Öğrenememekten Korkuyorum

ciel_eau

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2014
11
3
88
Çanakkale
Merhaba arkadaşlar,
Aslında bu mesajı biraz içimi dökmek için yazıyorum çünkü kimseyle paylaşamıyorum. Ben tıp 1 öğrencisiyim. Ve o kadar dersi öğrenememekten çok korkuyorum. Ders çalışmak istemiyorum bu yüzden. Ne zaman masaya otursam kalbim deli gibi çarpıyor, ellerim titriyor ve terliyor. Konular hızla akıyor ama ben nasıl çalışacağımı bile bilmiyorum. Ailemden uzakta, başka şehirdeyim. Tıpı 2. seferde kazanabildim. Çok istedim ama ölesiye korkuyorum şimdi. Sınavlarım yaklaşıyor ve ben arafta gibi hissediyorum kendimi. Sınıfta kalmak yada tıpı bırakmak istemiyorum. Çaresizim sonuç olarak.

Üniversiteyi bitirdim ben de bu sene, mühendisim benim de öyle korkularım oldu zamanında. Ama tıpı kazanacak kapasiten var ise o sınavları geçebilecek kapasiten neden olmasın? Elbette ki geçersin okumak üniversite kazanmaktan daha kolay emin ol.. :)

başarırsınnnn sen tıp fakultesini kazanmışsın gerisi hallolur kendine güven derslerine odaklan : ))

Merhaba arkadaşlar,
Aslında bu mesajı biraz içimi dökmek için yazıyorum çünkü kimseyle paylaşamıyorum. Ben tıp 1 öğrencisiyim. Ve o kadar dersi öğrenememekten çok korkuyorum. Ders çalışmak istemiyorum bu yüzden. Ne zaman masaya otursam kalbim deli gibi çarpıyor, ellerim titriyor ve terliyor. Konular hızla akıyor ama ben nasıl çalışacağımı bile bilmiyorum. Ailemden uzakta, başka şehirdeyim. Tıpı 2. seferde kazanabildim. Çok istedim ama ölesiye korkuyorum şimdi. Sınavlarım yaklaşıyor ve ben arafta gibi hissediyorum kendimi. Sınıfta kalmak yada tıpı bırakmak istemiyorum. Çaresizim sonuç olarak.

canim ben doktorum tipu bitirdim yani. daha 1. siniftasin ilerde bu hallerine guluceksinnn.. tip o kadar zor bir bolum degili. ay kimler kimler bitiriyo Allah askina sen neden yapamiyasin. siniftakilere bi bak hicbiri senden aman aman zeki degil. hatta cogundan zeki ve caliskansindir eminim.

neden o kadar sorun yaptin. zor degil tip o kadar. asil zor bitirdikten sonra. simdiden boyle yapma.

sen bir doktor olacaksin ve insanlarin sana ihtiyaci var. tabiki ogreneceksin herkes ogrenip dogmuyor ki sen bir basla gerisi gelir.zor bolum ama imkamsiz degil

canim ben doktorum tipu bitirdim yani. daha 1. siniftasin ilerde bu hallerine guluceksinnn.. tip o kadar zor bir bolum degili. ay kimler kimler bitiriyo Allah askina sen neden yapamiyasin. siniftakilere bi bak hicbiri senden aman aman zeki degil. hatta cogundan zeki ve caliskansindir eminim.

neden o kadar sorun yaptin. zor degil tip o kadar. asil zor bitirdikten sonra. simdiden boyle yapma.

Haklısınız. Bende niye bu kadar panik yaptım çözemedim. Yorumunuz için teşekkürler.

bak ben hem avukatım hem de mühendisim hiç de zorlanmadım ki sen de zorlanmazsın isteyerek yazmışsın zaten bu bölümü ki millet karnında tıp bilimiyle doğmuyor herşey öğrenerek adım adım.

Dini inancınızı bilemiyorum tabi
Ama başetmeniz gereken konularda (ve tabi diğer herşey için)
Her gece ısrarla dua edin, Allah'tan isteyin, yani mesela "Allah'ım hayırlısı ise bana çalışma gücü ver, korkularımı benden al, bu iş benim için hayırlı ise huzura kavuştur" gibi...
bir süre sonra çok işe yaradığını yani huzursuzluğunuzun gittiğini göreceksiniz, yani ben hep görmüşümdür Hoppa
öyle şu sureden şu kadar v.b. değil, içinizden geldiği gibi dua edin
Hoppa

Sinavda derece yaptim.iyi bir univ. De zor bir bolum okudum.her anim yillarim sikinti vekalp carpintisi el titremesiyle gecti sana guveniyoruz dedikce ailem bu stres dahada artti hayal kirikligina ugratma korkusundan.en sonunda kalptte tasikardi ve kapak bozuklugu olustugunu ogrendim .ben yaptim sen yapma kendine.hersey hallolur.birden yukleme sirtina sorumluluklarini.

Tıp bölümünü kazanmışsın bunu nasıl başardıysan okulu bitirmeyi de başarırsın emin ol.
Derslerine sımsıkı sarıl herşey hallolur

Hersey kafada bitiyor kardesim. Arkadasin dedigi gibi dua et calis gerisini herseyin sahibine birak..

Ha buarada o okulu kazanmissan bosuna degil kapasite var demekki tip fakultesi bu boru diil :KK9:

bölümün zor oluşu etkilemiş.. ama her bölüm kendi içinde zordur, bunlara takılma...
çok yoğun 2 seneden geçtin... artık ders çalışmaktan bıkmış da olabilirsin biraz relax ol.
hobilerine yönel, sürekli ders ders ders diye düşünme. o değil hayat...
1-2 kurul arkadan gelsen nolcak sanki.. sakinleş....

Dersleri parca parca ele al. Planli calis hedef koy onune. Plani tamamlayinca kendini odullendir. Kendine guven.

hani hep "tıp okumak, doktor olmak çok zor" diye söylenir ya, işte bu her birimizin beynine küçücük yaşlardan itibaren işlenmiş toplumsal bir önyargıdır.. bu önyargı o bölümü gözümüzde büyütmemize sebep olur gözde büyütmek de insanı biraz korkutur.. üstüne bir de heyecanlı, aceleci, mükemmelliyetçi ya da özgüvensiz bir yapınız varsa yaşadığınız bu duygular gayet normal olur..

bu korkuyu üzerinizden atmak için bölümdeki hocalarınız ile konuşun, durumunuzu anlatın onlarla konuşmak size çok iyi gelecektir, samimi olduğunuz bölüm arkadaşlarınızla, üst sınıfınızdakilerle de bu konuyu konuşun, sizinle aynı yoldan geçen kişilerle konuştukça herkes bir şey söyleyip bir şey önerdikçe bu kaygınız geçecektir, eğer yine de bu kaygınızı üzerinizden atamazsanız bir psikologdan yardım alın, kesin çözüme ulaşırsınız..

bu söylediklerimi zamana yaymayıp acilen yapın ki sınavlarınız kolay geçsin..

sevgiler..

Daha ögrenmek zorunda olduklarina baktikca gözünde büyür de büyür..oyalandikcada daha da büyür.
Sen hele bi adim at basla..gerisi gelecek kendiliginden.

Fazla panik halindesin. Benim gerizekali eski sevgilim bile tip okuyup sinavlari catir catir verebiliyorsa inan herkes verir. Ondan sakinles, derin nefes al ve ders calis. Yaparsin kendine güven.

Merhaba arkadaşlar,

Ben en iyi yazarak öğrenirim mesela. Kendin için bir metod bulmalısın.

Düşe kalka ,öğreneceksin.Herkes prof. olmuyor üniversitede .Tabi alltan dersinde olacak , anlamadıgında zor ama tatlı bir süreç.

Back
X