Kolay gelsin, okuması bir dert, kpss bir dert, atanır mısın, ayrı bir dert.. Hiç kolay bir iş olmadığını belirteyim. Çok ama çok yorulacaksınız. İdareci gelip size çatacak, veli gelip size söylenecek, öğrenciler zaten başımızın tacı, öğretmenler .... yesin (özür dilerim) !!! ve size ilaç gibi gelen tatiller, milletin ağzında sakız olacak. Siz başlarda sinirleneceksiniz bu söylemlere.. Sonradan alışacaksınız, hatta küstahlaşıp, "ay evet, çok rahat meslek, sabahtan akşama kadar yatıyorum okulda, tatiller de cabası, devlet de tatil yapalım diye maaşımızı kesmiyor, oturduğumuz yerden maaş alıyoruz. Keşke sen de ( kazanabilseydin !!!!) diyeceksiniz."
Öğretmeninin arkasında duran, düzgün bir okulda çalışacaksanız çok şanslı olacaksınız. Yoksa herkes sizden bir şeyler bekleyecek. Bir tek derse hazırlanıp ders anlatmak olsaydı keşke tüm işimiz.. Eve iş getireceksiniz, ekstra çalışmalar yapmanız gerekecek, planlar ve yazılılardan bahsetmiyorum. Hele hele sınıf rehber öğretmeninden istenen, abuk sabuk, bir yığın gereksiz formlardan, onların raporlarından falan hiç bahsetmiyorum. Çocuk sınıfta gaz çıkarsa seni suçlayacak idarecilerden de.. İşiniz çok zor..
Amaaa... Kompleks yapmadan öğrenciyle düzgün bir iletişim kurabilirsen, sınıfa girdiğin anda her şeyi unutursun. Muhtemelen gününün en güzel dakikaları onlarla olacak.. Çok eğleneceksin. Güleceksin. Günlük sıkıntını onlarla unutacaksın. Yeri gelecek cinnet geçireceksin :) O sesin senden çıktığına inanamayacaksın. Çok zevkli bir iş. İddia ediyorum, çok az meslek grubu öğretmenlerinki kadar eğlenceli bir iş yapıyordur. Hele ortaöğretimdeysen.. Gerçekten akıllı insan işi değil. Seviyorsan, muhteşem bir iş. Sevmiyorsan, en kısa zamanda dükkan açmanın yollarını ararsın zaten.. Yolun açık olsun.. Her şey gönlünce olsun...