• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenim kredisi borcu

muamma89

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2014
64
4
6
35
İstanbul
2 yıllık üniversite okurken kyk dan öğrenim kredisi almıştım okul bittikten sonra çalışma hayatına hemen başlamadığım için ödemeye de başlayamadım. şimdi çalışıyorum ama

Ana Para Gecikme Zammı Toplam
3,523.23 1,756.52 5,279.75

Beş bini geçmiş durumda bunu aldığım maaşla ödemem mümkün değil :( ve durduğu yerden de faiz işlemeye devam ediyor. Öğrenim kredisi alan arkadaşlar nasıl geri ödediğini taksit imkanı var mı varsa nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bilgilendirirse çok sevinirim.

canım en kestirmesi madem çalışmaya başladın
bankadan ihtiyaç kredisi çekip kapat kredini
tabi hesabını iyi yap
bankanın faizi daha uygun olacaksa
36 ay a kadar ödeme şansın olcaktır

taksitlendirme oluyor diye hatırlıyorum. kurumu aradınız mı?

telno: 444 1961

Son düzenleme:
evet vergi dairesinde taksitlendirme yapıolar. ben birazını ödemiştim birazı kalmıştı bi baktım kalanına da 600 tl gecikme zammı gelmiş. gittim vergi dairesine toptan yatırdım kapattım borcu :43: ama taksit yapılıomuş canım.

Benim eşimin de böyle olmuştu, vergi dairesine gidip yapılandırmıştı. Hatta icraya gidecekti neredeyse. Bir gidip öğrenin derim.

aldığınız para ana para birinci rakam ikinci rakam ise faizi üçüncü rakam ise faiz artı ana para...

siz okulu bitiridikten 2 yıl sonra ödemeler başlar. bence sorun yapmayın ara ara 300-400 biriktirp ödeyin çünkü piyasada aldığınız kredi faizi daha yüksek olacaktır.

2 yıllık üniversite okurken kyk dan öğrenim kredisi almıştım okul bittikten sonra çalışma hayatına hemen başlamadığım için ödemeye de başlayamadım. şimdi çalışıyorum ama

Beş bini geçmiş durumda bunu aldığım maaşla ödemem mümkün değil :( ve durduğu yerden de faiz işlemeye devam ediyor. Öğrenim kredisi alan arkadaşlar nasıl geri ödediğini taksit imkanı var mı varsa nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bilgilendirirse çok sevinirim.

bende okurken aldım 11 cektım sanırım

ıse gırdım basladıgım ay 500 500 kesılıyordu bır senede bıtttı yanı

aldıgın maasla alakalı olmalı odemesı

okul bittikten 2 sene ödeme hakkın var.2 sene bittikten sonra belli bi miktar faiz işletiyorlar.ödemezsen de ona göre faiz geliyo.ama bildiğim kadarıyla öğrenci kredi faizi o kadar fazla olmuyo.ben henüz ödemedim ama bi tanıdığım yanlış hatırlamıyorsam 3 ayda 900 lira gibi bi şey ödüyordu.ya da işe başladığımda belli bi miktar kesinti yapıyorlar.taksitli ödeme seçeneklerin var.bankayla konuşup taksitleri daha iyi öğrenebilirsin cnm.

3 ayda bir ödeniyor para.Bizim 575 civarı.Her ay 200 tl ayırırsanız daha az zorlanırsınız.Ama ilgilili yeri arayıp bilgi almak daha doğru olacaktır.

Okul bittikten sonra öğrenim kredisi alan kişiler hemen evlenirse kredi borcu silinecek diye haberler vardı noldu o iş bi bilgisi olan varmı merakla onu bekliyoruz :)

Ben de 2003 yılında öğrenim görürken başvurmuştum. Banka şubesinde hesabıma para yatmadığı söylenmişti ve bir daha sormamıştım. Ailemin çabasıyla okudum 2 sene. Geçen sene vergi dairesinden tebligat geldi anlaşılan kendileri taksitlendirme yoluna gitmişler çünkü benim haberim yoktu. 460 tl borç vardı tebligatta.
Malum bankaya e-mail attım paranın hesabımda olduğu söylendi. Tabi bu ana para ve benim borcum şu anda faiziyle 5000 i geçti. Bu haksızlık kime şikayet edilir? Yurtlar kurumu Ankara'ya fax çekmemi söylüyor. Ama gel gör ki fax nedense gönderilemiyor.
Mutlaka birçok öğrenciye imkan sağlıyor bu krediler ama şimdiki aklım olsa hiç başvurmazdım.

Okul bittikten sonra öğrenim kredisi alan kişiler hemen evlenirse kredi borcu silinecek diye haberler vardı noldu o iş bi bilgisi olan varmı merakla onu bekliyoruz :)
Üniversitede okurken evlenenleri kapsıyor diye biliyorum borç silme olayı nette öyle okumuştum,sonradan evleneli kapsamıyor diye yazıyordu,tabi yasal olarak kabul edildi mi bilmiyorum..

okulun bittikten 2 yıl sonra ödemeye başlıyordun ödeme günün geldiğinde kyk ya dilekçe yazsaydın çalışmadığını dile getirseydin borcunu 2 yıl erteliyolardı.keşke böyle bişey yapsaydın

Back
X