Degerli hocalarim, neden velilere kendinizi ezdiriyorsunuz?
Velilerin sizlere sen diye hitap etmelerine asla izin vermeyin.
Bana sen diye hitap etmenizi istemiyorum demek bukadar zor mu?
El verince kol kaptiracagimiz bir zamanda yasiyoruz malesef..
Bu zamanin velileri ucmus gidiyor. Ogretmenlerin sinirlarina, ozel hayatlarina saygi gostermiyorlar.. Sizler mesai saatleri icinde (Cok onemli olmadikca) ya da mesai saatleri disinda gelen aramalara ve mesajlara cevap vermek zorunda degilsiniz.
Whatsapp, sms, arama yolu ile gecenin gec saatlerinde ogretmenleri rahatsiz eden veliler var.. Bu zorbaliktan baska birsey degil. Buna bir dur demelisiniz.
Telefon ile zirt pirt aradiklarinda cevap vermeyin. Ogrencilerinizin durumu ile ilgili gorusmek icin bile belirli gunler belirleyin. Kimsenin zamaninizdan calmasina musade etmeyin. Sinirlarinizi net bir sekilde cizmelisiniz..
Ben ne ogretmenim, ne de veliyim. Ancak bence Ogretmen benim cocuguma karsi gorevini layigiyla yerine getiriyorsa. Cocugumu okuldan sogutmadan egitim veriyorsa. Ve gerekli zamanlarda cocugumun genel durumu hakkinda bilgi edinme ihtiyacimi karsiliyorsa bu benim icin yeterlidir..
Is ve ozel yasam dengesini dogru kuran ogretmen bunu cocuklara da olumlu yansitir.. Bence butun veliler bunun farkinda olmali ve sinirlarini bilmeliler...Bilmeyene de sizler sinirini bildirmelisiniz.
Siz ogretmensiniz, servis soforu degil.

Bu sorumlulugu almak zorunda degilsiniz. Doguruyorlarsa ilgilenmesini de bilecekler.. Bu ulkede kar kis demeden engelli evlatlarini sirtlarinda, kucaklarinda okula tasiyan babalar var. Hem de kilometrelerce..
Hocam iyilikten maraz dogar. Bugun size kedi gibi sokulup rica eden veliler yarin allah gostermesin bir kaza yaptiginizda kaplan kesilirler..
Oyuzden vicdaniniz rahat olsun. Araciniza almamakla en dogrusunu yapiyorsunuz.