Öğretmen olacağım ama...

benkahvecanavari

ne kedisiz ne kitapsız
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.655
2.537
133
30
İzmir
Herkese iyi aksamlar,

Üniversitede son yılım, bu yıl formasyon alıp staja başlayacağım ve nasip olursa önceliğim anaokullarından başlayarak lise ve üniversitede akademisyen olarak her yaştan çocuk ve genç gruplarına hitap etmek. Amacım çocuklara dili sevdirmek, bir çok ülkeye göre ülkemizde en erken İngilizce ya da 2. Bir dil görürken çoğu ülkeye göre geride olmamız, teoride harika fakat pratikte yetersiziz. Şimdi, asıl problemim bir öğretmen adayı olarak öğrencilere yetememek, herkese el uzatmam ya da her öğrenciye aynı taktikte anlatmam mümkün olmayabilir, amacım hepsine yetebilmek ve bu yüzden başarısız olmaktan çok korkuyorum. Öğrencilerimin anlatım biçimimden memnun kalması için her ders öncesi ekipman hazırlamayı planlıyorum, pdf halinde testler olabilir, ödevler, konuşma sınavları hatta ödüllü aktivitelerle hem sevdirmek hem öğretmek istiyorum ama bu amaclarım yetersiz olur ve öğrencilerimden anlatım tarzimla ilgili sikayet almaktan korkuyorum. Mesela bir komsumuzun oglu, gecemedigi sinav icin benden yardim istediginde dersten sonra acaba yeterince iyi anlattim mi, atladigim konular oldu mu diye kendimi yiyiyorum. Basarisiz olursa kendime baglarim diye cekiniyorum. Anksiyete vs de diyebilirsiniz bu duruma ben sadece en en en iyisini arzuluyorum. Aramizda ogretmen ya da bir ogrenci gozuyle bana bu durumlari aciklayabilecek, oneri sunacak biri var midir?

çok güzel eğitim veren (devlet yada özel farketmez), iyi kadrosu ve öğrencileri olan bir okulda olmadığınızda dil eğitimi için öğrencilerin o kadar kasmadığını görünce bu herkese en iyi şekilde anlatma hevesinizin kırılacağını düşünüyorum. Diğer dersleri halletmiş, eksik olarak dil eğitimini gören öğrenciler ya da sadece yabancı dil üzerine alan ayrılacak öğrencilerin ilgisi olacaktır. Onlara sıklıkla yoğunlaşmanızı öneririm.
Kendi açımdan ingilizce yada almanca öğrenmek için efor harcamak lise bitimine kadar benim için gereksizdi. İstediğim bölüm için o derse ihtiyacım yoktu. Daha fazla matematik ve fizik çözmeliydim vs vs. Bana öğretmenin canla başla başka tekniklerle ders anlatması mermere suyu emdirmeye çalışmak gibi bir şeydi. Bir arkadaşımda bayılırdı yeni dil öğrenmeye sünger gibi çekerdi tüm bilgiyi. Hocanın enerjisini bana değil ona yoğunlaştırması herkesin menfaatine olan bir hareket olurdu ki öyle oldu :)

haklısınız öğretmen değilim ama 4 yıl ortaoğretımde ıngılızce oğretmenlığı yaptım tum enerjımı ısteğimi bılgimi sunmama rağmen bıkmadan bazı çocuklara maalesef ulaşamadım .öğrenme isteği içinde olmayan ailesi tarafından motıve edılmeyen çocuklara öğretemedim olmadı

Olamıyor malesef. Ben 3 sene almanca gördüm lisede adımı söyleyebiliyor muyum diye düşündüm şu an onu yapabiliyormuşum bir tek. Yaşımı söyleyemiyorum mesela. Beynimi gereksiz bilgiye kapatıyordum. Hatırlamam gereken trigonometri, integral formülleri daha önemliydi benim için. Aileme yük olmadan iyi bir yer kazanmam gerekiyodu çünkü.
Ha bu demek değil ki sadece bu yüzden ilgimde yoktu açıkçası sevemedim hiç bir zaman yeni dil öğrenmeyi. Sonra noldu kitap dizi film yurtdışı derken baktım konuşuyorum ingilizce.

Öğretmenim. Her öğretmen aynı azim ve hırsla adımını atıyor mesleğe. Sonra ilk kpss süreciyle, ikinci duvara anlatsan daha etkili olur öğrencilerle ve son olarak tabiki çok bilmiş velilerle karşılaşınca kademe kademe azmi ve şevki kırılıyor Bence şimdiden bu kadar kafanı yorma. İyi bir öğretmen sınıfına göre teknik geliştiren öğretmendir. Ve bence en az müfredattan yararlanan.. Mesleğinde şimdiden başarılar diliyorum.

Öğrencilerine yabancı mektup arkadaşı bulabilirsin. Birkaç dersi mektup yazmaya falan ayırırsanız...
Hem ömürlük dost kazanırlar. Hem ufukları genişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…