öğretmen olduk ama sanki mv maaşı alıyoruz :(

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.529
448
323
Merhabalar

Çok şükür atandım ama malesef her şey karşıdan göründüğü gibi olmuyor . Çok kişi yerimde olmayı isityor .Mesleğini yapmak çok güzel ama asıl mevzu insanların karşıdan beklentileri vs .

İnanın babamın evinde kalsam ve yesem içsem bekar bir insan için iyi bir para söyleyim öğretmen maaşı 2.186 tl oluyor . Gelelim amalarına başka uzak bir şehirdesin kira , elektrik ,su , telefon , yakıt , kalorfirci gıda masrafları vs ve uzak bir yol olunca merkeze gidip gelmek 2 tl olmuyor her gidiş geliş 20 tl buluyor . Ailenin yanına gidiyorsun uçak masrafları . Gurbettesin insan kafa dağıtmak da istiyor . Ve üstüne üstün ödemem gereken öğrenim kredisi taksitleri elime geçen ek dersle 2500 buluyor . İnanın tüm saydıklarıma anca yetiyor . İlk yerleşme ile temel masraflarda oluyor .

Tüm bunlara rağmen ailemin para arttırıp araba al demeleri . Nasıl bir beklentidir anlamadım arabalar 20 binden başlıyor . Anca geçiniyorum .

Her arayanın paran var ne güzel işte arabada alırsın .İnanın para arttır demelerinden bıktım . Çok şükür kimseye muhtaç değilim . Geçiniyorum .Kimseden bir şey istemiyorum . Hani bende evimden ilk çıktım ilk kez tek başıma yaşıyorum .Bir bocalamam oldu . 4 ayda bu kadar üstüme gelmeleri bıktırdı .

İnanın bir evi tek başına döndürdügünde bu para kıt kanaat yetiyor . Ama insanların bu beklentileri geriyor .
Tabiki sevdiklerim mutlu edeceğim . Yemek ısmarlarım . Hediyeler almaya çalışırım elimden geldiğince .. Ama beklentiler çok büyümüş telaş oldum . Bir öğretmen maaşı bu kadar büyütülmesin . Belki de özel sektörde çalışan bu miktardan çok daha fazla alabiliyor .

mv nedir?

özel sektör ozenilecek mi. bir arkadaş 2 maseri olmasına rağmen askeri ücret bile almıyordu. geçinmek istiyorsaniz ev arkadaşı edinin. parada biriktiritsiniz.

Ah canım ahh. Annem babam emekli öğretmen benim de :)
Maalesef ülkemde öğretmen maaşı bu kadar.
Babamın 2000 lirayı geçmesi emeklilik yaşına denk geldi...

Çok üzücü...

Düzenin oturdukça rahatlarsın biraz şimdi başka bi şehir başka insanlar yeni bi ortam zaman...

mv nedir?

özel sektör ozenilecek mi. bir arkadaş 2 maseri olmasına rağmen askeri ücret bile almıyordu. geçinmek istiyorsaniz ev arkadaşı edinin. parada biriktiritsiniz.
Bence sukredin. Ozel sektorde uc kurus parayls her an isten atilma korkusuyls yssayan binlerce insan var.. sukredin halinize

mv - milletvekili
şükrediyorum zaten de konum maaşı gözünde büyütüp beklentiler vs
Canım benim bunu vurguladım zaten çok şükür çok şükür

Beni üzen çevrenin beklentileri , ailemin ne yapıyorsun maaşı nereye gidyor demesi . Eğer babamın evinde sofrsında olsaydım desinler haklılar ama bir ev dönüyor onu kastettim . Ailelerle konuştuğumda sıkılyorum bu konudan bahsettiklerinde

Evlenince daha kötü oluyor malesef size göre ne var çift maaşlısınız demeye başlıyorlar
İsraf eden biri değilim ama ilk bir yıl ben de bütün paramı bitiriyordum hiç bereketi yoktu.
Sonra evlendim üstelik eşimin maaşı benden çok çok çoookkk düşüktü. Ama bereketlendi. Çok şükür.
Çevremde de öyle bakıyorum 5 yıllık evlilerin(karı koca öğretmen) en azından arabası var. 10 yıllık olanlarında evi var.

yaşadığın ile göre de değişir. mesela bizim burda kiralar 400-500. ama istanbul gibi bi yerde yaşıyosan 700-800 liran kiraya gider.
ama ilerde para birikiyor merak etme. benim de ilk yılımda çok masrafım oldu. evde hiçbi eşya yoktu. şimdi eşyalar tamamlandı çok şükür. artık her ay aileme 500 gönderebiliyorum ve aylık 500 lira da arttırıyorum.

istanbuldayım ve hiç bişey birikmiyor. ailemin yanında olsa masrafımda olmazdı kazancım da birde gurbet çilesi :(

Arkadaslar bence bir cok meslege gore öğretmenlerin aldiklari maaslar gayet iyidir. Mesela esim polis gece gunduz calisiyor duzeni alt ust oluyor maasimiz hemen hemen ayni hatta gecen ay ben ondan cok aldim. Bende yeni atandim ve sukur gercekten buyuk rahatlik kadrolu öğretmen olmak.

Ama su konuda sana kesinlikle hakveriyorum bize de ayni gozle bakiyorlar ikiside memur kesin para icinde yuzuyorlardir cok paralari vardir falan diye ama malesef oyle olmuyor bizim zaten aylik odemelerimiz 5500 u buluyor bize 200 - 300 lira harclik ancak kaliyor o da yetmiyor bile :( davulun sesi uzaktan hos gelir ama malesef gelir ne kadar coksa giderde cok oluyor gecim oyle kolay degil

İsraf eden biri değilim ama ilk bir yıl ben de bütün paramı bitiriyordum hiç bereketi yoktu.
Sonra evlendim üstelik eşimin maaşı benden çok çok çoookkk düşüktü. Ama bereketlendi. Çok şükür.
Çevremde de öyle bakıyorum 5 yıllık evlilerin(karı koca öğretmen) en azından arabası var. 10 yıllık olanlarında evi var.

Gerçekten anlamıyorum nasıl gidiyor . Tek başına kalıyorum . Yemeklerim çöpe gittiği oluyor üzülerek .
İlk etapta kış 1,500 tl kömür masrafı ile girdim . Kalorifercisi vs . ilk etaptaki masraflar vs anlamıyorum nasıl düzene girecek . İnsan tek başına sıkılıyor da gezmeğe çıktın mı tamam zaten en basitinden 200 tl gidiyor çünkü ilçeden merkeze iniyoruz medeniyet gördük mü kendimizi kaybediyoruz.

Polisler bizden an az bin lira fazla alıyor geçen haberlerde de gördüm. Bir de nerdeyse en düşük memur maaşlarından biri ek dersi yoksa bide. Hayır şükretmediğimden falan değil ama burda öğretmenliği sadece derse girip çıkmak olarak gören bir öğretmenin bile böyle yorum yapması yani diyorum

Arkadaslar bence bir cok meslege gore öğretmenlerin aldiklari maaslar gayet iyidir. Mesela esim polis gece gunduz calisiyor duzeni alt ust oluyor maasimiz hemen hemen ayni hatta gecen ay ben ondan cok aldim. Bende yeni atandim ve sukur gercekten buyuk rahatlik kadrolu öğretmen olmak.

Ama su konuda sana kesinlikle hakveriyorum bize de ayni gozle bakiyorlar ikiside memur kesin para icinde yuzuyorlardir cok paralari vardir falan diye ama malesef oyle olmuyor bizim zaten aylik odemelerimiz 5500 u buluyor bize 200 - 300 lira harclik ancak kaliyor o da yetmiyor bile :KK43: davulun sesi uzaktan hos gelir ama malesef gelir ne kadar coksa giderde cok oluyor gecim oyle kolay degil

Aynen bundan bahsediyorum işte çok şükür binlerce kez geçiniyoruz ama para içinde yüzmüyoruz . Memur olmayanların altında bmv audi oluyor ama bir memurun asla bmv olmuyor .:)

yaşadığın ile göre de değişir. mesela bizim burda kiralar 400-500. ama istanbul gibi bi yerde yaşıyosan 700-800 liran kiraya gider.
ama ilerde para birikiyor merak etme. benim de ilk yılımda çok masrafım oldu. evde hiçbi eşya yoktu. şimdi eşyalar tamamlandı çok şükür. artık her ay aileme 500 gönderebiliyorum ve aylık 500 lira da arttırıyorum.

İşallah bu zamanlar da gelecek . Öğrenim kredim geldi bir an çok üzüldüm . bir sene 525 tl kredi ödeyeceğim . Kiram 400 TL . Her defasında bahsetmelerinden darlanıyorum .

istanbul zor ya.. ev arkadaşıni düşün bence para konusunda faydasi olur. kafana göre biri bulursan tabi.

çift maaş olayına katılıyorum. müdürün biri eşim ve bana oh iyi çift maaş dedi. yeni evliydik maaş yetmiyordu memuruz ikimizde. neyse en sonunda adama maaşını sordum bizim iki maaşdan fazlaydı. adama" ama sizin esiniz evde bak ben çalışıyorum. ikimizin maaşı bi sizin kadar etmiyor" dedim. adam dondu kaldı.

Polisler bizden an az bin lira fazla alıyor geçen haberlerde de gördüm. Bir de nerdeyse en düşük memur maaşlarından biri ek dersi yoksa bide. Hayır şükretmediğimden falan değil ama burda öğretmenliği sadece derse girip çıkmak olarak gören bir öğretmenin bile böyle yorum yapması yani diyorum

Öğretmenlik asla derse girip çıkmak değil . Meb çalışan atananlar bilir . Asla iş bitmiyor . Başlıca okula zorla gelen öğrenci kitlesi ile uğraşmak , evrak işi çok fazla , eve geliyorsun derse hazırlanıyorsun. Yüzlerce kağıt okuyorsun e okul vs saymakla bitmez . Yani öğretmenlik mesleği diğer meslekler gibi işte kalmıyor .Akşam evine gelip rahat yatamıyorsun .Sürekli hazırlıklı olman gerekiyor . Psikolojik yönü olsun yıpratıcı oluyor .

En düşük memur maaşı öğretmenler ait bu arada . Küçümsediğimden değil ama hizmetli maaşı daha yüksek . Hizmetli zaten toplumun düşündüğü gibi değil çoğu kaytarabiliyor . Tüm işler eksik pis çoğu yer .Kaloriferler bizi okuldan çıkarkan ısınabiliyor . İşini iyi yapanlarda vardır elbet . Birde bizden borç istemesi yok mu

Neyse polislere gelince onların maaşı 3500 oluyor .

Allah herkesin parasının bereketini versin :)

Back
X