Oğluşuma isim bulamıyorum

mambia

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
5.023
2.154
198
35
Slm kızlar oğluşuma isim arıyorum kur'anı kerimde geçen ya da sahabe ismi yardımcı olursanız sevinirim

Canım ben kendi adıma söyle söyleyeyim Ali ismi bence cok güzel ben oğluma koymayı düşünüyodum ama cok yakın bi akraba ismi old için vazgeçtim bi fikir sadece :anneadayı:

Canım ben kendi adıma söyle söyleyeyim Ali ismi bence cok güzel ben oğluma koymayı düşünüyodum ama cok yakın bi akraba ismi old için vazgeçtim bi fikir sadece :anneadayı:
Bende çok severim canım bizde de var ali ismi canım

Kerem ya da kerim koy canım hem güzel hem anlamlı

Kuranda gecen ve anlamini sevdigim isimler

Kerim
Kerem
Mirza
Emir
Yusuf
Elyesa
Burak
Batın
Bugra

Bizim ailede murat bugrahan poyraz batın emir kerem kuzey isimler var ;)

Bizde oğlumuza kerem adını vereceğiz. Anlamından ve yıllardır süregelen kalıcı isim olduğundan. Peygamber efendimiz de koyacagımız isminin anlamından sorumlu olduğumuzu söylemiştir Kuran da geçmesi ve sahabe ismi olması şart değil bence. Onun dışında Ali, Yusuf, Said, Emir isimlerini seviyorum

Ben oğlum için Yusuf ismini çok istiyorum. eşimin çok yakın bi akrabasının ismi olmasına rağmen istiyorum. Eşimde Taha diyor. ve Taha da var yakınlarımız arasında Yusuf Taha :) hoş geliyo bana ama yine de araştırmadayım. Niyeyse öyle bir his oluşuyor insanda, akrabada eş dostta aynı isim varsa koyasımız gelmiyo genel itibari ile ama isim sadece tek kişiye mi mahsus yani. Koyulabilir diye düşünüyorum.

Miraç , Beraat, Tarık, Maruf, Musab, Eymen, Mikail, Kayra, Mirza aklımda olanlardı. Ayrıca buğra ismini iyi araştır derim, anlamı hoş değil diye biliyorum.

Back
X