Herkese iyi aksamlar,
Üniversitede son yılım, bu yıl formasyon alıp staja başlayacağım ve nasip olursa önceliğim anaokullarından başlayarak lise ve üniversitede akademisyen olarak her yaştan çocuk ve genç gruplarına hitap etmek. Amacım çocuklara dili sevdirmek, bir çok ülkeye göre ülkemizde en erken İngilizce ya da 2. Bir dil görürken çoğu ülkeye göre geride olmamız, teoride harika fakat pratikte yetersiziz. Şimdi, asıl problemim bir öğretmen adayı olarak öğrencilere yetememek, herkese el uzatmam ya da her öğrenciye aynı taktikte anlatmam mümkün olmayabilir, amacım hepsine yetebilmek ve bu yüzden başarısız olmaktan çok korkuyorum. Öğrencilerimin anlatım biçimimden memnun kalması için her ders öncesi ekipman hazırlamayı planlıyorum, pdf halinde testler olabilir, ödevler, konuşma sınavları hatta ödüllü aktivitelerle hem sevdirmek hem öğretmek istiyorum ama bu amaclarım yetersiz olur ve öğrencilerimden anlatım tarzimla ilgili sikayet almaktan korkuyorum. Mesela bir komsumuzun oglu, gecemedigi sinav icin benden yardim istediginde dersten sonra acaba yeterince iyi anlattim mi, atladigim konular oldu mu diye kendimi yiyiyorum. Basarisiz olursa kendime baglarim diye cekiniyorum. Anksiyete vs de diyebilirsiniz bu duruma ben sadece en en en iyisini arzuluyorum. Aramizda ogretmen ya da bir ogrenci gozuyle bana bu durumlari aciklayabilecek, oneri sunacak biri var midir?