öğretmen gebe arkadaşlar bi bakar mısınız??

ozfagu33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2014
93
28
28
sevgili gebe meslektaşlarım günde kaç saat giriyorsunuz derse ve dersi genelde nasıl anlatıyorsunuz ayaktamı oturarakmı?
birde yasal kısmına gelirsek hamile öğretmenlerin haftada alacağı ders saatini belirleme ve ders düzenine itiraz etme hakkı varmı acaba??

18 saat dersm var ayağa kalkmadan sınıfa hakim olamıyorsun malesef.yasal olarakta nöbet tutmuyorsun en fazla extra bişi duymadım hocam

26 saat dersim var 2 gün 7 saat , 2 gün 6 saat dolu. Iki okula birden gidiyorum. 1 günümü hastane işleri için bosaltmalarini istedim. Taşımalı eğitim yapan bir okul nöbetler servis bekleme vs. de sıkıntı. Okuldan dönünce canım çıkmış oluyor. Eve gelir gelmez kendimi yatağa atıyorum. :(

26 saat dersim var 2 gün 7 saat , 2 gün 6 saat dolu. Iki okula birden gidiyorum. 1 günümü hastane işleri için bosaltmalarini istedim. Taşımalı eğitim yapan bir okul nöbetler servis bekleme vs. de sıkıntı. Okuldan dönünce canım çıkmış oluyor. Eve gelir gelmez kendimi yatağa atıyorum. :KK43:
ovv baya yoğuın hocam neden bu kadar ders aldınız isteğiniz dışındamı verdiler eğer öyleyse bildiğim kadarıyla 20 saatten fazlasını zorla veremezler diye duymuştum bi arkadaşımdan... çok zorlayıcı olur kaçıncı ayınızdasınız hocam???

ovv baya yoğuın hocam neden bu kadar ders aldınız isteğiniz dışındamı verdiler eğer öyleyse bildiğim kadarıyla 20 saatten fazlasını zorla veremezler diye duymuştum bi arkadaşımdan... çok zorlayıcı olur kaçıncı ayınızdasınız hocam???
Isteğim dışı tabi, bayramda tam 12 haftam doluyor. Karnım büyümedikçe halden anlamıyorlar müdürlerin hepsi yeni, okul mdrü, ilçe milli egtm mdrü... Ben geçen seneye kadar akşamlara kadar derse girip sonra da idarecilik yapıyordum. Bu sene hamilelikle kendimi geri çektim yazın. Ama millet yeni geldiği icin kendine tepki zannediyor işte. Ben de Şubat tatilinde ayrılmayı düşünüyorum o zamana kadar sıkacağım dişimi kimseye minnet etmeyeceğim inşallah.

Isteğim dışı tabi, bayramda tam 12 haftam doluyor. Karnım büyümedikçe halden anlamıyorlar müdürlerin hepsi yeni, okul mdrü, ilçe milli egtm mdrü... Ben geçen seneye kadar akşamlara kadar derse girip sonra da idarecilik yapıyordum. Bu sene hamilelikle kendimi geri çektim yazın. Ama millet yeni geldiği icin kendine tepki zannediyor işte. Ben de Şubat tatilinde ayrılmayı düşünüyorum o zamana kadar sıkacağım dişimi kimseye minnet etmeyeceğim inşallah.
minnet etme gibi değilde eğer sizi fiziksel olarak zorluyorsa ve özel durumunuz varsa kusma tansiyon düşüklüğü filan gibi ders saatinizin azalmasını talep etmek en doğal hakkınız tabiki sonuçta bizim evdede sorumluluklarımız var hepsi beraber yorucu oluyor bunu isterseniz gereksiz bi nedenden dolayı olmayacak..

Rehberlik ile birlikte 31 saat dersim var. İdarenin hamileliğimden haberi var ama branşımda tek kişiyim, onların da yapacağı bir şey yok maalesef. Sadece nöbetçi olmadığım günler tenefüste oturabiliyorum. Onun dışında hep ayaktayım. Şimdilik sıkıntım yok. İnşallah böyle devam eder.

Rehberlik ile birlikte 31 saat dersim var. İdarenin hamileliğimden haberi var ama branşımda tek kişiyim, onların da yapacağı bir şey yok maalesef. Sadece nöbetçi olmadığım günler tenefüste oturabiliyorum. Onun dışında hep ayaktayım. Şimdilik sıkıntım yok. İnşallah böyle devam eder.
o zamnlar benimde öyleydi hocam aynı şekilde 30 saat derse giriyordum zaten sıkıntı bir durum yoksa görev yapılabiliyor çok şükür ama nöbetlerdede oturmaya çalışın fırsat buldukça hocam.ama ocak şubat gibi daha zorlayıcı olur ozaman vücudunuzun sinyallerine göre ayarlarsınız görevinizi zaten.

Benim de Rehberlik ve Kulüple 28 canım. Allah yardımcımız olsun. Umarım hep böyle gecer hamileliğin. Benim 2 aydır bulantım ve ağrılarım vardı bugünlerde biraz toparladım. Ama felaket grip oldum sinüzitim de azıttı iyice. Bayramı evde geçirmeyi planlıyorum.

minnet etme gibi değilde eğer sizi fiziksel olarak zorluyorsa ve özel durumunuz varsa kusma tansiyon düşüklüğü filan gibi ders saatinizin azalmasını talep etmek en doğal hakkınız tabiki sonuçta bizim evdede sorumluluklarımız var hepsi beraber yorucu oluyor bunu isterseniz gereksiz bi nedenden dolayı olmayacak..
Ilçede norm sıkıntısı var hocam şuan cozum bulacaklarını zannetmiyorum. Çok yorucu olduğunda rapor almaktan başka çaremiz yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sağ salim kucağımıza alalım :)

o zamnlar benimde öyleydi hocam aynı şekilde 30 saat derse giriyordum zaten sıkıntı bir durum yoksa görev yapılabiliyor çok şükür ama nöbetlerdede oturmaya çalışın fırsat buldukça hocam.ama ocak şubat gibi daha zorlayıcı olur ozaman vücudunuzun sinyallerine göre ayarlarsınız görevinizi zaten.

İnşallah şu 12. haftaya bir gelsem rahatlayacağım hocam. Bulantılarım akşamları olduğu için gündüzleri çok sorun yaşamıyorum çok şükür. 2. dönem 1 ay filan çalışıp inşallah 32. haftada izne ayrılacağım.

Benim de Rehberlik ve Kulüple 28 canım. Allah yardımcımız olsun. Umarım hep böyle gecer hamileliğin. Benim 2 aydır bulantım ve ağrılarım vardı bugünlerde biraz toparladım. Ama felaket grip oldum sinüzitim de azıttı iyice. Bayramı evde geçirmeyi planlıyorum.

Amin canım. Akşamları fenayım ama gündüzleri çok şükür idare ediyorum. Arada 1 saat boşluklarım var, dinleniyorum. Öğrencilerim çok yoran çocuklar değil ama sınıflar kalabalık, bu dönem sınıfım da olunca yorulmamak mümkün değil. Zaten ilaç kullanamıyoruz, çok geçmiş olsun. İnşallah bayramda atlatırsın.

Ben sınıf öğretmeniyim 30 saat dersim var 50 adet ikinci sınıf öğrencim var doğal olarak çok hareketliler hiç oturarak ders anlatamıyorum ayakta kaldığım süre arttıkça da kasıklarımın sızladığını hissediyorum :110: Şu an ciddi olarak mide bulantısı sorunum olduğu için de zor günler geçiriyorum ama benim tek anlamadığım şey; neden hamile öğretmen nöbet tutuyor? Süt izni olan öğretmene nöbet yok ama hamileye var. Ama hamile olan daha zor durumda değil mi? Ayrıca ilk 3 ay madem riskli dönem niye nöbet tutarak riski arttırıyoruz çözemiyorum meb'de tek Allahın kulu bir kadın yok mu bunu düşünecek önerecek? Dün nöbetçiydim, sorumlu olduğum katta 9 sınıf var toplam 450 çocuk hepsi koşuyor istemeden de olsa bana çarpıyor peşinde koşturuyor dün eve geldiğimden beri sancı içindeyim :110: hem ders hem nöbet ayakta kalmaktan bittim 7 saat ayrı okulumuzda nöbet çok sıkı olduğundan zil çalınca yemek bile yiyemedim koridordan derse.... dersten koridora....Müdür bey nöbetçi öğretmenin o gün dinlenme hakkı yoktur diyor sınıf ile koridor arasında tüm gün mekik dokuyoruz

Bu arada inşallah ben de ikinci dönem hiç başlamamayı düşünüyorum 9 şubatta 30 haftalık oluyorum 20 hafta iznimiz var 1 hafta da ben özel rapor istersem dönem kapanıyor. Şimdilik tek terdim ikinci döneme kadar çocuklarımı çok iyi hazırlamak sonra muhtemelen öğretmen bile olmayan biri gelip ücretli öğretmenlik yapacak sınıfımda bizim burda işler hep böyle.O yüzden tam performans çalışıyorum

Ben sınıf öğretmeniyim 30 saat dersim var 50 adet ikinci sınıf öğrencim var doğal olarak çok hareketliler hiç oturarak ders anlatamıyorum ayakta kaldığım süre arttıkça da kasıklarımın sızladığını hissediyorum :110: Şu an ciddi olarak mide bulantısı sorunum olduğu için de zor günler geçiriyorum ama benim tek anlamadığım şey; neden hamile öğretmen nöbet tutuyor? Süt izni olan öğretmene nöbet yok ama hamileye var. Ama hamile olan daha zor durumda değil mi? Ayrıca ilk 3 ay madem riskli dönem niye nöbet tutarak riski arttırıyoruz çözemiyorum meb'de tek Allahın kulu bir kadın yok mu bunu düşünecek önerecek? Dün nöbetçiydim, sorumlu olduğum katta 9 sınıf var toplam 450 çocuk hepsi koşuyor istemeden de olsa bana çarpıyor peşinde koşturuyor dün eve geldiğimden beri sancı içindeyim :110: hem ders hem nöbet ayakta kalmaktan bittim 7 saat ayrı okulumuzda nöbet çok sıkı olduğundan zil çalınca yemek bile yiyemedim koridordan derse.... dersten koridora....Müdür bey nöbetçi öğretmenin o gün dinlenme hakkı yoktur diyor sınıf ile koridor arasında tüm gün mekik dokuyoruz
hocam düşüncelerinizde haklısınız dediğiniz gibi ilk 3 ay önemli ama malesef bunu destekleyecek kanun olmadığı için kendi hakkımızın peşinde kendimiz koşuyoruz mümkün mertebe oturarak nöbet tutmaya çalışın veya tehlikeli durumlardada .çocuklar dışarı çıkkarken içeri girerken daha çok kendinizi düşünmekten başka çare yok.

Ben 27. Haftadayim 20 saat derse giriyorum nöbet tutmuyorum bir günümü de bosalttilar. Su an çok yorulmuyorum. Siniflarim yorucu değil. Ama eve geldiğimde bacaklarim ve belimin agrisindan yataktan kalkamiyorum. 3 hafta kalana kadar da calismayi düşünüyorum. Allah YARDIMCImIZ olsun.

Ben de 21 haftalığım ve 26 saat derse giriyorum,1 günüm boş,nöbet tutuyorum ve derste sürekli ayaktayım.7-8 saat derse girdiğim günler çok yoruyor tabi.ilerleyen haftalarda bu kadar çok ayakta durmak nasıl etkiler bilmiyorum ama oturarak dersi yürütmek mümkün değil.allah yardımcımız olsun :)

22 saat dersim var, nöbetim yok haftadan dolayı. Sürekli ayakta durmak çok zor oluyor, ara ara oturarak devam etmek zorunda kalıyorum. Bir de birkaç gündür bel ve bacak ağrım var, iki gün rapor aldım bu haftayı kapatacağım. Haftaya da Allah kerim :(
Bu arada benim ilk aylarım tatile geldi, sıkıntılı günlerimi okulda geçirmedim çok şükür. Ki geçiremezdim zaten, doktor hep istirahat etmemi söylüyordu. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bende 21 haftalik hamileyim sinif ogrtmniyim ayaga kalkmiom valla haftada 2 gunde nobetim var nobetten kacinci haftada muaf oluoruz bide dogumdan once 8 dogumdan sonra 8 haftami iznimiz

Back
X