.veririm mis gibi sütü içer.uzatmanın gereği yok.hepimiz o sütlerle büyüdük.

Canım tam anlamamş olabilirim ama sen emzirmeye devam ediyomusun. Ben de 6 ay sadece anne sütü verdim, şimdi de ek gıda ile emzirmeye devam ediyorum. Bana da sanki çok azaldı gibi geliyo ama 6 ay boyunca vücudum o dengeyi ayarladıysa şimdi de ayarlar gibi geliyo. Ek gıdalara çok yüklenmeden vermeye çalışıyorum sadece kendi istediği kadar.
Bi de yoğurt peynir veriyorum alerjik bi durum olmadı, bundan sonra da zaten 9. aya girdiler gerekli olursa normal inek ya da keçi sütü vermeyi düşünüyorum. şimdi bu mamalara alıştırıp 3 ay sonra inek sütü için uğraşmak mantıklı gelmiyo bana. Tabiii tamamen benim fikrim dr.lar karşı da olsa böyle yapacam

Aslında sana katılıyorum Gülican,azıcık sütüm normal devam mamasından daha faydalıdır ve hiç sonra normal süte alışması gerektiği aklıma gelmemişti,bizimki onuda reddeder,öyle inatçıki,bu arada mamalarada karıştırmayı denedim,muhallebide de denedim nafile,en iyisi olağan akışına bırakmak mı ne bilemiyorum,doktorun verdiği listeye uysam bu çocuk habire kusar,o kadar çok şey yemesi gerekki,yarısını anca yiyebiliyor,of çocuğun psikolojisinide bozdum,nasıl toparlarım bilemiyorum...

doktorun listesine uyucam diye cocugu zorluyosan yapma bence. fazla verdigin icin kusuyo olabilir. ben de vedat koseogluna goturdum en son ne kadar yerse o kadar ver dedi. sakin zorlama dedi. benim kiz da dogdugundan beri istahsizlik problemi var. simdide anca reklamlari izlerken cok az yiyo. buda zararli ama napim baska turlu mumkun deil agzini acmio. napalim bizde boyle kabul ettik bu durumu

ne verdiki o kadar canım. Bizimki hergün uyanınca emdikten sonra kahvaltılık ne kadar yerse ver dedi. sonra bi meyve bi sebze bi de yoğurt bütün gün. bunlarda da 1-2 fincan ölçüsünü geçme ve kafayı çevirince hemen vermeyi kes dedi. Gerçi bu aralar biras çabuk çeviriyo kafayı ama...
Bu arada ilk katı gıdaya geçerken geceleri muhallaebi yesin diye hazır muhallebi koleksiyonu yaptık ama ağzına sürmedi hiçbirini, çocuğun da bildiği vardır diye düşünüyorum ben de

canım eğer çozum bulursan neolur banada sğyle maf oldum ben bu sğyledıklerını bız 4 aydan itıbaren yaşıyorum sırf bu yuzden gıtmedım hastanwe doktor kalmadı okadar çok kustu kı bır hafta hastanede yattık ama hıç bır sorun gorunmedı herşey normal şimdılerdede devam edıyo ama eskısı gıbı gunde 5 .6 defa dııl da 2 defa .ama duzelmedı .

canım eğer çozum bulursan neolur banada sğyle maf oldum ben bu sğyledıklerını bız 4 aydan itıbaren yaşıyorum sırf bu yuzden gıtmedım hastanwe doktor kalmadı okadar çok kustu kı bır hafta hastanede yattık ama hıç bır sorun gorunmedı herşey normal şimdılerdede devam edıyo ama eskısı gıbı gunde 5 .6 defa dııl da 2 defa .ama duzelmedı .

Çok geçmiş olsun,seni çok iyi anlıyorum,bende ne yapacağımı şaşırdım,anne sütü emiyorsa bol bol ver,bizimki anne sütü emiyor ama o da sadece günde iki kere,yok anne sütü almıyorsa Allah seninde benimde yardımcımız olsun,ben midesindeki asit boğazına zarar verecek diye korkuyorum,herkes önemli değil her bebek kusar diyoo ama gelde anlat onlara,ben yakında doktora gideceğim,Ankaranın iyi proflarından birine gidiyoruz,Pr dr Saadet Arsan,Ankara Üniversitesi Çocuk bölümü başkanı kadın işinde çok iyi bide ondan görüş alayım,mutlaka iletirim...

ne verdiki o kadar canım. Bizimki hergün uyanınca emdikten sonra kahvaltılık ne kadar yerse ver dedi. sonra bi meyve bi sebze bi de yoğurt bütün gün. bunlarda da 1-2 fincan ölçüsünü geçme ve kafayı çevirince hemen vermeyi kes dedi. Gerçi bu aralar biras çabuk çeviriyo kafayı ama...
Bu arada ilk katı gıdaya geçerken geceleri muhallaebi yesin diye hazır muhallebi koleksiyonu yaptık ama ağzına sürmedi hiçbirini, çocuğun da bildiği vardır diye düşünüyorum ben de

Benim doktor her öğün 100-150cc olacak şekilde vkahvaltı,sebze,et,meyve,yoğurt,akşam yine sebze,et,aralardada 500cc anne sütü veya devam sütü.Çocuk yarısını anca yiyebiliyoo,ayrıca yemek üstüne su teklif et dedxi.Bizimkisi suyu içince olduğu gibi boşaltıyoo,ben anlamadım,100 cc bile çok fazla geliyor,of,

günde iki kere et agır gelmezmi çocuga sonuçta bünyeleri okadar agır şeyi kaldıramayabilir ben bigün etli yapıyosam yemegini diger gün sadece tarhana yapıyom hafif olsun dokunmasın kusmasın die

hayatım benımkını çozum bulamadılar ınan ıstanbulun en ıyuı proflarından bırını goturdum ozel dıyetısıyenler uğraştı ama yooook.

Benim doktor her öğün 100-150cc olacak şekilde vkahvaltı,sebze,et,meyve,yoğurt,akşam yine sebze,et,aralardada 500cc anne sütü veya devam sütü.Çocuk yarısını anca yiyebiliyoo,ayrıca yemek üstüne su teklif et dedxi.Bizimkisi suyu içince olduğu gibi boşaltıyoo,ben anlamadım,100 cc bile çok fazla geliyor,of,

Benimkide sabah kahvaltılık ne kadar isterse yiyo yanında meyve suyuyla, arada meyve, öğlen etli sebze, akşam da yoğurt yanında pilav,bisküi, ekmek gibi bişey yiyo. normal yetiyo gibi. Ama bizimki de doğduğundan beri kusuyo. Reflüsü varmış, diyetisyen tahlil ilaç falan fayda etmedi. Şimdi katıları çok kusmuyo artık, ama sıvı şeyler çıkıyo zorlanınca.
Seninki baştan beri kusmuya ama dimi, sonradan psikolojik başlamış benim anladığım.

Aslında sana katılıyorum Gülican,azıcık sütüm normal devam mamasından daha faydalıdır ve hiç sonra normal süte alışması gerektiği aklıma gelmemişti,bizimki onuda reddeder,öyle inatçıki,bu arada mamalarada karıştırmayı denedim,muhallebide de denedim nafile,en iyisi olağan akışına bırakmak mı ne bilemiyorum,doktorun verdiği listeye uysam bu çocuk habire kusar,o kadar çok şey yemesi gerekki,yarısını anca yiyebiliyor,of çocuğun psikolojisinide bozdum,nasıl toparlarım bilemiyorum...

meraba simaysi benim oglumda suan 5.5 aylık bende aptamil devam sutu ve sagdıgım sutumu veriyorum ogluma.mama kutularının arkasında her ogunde 200 cc ve en az 5 ogun almalı yazıyor ama bebegim 200 cc cok zorlarsam iciyor genelde 100-150 arası yine oyunla veriyorum.birde bebegim biberona gectiginden beri cok kusuyor ozellikle zorladıgım ogunleri daha cok kusuyor.senin bebeginde az iciyo sutu galiba bebimki gibi peki kilo alımı nasıl?

Back
X