Öğrencilerim..

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.310
1.268
133
Herkese hayırlı akşamlar. Direk konuya geçeyim; bir etüt merkezinde çalışıyorum öğretmen olarak anladığınız üzere. Bir ay oldu başlayalı henüz ama canımı sıkan hususlar var.
Bu etüt merkezi semt olarak biraz lüks diyebileceğim bir yerde. Öğrencilerin maddi durumu genel olarak gerçekten iyi. Bu tarz şeylere takilmazdim sonuçta ben onların öğretmeniyim ama sadece benim öyle dusunmem yetmiyor.
Biraz değişik ama öğrencilerin giydiklerimi süzmesi, ayakkabima bakmaları çok rahatsız etmeye başladı. 6-7-8 'lerde bu çok sorun olmuyor ama 9'lar bunu bariz hissettiriyor küçümseme bakışı bile seziyorum iki kız öğrencimde. Ki giyimim de öyle paspas değil ama ne bileyim öyle marka falan çok giyinemiyorum malum. Diğer hususta ingilizce öğretmeni olduğum için derste sürekli bilmedikleri kelimeleri soruyorlar; ama yeri geliyor bilemiyorum ki hepsini bilmem zaten mümkün değil. Yine aynı kız öğrencilerim başka bir hocaya bunu şikayet etmiş. Çok kötü hissetmiştim hoca sadece uyardı beni onlara karşı daha dikkatli ol diye..Acikcasi iki konuda da ne yapacağımı bilemiyorum. Özel bir yer olduğu içinde haliyle tam otorite sağlanmıyor öğrenciler üzerinde.. ne yapmami tavsiye edersiniz? Şimdiden tesekkur ederim

Kelimeyi bilemeyince ne yaptınız

Ben kendi oğluma sözlük müyüm ben kolaya alışma ben bilemediğim kelimelerde sözlüğe bakıyorum diyorum

Bence kıyafet ya da bilgi değil de yeni olduğunuzu hissetmişler gibi geldi
Bilmiyorum ki belki de öyledir aslında başta sözlük olayını akıl etsem iyi olurdu ama dediğiniz gibi suan yeni olduğumu anladıkları için böyle yapıyorlar sanırım

Şımarık veletlerin içindesin, yetiştikleri tarzda birini görmeyince yadırgamışlardır...

Birde bunlar tam ergen, tehlikeli olurlar bırak birde saçma sapan oyunlarına alet etmezlerse seni otur dua et böyleleri ayrı bir dengesiz oluyor çünkü...

Burada neler okuyoruz görüyoruz...

Bencede her kelimeyi bilen bi hoca istiyolarsa ingiliz getirsinler. Bilememeniz çok normal ama kendinizce bi otorite kurun ve sözlüğe bakmalarını söyleyin. Bilmediğinizi hissettirmeyin yani.
Ve böylelerine karşı umursamaz ve dik bi duruş sergilerseniz onlar da sizinle uğraşmaktan vazgeçicektir.

Sözlük isteyin, kim hangi kelimeyi soruyorsa siz bilseniz de bilmeseniz de sözlükten baksın.
Siz hiç söylemeyin, kalıcı olsun diye elbette.

Kıyafet için de özgüvenli hissetmeseniz de öyle durun, zamanla takılmadığınızı göreceksiniz.
Sözlük olayı mantıklı haklısınız bi de hesap sorar gibi e siz su kelimeye şu dediniz ama anlamı farklıymış falan diyorlar sınır oluyorum iyice..

Bakışlarına ayar veremezsin muhakkak.
Açık açık sözlerde bir terbiyesizlik görürsen özeldeyim deme ver gereken ayarı.
Kendini kötü hissetmene gerek yok.
Sözlük denen bir şey var madem oradan bakmayacaksınız ne için var de gerektiğinde.
Bir de bilmedikleri kelimeleri araştırma ve cümle içinde kullanma ödevleri ver o durumlarda.
Ödev korkusuna her şeyi sormayı bırakacaklardır :)

Şımarık veletlerin içindesin, yetiştikleri tarzda birini görmeyince yadırgamışlardır...

Birde bunlar tam ergen, tehlikeli olurlar bırak birde saçma sapan oyunlarına alet etmezlerse seni otur dua et böyleleri ayrı bir dengesiz oluyor çünkü...

Burada neler okuyoruz görüyoruz...
Öyle valla baya hemde. Özellikle o iki kız öğrencim sanki ben öğretmen degilimde onlarmis gibi davranıyorlar çok çok irrite oluyorum

Ben de İngilizce öğretmeniyim. Bilmediğimiz kelimeler elbette çıkabiliyor. Ana dilde bile çıkıyor da ikinci dilde nasıl çıkmasın? Ben öyle bir durumda ya sözlükten bakın bakalım diyorum ya da telefonumun sözlüğünü açıp ben de bilmiyorum gelin beraber bakıp öğrenelim diyorum. Bundan daha doğal bir şey yok. Önemli olan orada kasmamak, bilemediğiniz için utanç duymamak ya da bunu belli etmemek..

İlk yıllar cocuklar taktığım kolyeyi hangi mağazadan ne kadara aldığımi bile söyleyip dalga geçiyorlardı. Ben de çok takılıyordum ama sonuçta bi çizgi olusturdum kendime. Kendimle barışık olunca laf söyledikleri konuyu dalga konusu yapınca öğrenciler üzerime gelmemeye başladı.

Onlardan biri olmadığını anladıkları anda saygı duyup bir adim geride duruyorlar. Yine de makyajsız git ya da sıradan bi kazak giy ya da ayni pantalonu iki gün üst üste giy lafını yaparlar. Sen takılma ama. Ergenler sonuçta başka ne konuşacaklar ?

Bu dönemkiler artık tahammülsüz ve açıkçası görgüsüz yetişmeye başladılar. Geçenlerde güzellik merkezinde de bir olaya denk gelmiştim ergenlik çağında 15 yaşındaki kız yaşıtlarına göre fazla gelişmiş diye arkadaşları dalga geçmişler falan. Yani insan düşünüyor anneler çocuklarını bilerek mi böyle yetiştiriyor diye bazen. İyi ki bu dönemde çocuk olmamışım diyorum o yüzden.
Sizin anlattığınız şey o yüzden beni çok şaşırtmadı, takılmamaya çalışın öğrencilerin tavırlarına, kelimeler için de öğrencilere söyleyin sözlük alsınlar ya da telefonlarına uygulama indirsinler her kelimeyi bilemeyeceğinizi uygun bir dille anlatın derim. Ne kadar görgüsüz tipler var yarabbim ya :işsiz:

Allah yardimciniz olsun en tehlikeli ogrenci grubu. Sozluk degilsiniz sonucta bilerek kiyida kosede kalmis kelimeleri de soruyor olabilirler. Gormezden gelmeye calisin bence cok onemli hissettirmeyin gocunmayin giyiminizden de.
Benim arkadasimin da telefonuyla dalga gecmistiler hala tuslu telefonu var diye :olamaz:

ingilizce bilmedikleri kelimeyi başkasından duyunca öğrenemezler ki.

şahsen anasınıfı dahil ingilizce dersim vardı,hocalarım da türk değildi. eşşek gibi sözlüğü okuya okuya native speaker olma yolunda gidiyorum. hala da bakıyorum sözlüğe. keşke başta söyleseydiniz büyük ihtimalle şimdi kendi aralarında "eheheheheh bilmiyo ondan sözlük istiyo" diyeceklerdir ama umursamayın. hiç olmadı telefonlarına online olmayan bir sözlük indirip onu kullansınlar.

diğer konuda da yapacak bir şey yok sanırım. okul olsa idare vs çözebilir miydi bilmiyorum ama etüt merkezinde bunlar olağan diye düşünüyorum. hatta belki lise çağında ben bile hocalarımla dalga geçmişimdir etüt merkezinde. yapılmasa iyi ama o yaşta bir halt zannediliyor işte.

Bencede her kelimeyi bilen bi hoca istiyolarsa ingiliz getirsinler. Bilememeniz çok normal ama kendinizce bi otorite kurun ve sözlüğe bakmalarını söyleyin. Bilmediğinizi hissettirmeyin yani.
Ve böylelerine karşı umursamaz ve dik bi duruş sergilerseniz onlar da sizinle uğraşmaktan vazgeçicektir.
Öyle yahu keşke sözlük olayını en baştan akıl etseydim ama ne bileyim ya öğretmen ne hata yapacak diye beklenir mı surekli..ki daha ilk haftada koşmuş şikayet etmişler çok çok moralim bozuldu

Bakışlarına ayar veremezsin muhakkak.
Açık açık sözlerde bir terbiyesizlik görürsen özeldeyim deme ver gereken ayarı.
Kendini kötü hissetmene gerek yok.
Sözlük denen bir şey var madem oradan bakmayacaksınız ne için var de gerektiğinde.
Bir de bilmedikleri kelimeleri araştırma ve cümle içinde kullanma ödevleri ver o durumlarda.
Ödev korkusuna her şeyi sormayı bırakacaklardır :)
Bakış olayını kanıtlayamam zaten ama bazen bağırıyorum derste kendimi tutamayıp.. bir de erkek öğrencilerim o kadar iyi ki.. ne oluyor bu kiz öğrencilere anlayamıyorum

Allah yardimciniz olsun en tehlikeli ogrenci grubu. Sozluk degilsiniz sonucta bilerek kiyida kosede kalmis kelimeleri de soruyor olabilirler. Gormezden gelmeye calisin bence cok onemli hissettirmeyin gocunmayin giyiminizden de.
Benim arkadasimin da telefonuyla dalga gecmistiler hala tuslu telefonu var diye :olamaz:
Bir de hesap soruyorlar bazen ya ama sis buna bu demiştiniz başka birseymis falan.. sanki onlar okudu 4 sene.. off öğretmenlikten sogutur böyleleri insanı. Valla onu da yaparlar yakında çocukların ellerinde i phoneler samsung son model telefonlar

ingilizce bilmedikleri kelimeyi başkasından duyunca öğrenemezler ki.

şahsen anasınıfı dahil ingilizce dersim vardı,hocalarım da türk değildi. eşşek gibi sözlüğü okuya okuya native speaker olma yolunda gidiyorum. hala da bakıyorum sözlüğe. keşke başta söyleseydiniz büyük ihtimalle şimdi kendi aralarında "eheheheheh bilmiyo ondan sözlük istiyo" diyeceklerdir ama umursamayın. hiç olmadı telefonlarına online olmayan bir sözlük indirip onu kullansınlar.

diğer konuda da yapacak bir şey yok sanırım. okul olsa idare vs çözebilir miydi bilmiyorum ama etüt merkezinde bunlar olağan diye düşünüyorum. hatta belki lise çağında ben bile hocalarımla dalga geçmişimdir etüt merkezinde. yapılmasa iyi ama o yaşta bir halt zannediliyor işte.
Kesinlikle zaten bir kelimeyi bir kaç kere soruyorlar bazen belli uçup gittiği. Bi de ne bileyim her an tetikte olmak zor yani insan olarak en ufak şeyde bu hocada birşey bilmiyor gibi algilanilmasi canımı çok sıkıyor

Back
X