Öğretmen kiz = Müstakbel gelin

Kizlar bu benim derdim degil aslinda sadece benim.cok sinirimi bozan ve kadini para olarak gorenlere olan sinirim.Ben zaten nisanliyim ama hic aramayan insanlar annemi arar oldu hele ki kpss den yuksek alinca surekli aradilar.Çogu megersem ogullarina ,tanidiklarina isteyeceklermis de o da atanirsam :) Hayir guluyum mu aglayim mi . Sadece ben degil atama bekleyen cogu arkadasimin basina geldi.Atanirsa oglumuza istemeye gelecegiz lafi .
var mi oneriniz soyle guzel yerin dibine sokacak bir soz boyle davrananlara. ? Cok sinir bozucu bir durum cunku ben yine nisanliyim diyince bir sey diyemiyorlar ama arkadaslarima daha cok uzuldum
aynı durumu yaşadım ama saolsun annem bana fırsat vermiyordu :) bir tanesi geldi okumuş atanmış kızın varmış diye bir akraba göndermiş annemde hıhı evet gel senin için okuttuk zaten bizde demiş :)

Meğer ne cokmus memur olur olmaz istenen :) kaynanalar ogullarina bankamatik ariyor demek ki her yerde

Kizlar bu benim derdim degil aslinda sadece benim.cok sinirimi bozan ve kadini para olarak gorenlere olan sinirim.Ben zaten nisanliyim ama hic aramayan insanlar annemi arar oldu hele ki kpss den yuksek alinca surekli aradilar.Çogu megersem ogullarina ,tanidiklarina isteyeceklermis de o da atanirsam :) Hayir guluyum mu aglayim mi . Sadece ben degil atama bekleyen cogu arkadasimin basina geldi.Atanirsa oglumuza istemeye gelecegiz lafi .
var mi oneriniz soyle guzel yerin dibine sokacak bir soz boyle davrananlara. ? Cok sinir bozucu bir durum cunku ben yine nisanliyim diyince bir sey diyemiyorlar ama arkadaslarima daha cok uzuldum
evliyim 10 yıl flört ettim kaynana kaynata ben işsizken telefonlarıma çıkmazdılar.atandım ilk maaşımı aldım ertesi günü aradılar bir yüzük takalım hem günah çok uzadı gibisnden.yıllardır neredeydiniz ben yıllardır parmağımda yüzük takılmadan alnımın akıyla oğlunuzun yüzünü eğmeden beraber oldum kusura bakmayın oğlunuz atanmadan olmaz dedim..ısrar ettiler parmaktaki yüzükle günahlar kapanmaz kusura bakmayın dedim kapattım konuyu.tabi oğulları atanmadan aldım ama olsun 2 yıl süründüler

Müstakbel damat kpss ye girip senden yüksek puan alırsa olur bu iş dersin. Yoksa daha fazla çalışmasını öğütle.

kesinlikle toplumumuzda cok yaygın olan saçma bir düşünce
hemşire ve öğretmen gelin aranması
maaş olayından ziyade rahat sati belli olan meslekler diye görülmesinin daha etkili oldugu düşüncesindeyım

kesinlikle toplumumuzda cok yaygın olan saçma bir düşünce
hemşire ve öğretmen gelin aranması
maaş olayından ziyade rahat sati belli olan meslekler diye görülmesinin daha etkili oldugu düşüncesindeyım

Çalışan gelin yada çalışmayan gelin aratan insanlari anlamiyorum anlayamam.
Evlilikte kisinin vasıfları çalışıyor olup olmamasi değil ahlaken düzgün, karakteri saglam olmasi..
ancak bunu fehmedemeyen bir yığın insan var.
Ablama kadinin biri kpssden düşük aldiysan olmaz bu is dediydi -yüksek puan almis olmasina ragmen kadro acilmadigi icin calismiyor, bunu tabiki bu terbiyesiz kadina söylemedik- ilk geldiginde sanki biz ona görücüye gitmis gibi :D annemde lafi gedigine koymustu..
Tabiki hayat sartlari zor hic birimiz bir sey demiyoruz, calismak güzel bir sey. . Faydali olmak adina elimizi taşın altina koymaliyiz.
Kesinlikle çalışacağım yada kesinlikle calismayacagim gibi bir durumla evlilik yoluna çıkılmaz diye düşünüyorum. Insan esiyle oturur istisare eder, ortak karar alir, birlikte cefasini da ceker, sefasini da sürer.

evliyim 10 yıl flört ettim kaynana kaynata ben işsizken telefonlarıma çıkmazdılar.atandım ilk maaşımı aldım ertesi günü aradılar bir yüzük takalım hem günah çok uzadı gibisnden.yıllardır neredeydiniz ben yıllardır parmağımda yüzük takılmadan alnımın akıyla oğlunuzun yüzünü eğmeden beraber oldum kusura bakmayın oğlunuz atanmadan olmaz dedim..ısrar ettiler parmaktaki yüzükle günahlar kapanmaz kusura bakmayın dedim kapattım konuyu.tabi oğulları atanmadan aldım ama olsun 2 yıl süründüler
vay bee. keşke bende sürünseydimm:)

Ben de atama bekleyen öğretmenim. Kime mesleğimi söylesem kadınlar icin en uygun meslek diyor. Yarım gün çalış eve gel temizlik yemek çocuk her isi hallet üstüne para getir ideal! gelin adayı ya da ideal hizmetci köle. Bu zihniyete ifrit oluyorum rabbim böylelerinden korusun

Ben de atama bekleyen öğretmenim. Kime mesleğimi söylesem kadınlar icin en uygun meslek diyor. Yarım gün çalış eve gel temizlik yemek çocuk her isi hallet üstüne para getir ideal! gelin adayı ya da ideal hizmetci köle. Bu zihniyete ifrit oluyorum rabbim böylelerinden korusun

+1

Sırf bu yüzden öğretmen olmadım...

Hem parasını kazansın, hem iş güç yapmaya zamanı kalsın, hem çocuk bakacak kapasitesi olsun eğitimli de olsun tabii.. Olduuu başka???

Ne kadar yorucu olduğunu, eve geldiğinde kılını kıpırdatacak halinin kalmadığını ama tonla sınav rapor ders hazırlığı gibi işlerinin olduğunu anlatsan da anlamazlar... Cehalet ne güzel şey...

Ne kadar yorucu olduğunu, eve geldiğinde kılını kıpırdatacak halinin kalmadığını ama tonla sınav rapor ders hazırlığı gibi işlerinin olduğunu anlatsan da anlamazlar... Cehalet ne güzel şey...
Bırakın bu zihniyeti farklı bir meslek grubundaki arkadaşlarınız bile sen napıyorsun ki yarım gün gözüyle bakıyor kimse hayatin müşterek olduğundan bahsetmiyor erkeklerin de hanımlarına yardımcı olması gerektiğinden. Bakıyorum ki o evlenmeden önce cıvıl cıvıl olan etrafa neşe saçan bakımlı alımlı kadınlar gitmis cok degil belki evlendikten bi sene sonra yasama sevinci kalmayan kadınlara dönmüş. Neyse daha yaşım ufak benim de öğrenecek şeylerim vardır diyip susayım :)

Back
X