Öğrenci mutfağına öneri

Yine fırında yaptığın tavuklu patatesi ocakta tavada yada tencerede pişirebilirsin.aynı yöntemle.

patlıcanı ve biberi közle küp küp doğra içine çiğden domates.soğan ve sarımsak doğra maydanozda koyabilirsin tuz.limon eksişi.pul biber sumak kat karıştır salata hatta yemek niyetine ayran ve cacık ile yiyebilirsin.
Çok severim ben. Yanına hiçbir şeye ihtiyaç duymadan yenebilecek bir öğün benim için de. Acıktım :)

Arkadaşım öğrenciyken evine gittiğimde yaptimiz yemek vardı tam öğrenci yemeği bence.
Soğanı yemeklik doğra kavrulsun
Domates salçası at o da biraz kavrulsun
Sonra patates kup küp küçük doğrayın
Patatesler yumusayana kadar kavur suyu cektikce ekle. Malzemeleride baharatlari falan çokluk azlık istediğin gibi ayarla. Yanina çay peynir zeytin on numara

Köfte, patates ve biberi sırayla tavada kızart. Bir kaba al hepsini. Aynı tavada rendelenmiş domatesi kavur. Biraz tuz karabiber ekle. Kızarttığın köfte patatesin üzerine dök. Aynısını patlıcan kabak kızartarak da yapabilirsin :)

Memlekete gideyim de anneannem bir yüksük çorbası döksün kendi elleriyle açar hamuru döker :hamarat:
Tekrar bir tarif vereyim patatesi haşla çatalla ez içine maydanoz.nane kurı soğan doğra yeşil soğanda kat yesillik olur sonra tuz ,kırmızı pul biber,karabiber,sumak ve limon ekşişi kat ekşisi bol olabilir cünkü daha güzel oluyor ve yağ bunları karıştır yumurtasız patates salatası ayranla beraber güzel olur.

Back
X